Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева

Престъпниците имат по-добра техника, обяви бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танев
15 юли 2008 08:12,
118
Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева
Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ген. Стоян Тонев, шеф на ВМА- Ген. Тонев, какво е състоянието на Ангел Бончев?- Той физически е един здрав човек вече. Но психически - не. Страда от т.нар. краткосрочна амнезия. Ще възстанови спомените до седмица-две.- Кога ще бъде изведен от реанимация?- Вероятно утре или вдругиден.- Има ли проблеми с пръстите на ръцете?- Не. Всичко си му е на мястото. Малко са преувеличени нещата по отношение на физическия тормоз. Изцяло е психическият тормоз, другото е допълнително, не основното.
116
2
 
0
 
! Отговори
Ловеч преди 15 години
При условие, че съпруга и е АВРАМОВ?
115
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Робин Худовците държаха правата върху ангел бончев. Извърши се трансфер на играча срещу съответна сума плюс жена му. Извод - жена му струва по-малко. Във футболните среди е нормално купуването и продаването на хора. По-висока сума - по-класен състезател.
114
2
 
0
 
! Отговори
MIMI преди 15 години
Не мисля, че си помагате и се чувствате по-добре като бълвате злоба и мъст! Нека се опитаме да бъдем по-добронамерени! Никой не заслужава да бъде тормозен и измъчван! Завистта е лошо нещо! А богатите са също хора и те имат сърца! И те страдат и плачат, а пък и си носят товара на парите и не им е леко, повярвайте ми......
113
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БИЗНЕСМЕНИ ТРЕПЕРЕТЕ! ЩЕ ВИ ОТВЛИЧАМЕ И ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ. ВИЕ МАЛКО ЛИ НИ ГРАБИТЕ? ХА ТАКА ДОЙДЕ И ВАШИЯ РЕД. ИМА ВИДОВ ДЕН!
112
2
 
0
 
! Отговори
веселяк преди 15 години
хехехе 106 , я кажи кой си, че да те отвличаме вече, щом си си приготвил:)))
111
2
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Мисля, че ако обикновените хора имаха огнестрелно оръжие все щеше да се намери някой да свърши работата на полицията. Иначе нашата "пазарна" полиция ще осигури на който плаща спокойствие да развърля *** пръсти по магистралата. А ако случайно хванат бандитите и ако случайно съдът не ги пусне заради липса на доказателства, след няколко години ще ги пуснат за добро поведение. Който е гледал уестърни знае как се прави - организира се хайка и в края на филма лошите ги разстрелват.
110
2
 
0
 
! Отговори
........Питащ преди 15 години
Вярно ли че похитената Камелия Бончева била изпратена разфасована с колет на Михаил Миков?
109
2
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 15 години
Къде е сега Гоце да инициира един телефон, та всички дружно да се впуснем в една БЛАГОРОДНА кауза като спонсорираме държавата да преведе от едната на другата си сметка парите :))
108
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ги отвличат бе, майната им! 18 години се *** да крадат, докараха хората до просешка тояга и сега имат наглостта да се оплакват, че ги отвличали, биели и т.н. В края на краищата това са съвсем общоприети похвати в техните "бизнес" среди. Друг въпрос е, че щом са го докарали до такова състояние, явно се е издънил много сериозно пред доста влиятелни хора и парите изобщо не са на дневен ред в случая.
107
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Надявам се Бончеви и всички като тях да страдат все така и да раздадат за откупи всичко което са заграбили до последната стотинка!
106
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе аз си заделих едни 1500лв вкъщи за недай си боже,че може и да почнат и нас небогатите, то полицията няма да ни защити, даже ще помага на похитителите, та да съм си готов ако стане нещо, зер няма как да кажа че нямам никакви пари и да ми убият детето или жената, нали така? Сами ще се оправяме, като почнат да ни отвличат и за 1000-1500 лв или за по едната заплата, ще си плащаме откупите и България ще върви напред! :(
105
2
 
0
 
! Отговори
mm преди 15 години
Хора спрете да злобеете. Тези бандити трябва да се спрат, защото нищо чудно някоя по-малка банда да реши че и за 5000 лв. може да отвлече някой от вашето семейство после нали почти всеки българин си има панелка, като ти кажат продай си жилището и ще ти върнем детето, това може да ескалира и да стане страшно. Не знам кой, но наистина трябва да се вземат мерки. Много страшно ми звучи, че всички в МВР са корумпирани и че с бандитите са от един отбор. Пред очите ни в момента едно семейство е унищожено и разбито и не виждам защо трябва да се радваме на това не е човешко.
104
2
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
MILA RODINO,MAIKATA TI RAZKATAHA!
103
2
 
0
 
! Отговори
San4o преди 15 години
Вече за никой в тая лай-няна страна не е тайна че в България хората които са способни на подобна акция са именно бивши и настоящи ченгета и служители в спец звената и няма нищо чудно че колегите не са хванали колегите ми колегиалност. само тия Спер-молизачи от властта се правят на недочули и невидяли и вече стават за смях в цяла Европа и по света. некадърници про-сти. ! САМО В БГ.
102
2
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Да им имам съощенията. Колко са анонсите. Опънаха драмати4ната новина 4е жената има тежко заболяване за което са нужни животоспасяващи лекарства. И се 4ака като на гщме 4е яки бандщги с мексиканско образование да хукнат из аптеките да копуват наред животоспасяващите лекарста. А там нашата полиция да ги гепне. Абсурдна технология за згащване. Абе Миков, зиритай този изкукуригал последовател на Агата Кръстева, Щирлиц и Авакум Захов. Пълна дантела е този номер. ИЛи има още по-*** вариянт-да се арестува всеки който некопува животоспасяващи-ах хах ха ах хахаха, умиргам, умиргам.Но още по-свткави4на е технологията за опазаване на самият Бон4ев. Постоянно се твърди 4е бил стабилизирано неконтактен. Т.е. казава се на бандитите 4е нашият бон4ев е неизползваем, не се притеснявайте, отвле4ете още един футболен богаташ. И се мота, разбираш ли, името на Баткофъ, от подухненското ТКЗС, краваро, оня дето прослави България с онези незабравими до болка 17 мига от есента, а на следващащта година с онези 16 мига от пролетта, когато Уески първо бе изритан отт Шампионската а после бе ка4ен на 16тият вагон след първенецът.И докато за Бон4ев полицаите правят каквото могат срещу Баткофъ и командосите му не се е предприело нищо. Да предедаш в рамките на 24 4аса футболният Дякон-кой ще ти го търпи бе, Народе.Но да се върнем към проблемът със семейство Бон4еви. Първо от форумът да си затворят перодръжките и да престанът да забавляват с нещастието на когото и да е било. Пищите за кифлата от Масларката-а какво е преживял Бон4ев когато са го измъ4вали и разали пръстите,а? Крещите когато някой ви бодне кърфицата в трътката а какво са преживяли роднините на Бон4ев отваряйки кървавите колети, а? и това ли е купон, а?Но по- е важно пи4овете от МВРето да се сетят за кадрите и колегите си от родните или 4удестранните служби. Като заклщ4ение само ще кажа 4е със сегашните дантелени мрежи едра риба неможе да се гепи. С въдици и със клекала, както е станало при предаването на парите също неможе да се постигне освобождаване на жената. Време е за промяна. Време е за друг на4ин на мислене. Нестандартен. Непонятен за бандюгите. Аз се хващам на бас 4е ако 4енгетат са ползвали мисленето на един 4и4ка от село или на професор по ядрена физика сега щяха да се награждават с ордени и медали.
101
2
 
0
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 15 години
Защото вече знаеш какво ще ги правиш, нали?
100
2
 
0
 
! Отговори
За какво става въпро преди 15 години
ХАХАХА драмата. Не знам кво е станало ама тука няква драма направо да си пререже вените човек. Хахаха Егати драмата егати истерията. ХАХАХА Цялото блато надига аа хахахахКакво трябва да е станало само не разбрах че да скочат сички жаби в истрерия и драмата е ПЪЪЪЛНА :-D :-D :-D
99
2
 
0
 
! Отговори
todor преди 15 години
abe vie ste mnogo zle v tazi dyrjava mafiqta se dyrji ot parlamenta za6to mislite 4e ima korupciq za6toto parlamenta otpuska bonusi xorata ot mafiqta da ima na koi da si davat parite za da se izmyknat
98
2
 
0
 
! Отговори
За какво става въпро преди 15 години
ХАХАХА тука цяла драма направо бе. Направо да си пререже вените човек. Каква истерия само ХАХАХ. Кой какво отвлякал къде завлякал... Лелелеле абе то направо матерял за цял сапунен сериал с 300 епизода поне:-D :-D :-D Хахаха смахнатите хора се побъркали съвсем