Клането на телета забранено... на публични места

Арестуваха шефа на Асоциацията на млекопроизводителите и още 3 фермери
30 юли 2008 14:15, Красимир Ангелов
31
Клането на телета забранено... на публични места
Снимка: БГНЕС

Председателят на Националната асоциация на млекопроизводителите в България Адриан Цаконски бе арестуван заради... клане на телета на публично място.

Въпреки разпореждането на представителя на ветеринарно-медицинската служба във Враца, Цаконски не е прекратил нестандартния начин за протест и е задържан от униформените.

Освен председателя на асоциацията, са арестувани още трима фермери.

Протестиращите бяха замислили да заколят три телета на главен път от Враца. Въпреки забраната на представители на ветеринарните служби,  две от добичетата минаха под ножа.

Днес по призива на млекопроизводители се състои протест на фермерите в Северозападна България в подкрепа на животновъдите от Кърджали. 

Въпреки арестуването на Цаконски, млекопроизводителите блокираха второстепенния път от Враца за Оряхово. За преминаването през него полицията е осигурила обходен маршрут от с. Добролево към ферибота в Оряхово.

Млекопроизводителите са известни с нестандартните си начини на протест. В началото на годината те докараха в София камион с пет умрели крави, а през февруари от Асоциацията на млекопроизводителите поведоха към София 25 юници.

Dnes.bg припомня, че през вчерашния ден протестираха и овцевъди от Източните Родопи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
ADOLF HITLER преди 15 години
V KOI VEK JIVEEM TA DA SE UBIVAT JIVOTNI EI TAKA PITAM AZ ?I POLITICITE SA ZA GILOTINATA I SELQNITE DETO SA UBILI JIVOTNITE SASTO ...KAKVO SAM I VINOVNI JIVOTNIKITE TA GI UBIVATE ???????????TOVA E UBIIISTVO BEZ ZNA4ENIE 4OVEK ILI JIVOTNO OTNEMANE NA JIVOT PO JESTOK I NASILSTVEN NA4IN E TOVA PRI TOVA NA NEVINNO SAZDANIEUBIIITE TUR4INA KOMUNISTA I 4UJDENECA S KORONA NQMAM DUMI..DA SE NADIGNEM VSI4KI CELIQ BG NAROD I DA GI SGAZIM URODITE NO TOZI PAT KRAV DA SE LEEE MAFITOSKA KRAV DA GI IZTREBIM DO KRAK..
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЙ, МИЛИЦИОНЕРСКИ ***, ЩО БИЕТЕ ХОРАТА, КОИТО ВИ ХРАНЯТ БЕ, ***
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е проява на гражданското безсилие срещу алчните *** по кабинетите.
27
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 15 години
Това показно убийство на теленцата,показано по телевизията,не е нито хуманно,нито прави чест на тези които ги убиха-невинни теленца,станали жертва на омразата на животновъдите към управляващите.Не помислиха за изживяването на хората които обичат животните.Замъкнаха ги насила и ги убиха.Заслужават всички законови последствия,ако сме хуманна и демократична Държава.Сигурно имат право за неполучените субсидий,но така не може.Това беше ЖЕСТОКОСТ.
26
0
 
0
 
! Отговори
антимафия преди 15 години
Българската полиция неправомерно арестува фермери, защото са заколили свои животни. Законът изисква ветеринарните инспектори САМО да ги глобят. Защо тогава е извършен този арест , с белезници и отвеждане в полицейско управление, което е абсолютно незаконно? За властта е опасно някой си коли телетата си публично. Защо? Защото българското общество е робовладелско и в примитивното съзнание на робовладелците обезглавяването на телетата е жертвоприношение. Точно такъв е и замисълът на четиримата фермери. Те отлично си дават сметка както за робовладелската същност на българската икономика, така и за допотопното мислене на ескплоататорската класа. Отрязаните говежди глави, нарочени за царя, Доган, Станишев и Хитлера, са по-голяма заплаха за робовладелците, отколкото са въоръжените атаки или екзекуциите на виновните. Жертвоприношенията днес в българския политически живот са много по-ефективно средство за протест отколкото уличните митинги, подписките или всенародните парламенти. Курбаните са реалната заплаха. Именно те съответстват на политическата простотия и примитивното съзнание на робовладелците.
25
0
 
0
 
! Отговори
admin преди 15 години
Това което се случи през 1997 няма нищо общо със сегашното положение. Тогава в държавата всичко се срина. Сега сме много далеч от идеята, че улични протести като онези преди 11г. са начина. Начина е хората да започнат да мислят с главите си и като дойде време за избори да направят правилния избор. Много бързо забравиха 1997 и пак ги докараха на власт. И ето резултата не закъсня. Протестират сега и пак ще ги изберат догодина. А може и да им дойде акъла някой ден.
24
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
Номер 23, # 22 нагледно ти показва как и защо може да съществува такава държава? Какво повече от този чудесен образец на народопсихология! #22, когато през 97-*** протестирах активно като студент, не бях гласувал 3 години по-рано за червената мафия, но като нормално мислещ човек не можех да се съглася, че е нормално европейска държава да мизерства с по няколко долара средна месечна заплата. Интересно ми е дали ти тогава си бил доволен и си гледал сеир, щом не си бил гласувал. Много странно ми звучи в една болница душевно болните да бъдат оставени да лекуват себе си, нещо повече да почнат да лекуват и докторите и околните. Извинявам се, че давам такъв пример, но за гласувал за БСП не мога да използвам по-точна алегория.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си,когато протестираха учителите-почти всички ги обвиняваха и псуваха.Когато протестираха шофьорите-същото,когато протестират производителите-няма никаква разлика.Защо не сме една нормална държава в която като се вдигне някой се вдигат всички и протестират ама яко.Защо сме толкова разделени и не виждаме че като не помагаме на другите,не помагаме и на себе си.Явно не сме разбрали още,че така по-лесно се манипулираме и ни тъпчат.А не съм много съгласен с #20.Тези които гласуваха за ДПС-то отдавна не са в БГ.Но другата година пак ще дойдат.
22
0
 
0
 
! Отговори
admin преди 15 години
Защото не съм гласувал за нито една партия от управляващата коалиция. Мен не са ме излъгали. Излъгали са своите избиратели. Именно тези избиратели трябва да им потърсят сметка. Тези които са им гласували доверие.
21
0
 
0
 
! Отговори
защо? преди 15 години
Защо много от коментиращите тук се обръщат на вие към животновъдите все едно те са пристигнали от някой от спътниците на Юпитер? Добре, аз съм гражданин и не мога да разпозная повечето домашни животни, нямам си дори и село, но се чувствам единен с протеста на тези хора и казвам, че трябва да ги претреПЕМ и размаЖЕМ, защото врагът ни е общ. Нека се спре с тези щраусовски постановки и дистанциране от проблемите, все едно животът на всеки няма нищо общо с този на останалите. Това пак е комплексарщина и нелеп опит за бягство от проблемите на "другите".
20
0
 
0
 
! Отговори
admin преди 15 години
Най-интересното е че протестират хора от типични избирателни райони на управляващата коалиция. Протестирайте си! После пак гласувайте за тях. Да ви дойде акъла.
19
0
 
0
 
! Отговори
7 НОЕМВРИ преди 15 години
,че ТРЯБВАШЕ ДА КОЛИТЕ КРАДЛИВИТЕ ГОВЕДАТА В ПАРЛАМЕНТА А НЕ НА УЛИЦАТА
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tankovete da doidat
17
0
 
0
 
! Отговори
nqma znachenie преди 15 години
np..no doq dobitak v sofiiskiq parlament go nqma nikade drugade po sveta...i 6te ni trqbvat tankove na tqh
16
0
 
0
 
! Отговори
nqma znachenie преди 15 години
am ko da ti kaja N:14 az sam momi4e i sam na 12g...taka che sam si pravi zaklu4enieto ``````bace`````
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прочети мненията внимателно и ще видиш,че ние "гражданчетата" ви подкрепяме напълно (поне повечето от нас).Нещо повече-съберете се от всички крайща и ви каним най-гостоприемно пред парламента.Може да вземете камъни,бухалки и всякакви други предмети с които да счупите главите на нашия *** в парламента.
14
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 15 години
Баце, добре си си взел компютър на село, и интернет имаш, ама барем български да беше понаучил !
13
0
 
0
 
! Отговори
nqma znachenie преди 15 години
navas vie hubavo grajdanceta ima rabota za vseki a v poooo-malkite gradove kato nqma rabota i kak mislite che se izhranvame i sega evropa kato ni otpusnaha malko pari da ima za vseki da si podsigori furaj i kfo nqkoi si reshil da si gi vze i koi znai kfo si vika````te sa selqni za kfo sa im pari nali az si jiveq dobre```moeto sem...si4ko samo si pravi zabrahme si pari kupihme si pyrvo 3k..... a sega sa 15 i sami si4ko si pustignahme dve koli imame calibra i lada..komp int. no sega vsi4ko poskypna i trq da se lishim ot nqkolko jivotni za da ima poveche hrana za drugitee..emi tva e bg nqkoi ni dava pari za da se upravim i drugi si gi vzimat a za nas kravarite kfo...edin golqm h*i
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Кърджали, Враца- протести,а останалите? Какво чакат?
11
0
 
0
 
! Отговори
anti-commie преди 15 години
Някоя прошарена изкуфяла глава от Политбюрото е решила, че силом ще станат пак нещата, но от 1948 до 2008 е изтекла много вода. Не на милиционерската държава и на доносниците. Събуждай се, народе, и се препасвай.