Взривове в София. Петима ранени

Бомбите избухнаха по едно и също време в стриптийз-бар и публичен дом до НДК
8 сеп 2008 07:52,
67
Взривове в София. Петима ранени
Стрийптиз-бар "Пантера". Снимка: БГНЕС

Трима мъже и две жени са пострадали при два взрива в центъра на София.

Взривовете станаха за по-малко от пет минути - първата бомба е избухнала малко след 23 часа на улица "Милосърдна", близо до НДК.

Взривът е бил поставен в стрийптийз-бар "Пантера".

Единият от пострадалите е в тежко състояние в "Пирогов", съобщиха от МВР.

36-годишният Борислав Николов, за когото се смята, че е управител на заведението, е тежко пострадал и е с откъснати стъпала на краката. Лекарите в Пирогов са ампутирали десния му крак.

Не е добро и състоянието на левия му крак, мъжът има и голяма рана в лявата гръдна половина.

Пациентът е в централна реанимация, в състояние на изкуствена кома, с опасност за живота.

Барът се намира в малка едноетажна къща, до която има още по-малка пристройка. Къщата най-вероятно е от гредоред и е строена в началото на миналия век.

На по-малко от половин километър от бар "Пантера" – до блок 129 на жк. "Хиподрума" - почти по същото време избухна втора бомба.

Това стана също в стара къща, където по свидетелства на живеещи в района, до скоро не е живял никой, а сега се помещава публичен дом - "Казабланка”.

Тук ранените са четирима - двама мъже и две жени.

Пострадали са Юмер Емиров и Емил Красимиров, който е на 53 години, както и две жени, едната от които е бременна. Настанени са във Военномедицинска академия без опасност за живота.

Цялото оперативно ръководство на МВР, начело с генерален комисар Павлин Димитров, бе на мястото на двата взрива.

Той уточни, че бомбата в бар "Пантера" е била заложена на входната врата.

Взривът е бил с малка мощност.

В другата къща взривното устройство е поставено на прозорец.

Димитров каза, че двата взрива са свързани помежду си, като тепърва ще се установяват версиите за тях.

Възможно е да става дума за разчистване на сметки между конкуренти.

Мястото на взривовете бе посетено и от кмета на София Бойко Борисов, който заяви, че предстои да се провери дали двете заведения са на един и същ собственик.

Той подчерта, че в България отдавна трябва да има Закон за проституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
кухи сте като градински *** и тва си е.
65
0
 
1
 
! Отговори
Kondyo преди 15 години
EMIL MI E LI4EN PRQTEL SAJALQVAM PI4 OSPEH
64
0
 
1
 
! Отговори
НСО преди 15 години
Миналата седмица депутатите от европейския парламент си налягаха от смях, когато разбраха, че ръководството на МВР специално си поръчва арест на ***, които да го опъват. Тази услуга дори беше предложена на български евродепутати. Докато европарламентът наистина се забавляваше с разкритията, че МВР е меката китка на българската държава, то у нас спецчастите слагат бомби пред евтини публични домове, за да отклонят общественото внимание от един от най-болезнените проблеми на системата на МВР пълната морална деградация. МВР е пълно с ***, извратеняци, перверзници и всякакъв вид комплексари и неудачници, които не могат да се похвалят нито с интелект, нито с образование, нито с някакви знания или умения. Единственото, с което парадираха е това, което е между краката им. Но от седмица цяла Европа разбра, че и там нямат нищо... Репортери на скандални западни издания обикалят нощните заведения на България и срещу солидни суми получават пикантни подробности за сексуалните похождения на хомодружинката, предвождана от Румен Петков (официално от М Миков). Разбираемо е да са притеснени най-много тези мъжествени мачовци от системата на МВР, които направиха бърза кариера, благодарение на сексуслугите, извършвани от тях в йерархията. Един мачо например стана известен с това, че за старанията си в кръга на генерала, кръстник на БГ мафията, светкавично беше издигнат, а за труда си също получи генералски звезди, дори две.
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да! Стига с тая крилица! На който не му харесва латинижата изобщо да не влиза в интернет тогава, защото адресите на сайтовете са на латиница!6te si pi6a kakto mi e po udobno! Osobeno mnogo b1lgari v 4ugbina nqmat kirilitca na klaviaturite, te kak da izrazqt mnenie?????
62
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
syglasen sym sys zlatena! kirilica, latinica alibali twa si e forum wse edno w diskotekata samo narodni tanci da tancuwame, za da si zapazwame "narodnata kultura"
61
0
 
1
 
! Отговори
Koko преди 15 години
легализирайте проституцията и им остава да се трепят само за наркотици...
60
1
 
1
 
! Отговори
pl преди 15 години
ima opcia i v poshtata na abv,tam e nai tochno,po princip polzvam neq,sega me murzi da pisha na fonetika,imam takiva programi na komputara,no po burzo stava na latinica zatova taka
59
1
 
1
 
! Отговори
zlatena преди 15 години
6те си пи6ем както си искаме, това е форум, тоест неофициално об6туване. Ако ви пре4и не6то не се обаждайте!
58
0
 
1
 
! Отговори
zlatena преди 15 години
Ситиком беше добра фирма.МИК-Автомобилно застраховане също беше добра фирма.Но някои хора завидяха на тези престижни компании.И ги наклеветиха. И затова те фалираха.Така е.Ние българите не умеем Да уважаваме добрите фирми и работливите хора.И само плюем по тях.Чета в Нета някакви лъжливи хора лъжат ще Ситиком.Строителната фирма била лоша и била пирамида.Това е пълна лъжа Аз не го вярвам Тя ми е любимата фирма.Това са слухове Пускани от хора като антифеновете на СлавиБез морал!Същото се отнася и за лъжите ще МИК-Автозастраховане била пирамида.Някои журналисти нямат морал!Само феновете на Слави имат морал.Ситиком беше строителна фирма, чието лого беше смес между крава и пиле, отразявайки слогана на фирмата "От пиле - мляко в строителството".
57
1
 
1
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Na redaktorite na moga da im preporucham kato tolkova nemogat da kopirat edin source kod ot nqkoi novinarski sait i da napravqt edna gramotno oformena statiq>Vuv vseki browzer ima edin buton(obiknovenno 3-tiq buton lentata gore)kadeto pishe izhoden kod ili source kod i tma mogat da vidqt html podredbata za dadenata statiq.Eto edin primeren kod-<b></b></div><br /><div class="subtit"></div><div class="dat" id="mt8b8">08.09.2008</div>&l t;div class="txt" id="articleBody">Трима мъже и две жени са пострадали при два взрива в центъра на София. Взривовете станаха за по-малко от пет минути - първата бомба е избухнала малко след 23 часа на улица "Милосърдна", близо до НДК. Взривът е бил поставен в стрийптийз-бар "Пантера".Единият от пострадалите е в тежко състояние в "Пирогов", съобщиха от МВР. 36-годишният Борислав Николов, за когото се смята, че е управител на заведението, е тежко пострадал и е с откъснати стъпала на краката. Лекарите в Пирогов са ампутирали десния му крак.Не е добро и състоянието на левия му крак, мъжът има и голяма рана в лявата гръдна половина.Пациентът е в централна реанимация, в състояние на изкуствена кома, с опасност за живота.Барът се намира в малка едноетажна къща, до която има още по-малка пристройка. Къщата най-вероятно е от гредоред и е строена в началото на миналия век.<br />
56
0
 
1
 
! Отговори
петър маджаров преди 15 години
ул. Хан Пресиян е дълга то4но 900 метра + междублоковите пространства и прочие разстоянието между двата бара е повече от километър! *** спекули. забележете и двата публи4ни домове се намират в предимно жилищни райони. кой го е грижа за хората които живеят там?!?!
55
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Дори ида узаконят проституцията, пак ще има ескалации по този начин,защото алчността и разпределението ще продължат." .... 53-тия умник ... да си чул за "ескалации по този начин" между ресторантите, между кафетата, между търговците или строителите ? не нали ? или те не са алчни та затова според теб ?
54
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нито ми прави впечатление, нито ми пука, отдавна съм усъзнал колко скапана ни е държавата и да хабя нерви за това няма смисъл, полицията по добре въобще да не се захваща защото така или иначе никакъв резултат няма да има- те са с мутрите ръка за ръка.
53
0
 
1
 
! Отговори
HH преди 15 години
Дори ида узаконят проституцията,което е по-правилно от нелегалната,както сега,пак ще има ескалации по този начин,защото алчността и разпределението ще продължат.Но да се поставят бомби,от които са пострадале граждани,както в миналото така и сега,това е престъпление от особено важен характер.Полицията трябва да се стабилизира-да не се назначават полецаи необучени в школи,да са по 1.80 м здрави мъже,да получават по 1200 лв минимум,редовите полицаи,да имат на разположение коли,без лимит,да имат права за използване на сила при всички обстоятелства на неподчинение и т.н.НО при назначаването,да бъдат проучвани мн.добре и клетва за вярна служба на Народа,а не на този който ги е назначил,по ходатайства на партия или бизнесмен.Г-н Министър,полицията е най-важна за една държава.Направете полиция от която да не се срамуваме,а се гордеем.Служителите в полицията,трябва да служат и имат същият авторитет,както преди тази измислена демокрация.
52
1
 
1
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Няма и да чуеш за взривове по Скандинавско.Манталитета и културата са други.С комунизма тук е скъсано преди 100 години .Отдавна мнението на скандинавците е ,че сме комунисти с ориенталски манталитет и сме Азия.Преди ни бъркаха с Румъния ,сега и Румъния ни изпревари светлинни години !Поздрави !
51
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Най-добрата среда за корупция и сиви парични потоци е полулегалната среда. Сивите пари от проституцията отиват за корупция, за престъпления и биват прибирани от няколко човека. Ако я уредят със закон всичко ще си дойде на мястото, но скапаните ***-депутати и министри не се интересуват от това, те се интересуват някой да им бутне рушвет или мушкане в *** без пари, това е за което мечтаят сегашните управници-гейове.
50
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Най-добрата среда за корупция и сиви парични потоци е полулегалната среда. Сивите пари от проституцията отиват за корупция, за престъпления и биват прибирани от няколко човека. Ако я уредят със закон всичко ще си дойде на мястото, но скапаните ***-депутати и министри не се интересуват от това, те се интересуват някой да им бутне рушвет или мушкане в *** без пари, това е за което мечтаят сегашните управници-гейове.
49
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
да правят синдикат-плашат ги!
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Мдааа, все в цивилизовани страни стават тия работи. Ето примерно, аз от сума време не съм чул за взрив в някоя от скандинавските държави. Но иначе сме си европейци де. Ама ориенталски европейци
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
abe tvoq bat boiko taka gi opravi vsi4kite 4e dumi nqmam... parvo zapo4na ot ortacite po asansiorite i na aruba i slan4ev brqg... taka gi opravq toi!