Шофьор летя със 150 в нощно рали, отвя пешеходец и си тръгна

Ужасът - в центъра на Стара Загора. Състезания се правели и през деня, с по-високи залози - заради по-големия риск
14 сеп 2008 20:06,
63
Шофьор летя със 150 в нощно рали, отвя пешеходец и си тръгна
Подобни гонки са честа практика и в други градове. Снимка: БГНЕС

Безумни автомобилни надпревари по централни улици в Стара Загора взеха човешки живот преди дни.

Жестоката катастрофа шокира намиращите се на мястото минувачи и живеещите в квартала. Новината за случилото се става достояние на обществото чак сега.

В 22.00 часа на 6 септември, 26-годишен мъж раздроби на парчета 41-годишен пешеходец.

Шофьор летял с „Хонда Сивик”, вероятно с около 150 км/час, по бул. „Цар Симеон Велики” - от кръстовището пред магазин „Билла”, в посока изток.

С тази скорост блъснал мъж и го влачил в продължение на близо 400 метра.

Шокиращата скорост в центъра на Стара Загора е провокирана от своеобразни състезания, поддържани от парични залози, заявили пред БГНЕС запознати със случаите.

„Скоростта беше ужасна и това не е за първи път”, заяви Милен Рачев, очевидец на зверската катастрофа.

Последвалата полицейска проверка установила, че „състезателят” е шофирал с 0,16 промила алкохол в кръвта.

Взета му е и кръвна проба.

След убийството обаче той не е задържан.

Живеещи този район на града твърдят, че незаконните гонки са практика.

Според запознати, те се организират всеки петък, събота и неделя.

В тях участват предимно работещи в автоборси и сервизи, които тунинговат колите си със състезателна цел.

Състезават се, за да печелят пари от облози, и си организират незаконни ралита по правите улици на Стара Загора.

За скоростни отсечки в нощните часове се използват и успоредните улици „Ген. Столетов” и „Христо Ботев”.

При някои от „състезанията” безумните шофьори карали и в насрещното платно или по улици без предимство и колкото по-рискова е ситуацията, толкова по-висок е залогът.

Наградите - сериозни суми пари или леки автомобили. Печели се и от прогнози за изхода от автомобилната гонка.

Булевард „Цар Симеон Велики”, след жилищната сграда, известна като блока на БКП, в посока запад, е главна пътна артерия за София и е изключително натоварена.

Точно големият риск я прави предпочитан участък за финал на „ралитата”.

Има и случаи, в които залози се правят и за дневни състезания. Заради риска тогава печалбите са по-големи.

Същият участък от улицата става още по-опасен и поради факта, че няма никаква пътна маркировка.

Пешеходната пътека е обозначена само със знак, който е невъзможно да бъде видян нощем, заради мястото, на което е монтиран, и заради недоброто улично осветление.

Нерегламентираните надпревари с автомобили надали са неизвестен факт за полицията и за служители на общината, но те предпочитат да не говорят за тях.

Хората обаче искат от общината да оправи маркировката, да бъдат поставени гърбици и метална ограда, която да отдели тротоара от улицата.

Пътната полиция трябва да осигури контрол в този участък и да не допуска провеждането на незаконните ралита.

„Въвеждаме денонощен полицейски контрол по големите кръстовища в града”, каза полицейски инспектор Бончо Славов от РПУ - Стара Загора в отговор на въпрос какво се прави, за да се спрат състезанията.

Служители на МВР осъществяват контрол по улиците и по пътищата, но молят и гражданите за съдействие. Когато станат свидетели на нарушение е нужно да сигнализират на тел 166.

Ако човек успее да запише номера и марката на автомобила, е добре да съобщи информацията, за да се установи кой е нарушителят“, допълни Бончо Славов.

В случаите с незаконни автомобилни надбягвания обаче това е трудно да се направи - заради нощните часове и убийствените скорости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
0
 
! Отговори
hoho преди 15 години
Ти ли си или не виждаш че скоростта е била 150км/ч. В повечето цивилизовани държави наказанието е дирктно затвор за такава скорост, без *** обсъждания "като две страни"
61
2
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 15 години
а ти приятелю, имаш проблеми с четенето и осмислянето на текст :) повече няма да коментирам ;)
60
2
 
0
 
! Отговори
Шофиора... преди 15 години
Вие сте страхотни! Не бил човека виновен карал си със 150. Ее и 200 можеше:) Знаете ли приятели ако сте в Англия и си карате така какво става? Ами то било баир надолу и по инерция:))))) А за милия 54 нови правилници ли измисляш синко? Ако си пил не може да пресичаш улици? Абе вие маи големи гъзари станахте а?59 майките били *** а? А ти много ли си умен? Затова хората са сложили ограничение 50 за такива като теб ! Нали знаеш на кривата ракета космоса и пречи.....
59
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пичаго, сигурно не си шофьор. тоя който е карал несъмнени има вина, но монетата винаги има 2 страни :) за пример давам майките с количките.. извинявам се, но голяма част от тях са *** и премалоумни... изкарат количката на пътя и тогава се оглеждат. после защо убивали децата им. тук убитият е бил пиян по средата на пътя. не защитавам шофьора, сгрешил е, НО не забравяйте, че монетата ВИНАГИ има две страни. МИСЛЕТЕ ТРЕЗВО И КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО! МИСЛЕТЕ И ЗА ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ! ДОБРИТЕ ШОФьОРИ ПРОСТО КАРАТ!
58
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имало гонки, нямало гонки ... карало "момчето" не със 150 ми със 100 (боже каква сериозна разлика особено пред вид на факта, че е в населено място!!!), пък не бил влачил човека 400 метра, а го бил хвърлил САМО на 100. Браво бе! Вие нещо не сте нормални да разсъждавате по този начин! Един човек е починал по ужасен начин, а вие сте се угрижили повече за документалната достоверност на статията и затова че стоял непокрит трупа! Ми нека да гледат хората, че и децата дори! Тукувиж на някой потенциален бъдещ шофьор-камикадзе, с каквито очевидно е препълнено в България, му подействало отрезвяващо! А "момчето" трябва незабавно като за начало да бъде поне кастрирано. Аз лично не искам утре негови издънки да почернят други семейства!
57
2
 
0
 
! Отговори
Дам преди 15 години
в стара загора няма гонки със сериозна организация :) днес.бг изложихте се яката аххахахахах :) паари и коли се залагали.. еваля бе сценаристи :D
56
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V stara zagora nqma tramvai ? Kva e taq snimka..
55
2
 
0
 
! Отговори
Bombev преди 15 години
Ei tva e nashata mila rodina. Horata sa postoqnno pod stres ot prekrasniq jivot kojto vodqt, pyk i nqmat parici da si hodqt na kachestveni pisti za da si razpuskat spokoino tam i da sa si mirni po patq. Li4no az predlagam da se napravi edin dyrjaven prevrat i vsichki mijituresti pionki bilo to v parlamenta, v policiqta ili kadeto i da bilo da bydat obeseni ...... Tova ne e shega, zashtoto naroda ni spi. Koga shte se razbere, che choveka e naj-vajnoto neshto be hora.
54
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
99% от тази статия е пълна измислица...Първо колата наистина е карала много бързо, но не го е влачила а направо го е изтреляла напред, по разбираеми причини, второ не 400м а дали повече и от 100м все пак скороста наистина е голяма..трето момчето е карало с 150 преди момента на сблъсъка, преди това се чу мощен рев на спирачки...едва ли удара е бил с повече от 90-100 километра, трето не е било никаква гонка или рали или такава глупост.Голяма част от шофиорите засилват по злоучасния участък (надолнище е и при късмет можеш да стигнеш до самия център на града по инерция...)четвърто в града има гонки..всъщност няма..всички се знаят и вече НИКОЙ не си прави гонки, а камо ли такива смешни неща като парични залози или дори заложени кола...Пълна редакторска или авторска измислица...пето- наистина не оправдавам шофьора нито го защитавам но редакторите са забравили да споменат че пешеходеца е бил пил,след това няма НИКАКВА РАБОТА на платното за движение на МПС, камо ли вечер, камо ли едва ли не посредата на улицата....Наистина много неприятна гледка беше, за съжаление бях очевидец на инцидента, а каво да кажем за властите..40 минути след инцидента тялото НЕ беше покрито, хората (и деца) гледат и недоумяват как разчленен човек ще бъде оставен непокрит...Движението не беше отбито..а имаше такава възможност по заобиколен път да се пренасочи движението..Огромна колона коли и МПС-та бяха спрели зад линейката която беше точно зад човека (по посока на движение на лентата) краката откъснати..непокрити....на мястото на удара..единия даже беше паднал в уличен контейнер за ***...Ужас!!!!! а нямаше кой да реагира и да не прави тази и без това отвратителна гледка в "сеир".....
53
2
 
0
 
! Отговори
Kirilov преди 15 години
Това на снимката нито е Хонда Сивик, нито е в Стара загора!Защо лъжете хората, да си правите реклама ли?Не можахте ли да сложите актуална снимка или поне изобщо не слагайте!
52
2
 
0
 
! Отговори
....... преди 15 години
kak sa mu vzeli taq kravna proba kato sled ubiistvoto ne bil zadarjan ebahti fokustnicite
51
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази снимка ме се струва, че е от тунела към "Люлин" - София. То, че случката е ужасна, че полицията навсякъде не си гледа работата, ама и журналистите сте гола-вода.
50
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е сега, ако страозагорци не се вдигнат като един, значи си заслужават и кмета, и полицията, и гонките.
49
2
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 15 години
Явно полицията е некадърна и не желае да се справи с тези комплексирани "шофьори" какво значи "След убийството обаче той не е задържан." Ако това е истина трябва да има оставки на най-високо ниво !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
48
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудя се как никой досега не се е сетил да похвърли едно паве на един такъв състезател, да видим как ще го лови .... или да опъне една проволка между 2 стълба....
47
2
 
0
 
! Отговори
hdqwjg преди 15 години
Нямам думи. Този участък е 2 платна в посока, от които по лявото често има спрели коли, сумрачен, не се вижда добре, лично аз си карам даже с 40 км/ч там. Всеки момент може да ти изкочи или пешеходец, или кола. А бул.Христо Ботев и бул. Столетов, където пише, че се организирали гонки са си натоварени улици с 1 платно по посока на движението. Това булевард е доста гръмко наименование за тях. Само пълен ***-от и *** може да кара там с повече от 40 км/ч. То си е направо живо самоубийство или по-скоро убийство. Пълен отрат е цялата ни държава и целият т.нар. народ. Тука останаха 98% само ***, простаци и комлексари, *** и .
46
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поресен съм от нехайството на полицията и самите граждани в Стара Загора. Мисля, че е достатъчно да се наслагат на всеки 100 метра "легнали полицаи" и проблемът да се реши. Как е възможно човек да е убит от пиян "състезател" в града и да не е арестуван, а информацията по случая да излиза с такова закъснение...
45
2
 
0
 
! Отговори
I.I.Ping преди 15 години
Незнам,дали е признак на пълна тъпота или е нежелание да се свърши работата за която са назначени тези "мили" хора с пагони в КАТ,но само с една високоскоростна камера за нощни снимки,ще се видят не само номерата,марките,а и самите каскадьори убийци.Да убийци,защото те априори знаят сядайки зад волана какво искат!Комисар ли,този началник на КАТ в Стара Загора,трябва незабавно да бъде освободен за несправяне със служебните му задължения!
44
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз в моя град си карам спокойно през нощта със 160 км/ч без да се притеснявам.
43
2
 
0
 
! Отговори
mariq mitova преди 15 години
ukasnqmam dumi prosto