105-годишна разкри тайната на дълголетието: девствеността!

Още на 12 реших, че няма да се оженя и не се отказах от това решение, разказва столетницата
10 окт 2008 19:32, Петя Славова
112
105-годишна разкри тайната на дълголетието: девствеността!
Снимка: thisisplymouth.co.uk

Всеки столетник пази дълбоко тайната на своето дълголетие.

За някои това  е отказ от цигари, ежедневен спорт, умерена употреба на алкохол или спокоен брачен живот.

Само че 105-годишната Клара Мийдмор е уверена, че тайната на нейния дълъг живот се крие в отказа от правене на секс.

Жената обяснила, че винаги е била твърде заета, за да започне любовни отношения, и винаги е смятала физическата близост за нещо неприятно.

Бившата секретарка, която на 11 октомври ще отбележи своя 105-и рожден ден, заяви, че не съжалява за това, че е останала девствена, и потвърждава, че е отклонила не едно предложение за женитба.

“Хората ме питаха дали не съм лесбийка. Моят отговор бе отрицателен. Просто никога не изпитах желание да правя секс. Струва ми се, че сексът е свързан с много големи трудности. Никога не намерих време за това. Не срещнах подходящ млад човек и никога не се безпокоях за това как ще се развият подобни отношения” - разказа Клара.

Нейните признания продължават: “Когато бях млада, бе прието да се прави секс само ако си сключил брак. Имах много платонични отношения с мъже, но никога не пожелах да сключа брак. В съвременния свят всичко става по-бързо. Не знам много за младите хора и затова как се държат, но съм уверена, че те са абсолютно различни. Още на 12 реших, че няма да се оженя, и не се отказах от това решение”.

Клара Мийдмор е родена в Глазгоу, Шотландия през 1903 г., две години след смъртта на кралица Виктория. Тя помни новината, когато потънал "Титаник" през 1912 г. Помни и началото на Първата световна война. Семейството й имигрира, когато била на 7 години, за Египет. По-късно заминава за Канада, а оттам - за Нова Зенландия. Когато навършва 20 години, Мийдмор се завръща във Великобритания и започва да работи като секретарка.

Клара отбелязва: “Израснах във време, когато момичетата бяха задължени да спазват благоприличие”.

Вместо да общува с мъже, Мийдмор се увлича по четенето, градинарството, кулинарията и музиката. Тя служи в армията, занимава се с административни дейности в Египет по време на Втората световна война. Била е един от първите участници в Младежката хостел асоциация, а също е и предан член на Женския институт.

Своя рожден ден тя ще празнува с приятели в дома си в Корнуол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Е, и ?! преди 3 години
Изобщо не ме интересува тази дърта бабка дали е правила секс през живота си, или не! Защо занимавате хората с глупости?!Въобще не ми дреме кой е правил секс и кой не, като че ли това е най-важното в живота!Има много по-важни неща от живота, за които може да се пише!И какво като тъпата дъртофела е нямала семейство, света без нея няма да свърши!Всяка жена може да не се омъжи и да не роди, това не се свързва само със секс, но не всяка може да роди.Да родиш и отгледаш деца е много трудно.Бабушкера!
114
0
 
0
 
! Отговори
Ще ти кажа аз на теб преди 5 години
До Анонимен, ти какво искаш да кажеш? Жената е длъжна да ражда, няма право на идентичност и независимост ли? Не само жената, всяко едно същество има право да живее и "пропилява" животът си, стига да не живее и вреди, в случая не виждам нищо нередно! Ето заради това ограничено мислене има деца, които страдат в сиропиталищата!P.S. мноого ме напрегна с този твой коментар
113
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми трябва да живея като нея до 105г. и да нямам семейство и деца. За мен нейният живот е пропилян и скучен. За една жена не е добре да остане стара мома. За една жена най-важното нещо в живота е да стане майка. Ако не стане майка, тогава за какво й е да живее толкова много. По-добре да умре по-млада, отколкото да живее в самота и скука.
112
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 13 години
Прочетете в Библията - 1 Коринтяни 7ма глава. Там е описано всичко много точно. Бог е казал на Адам и *** да се плодят, за да се изпълни пророчеството за идването на Спасителя.3.ly/BojietoJelanie - ето ви линк към текста от Библията. Четете и следвайте Бог.
111
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
аз прочетох в СТАРИЯ завет , че които се ръководи от НОВИЯ завет , ще му пържат топките в АДА .... во веки веков !!!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОК А ТИ ЧЕТИ НОВИЯ ЗАВЕТ ОГРАНИЕНА ГЛАВО И НЕ МИ ЗАПОВЯДВАЙ КВО ДА ПРАВЯ ЯСНО ЛИ ТИ Е?
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз лично не мога да си представя да не целувам и прегръщам приятелят си постоянно (за пояснение- заедно сме от 5 години, не говоря за еднодневки). Аз лично, а и много други хора като мен изразяват като мен любовта си физически, и съм сигурна, че любовта винаги се съпровожда от страст, тази страст трябва да се покаже па някакъв начин.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тя не е имала нужда от физически контакт. Аз не мога да си представя какъв човек трябва да си, че да не искаша да обичаш, да докосваш човека до себе си, още повече, че тя е имала възможност да бъде с мъже, нека да оставим секса настрана, но да нямаш желание да обичаш някого, или пък да нямаш време за това.....Няма нищо по- хубаво от любовта и близостта, с човека до теб. За мен такива хора като нея са сбъркани. Трябва да има любов на този свят.
107
0
 
0
 
! Отговори
Малоумни църковни ми преди 15 години
По-добре изпълнявай това, което пише още в началото на Библията:27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се ...
106
1
 
0
 
! Отговори
azzzz преди 15 години
Смяташ, че не можеш да обичаш някого, без да имаш физическа близост с него ли? Мисля, че грешиш.
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тя не е имала нужда от физически контакт. Аз не мога да си представя какъв човек трябва да си, че да не искаша да обичаш, да докосваш човека до себе си, още повече, че тя е имала възможност да бъде с мъже, нека да оставим секса настрана, но да нямаш желание да обичаш някого, или пък да нямаш време за това.....Няма нищо по- хубаво от любовта и близостта, с човека до теб. За мен такива хора като нея са сбъркани. Трябва да има любов на този свят.
104
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте кво повечето хора трябва да се женят защото имат нуждата да са с някой сродна душа и да не правят грехове тук таме.Ама всъщност става обратното чукат се където им падне не подбират бройка и стават и грешници които си плащат цената за това още в живота.а за вечността ако не се поправят приживе ,също.Според Бог ще има и в рядкост такива хора които ще се запазят цял живот но това е даденост те са като ангели и няма да бъдат съдени за това че не са имали деца прочетете Новия Завет и ще видите че може,но повтарям само по даденост,не всички.Има много светци особено жени които са умрели чисти и ги почитат в календара и Бог ги е приел и вие кво ще кажете че са създадени напразно ли?Щом те ще живеят във Вечността е грешниците в ада то чий живот е бил безмислен ?
103
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
От медицинска гледна точка се знае , че първите антибиотици са получени от МУХЪЛ - логично е на тази жена , като и МУХЛЯСА ПЕПЕРУДАТА , организма и , всекидневно да си абсорбира антибиотика от девствената и *** и да я предпазва от всякакави инфекциозни заболявания - ето от къде идва дълголетието ... , МУХЪЛА не трябва да се измива , изплаква или избърсва по никакъв начин , докато е жив човек , за да има ефекта , както при дълголетниците.... Миризмата , пък е провокацията , която се получава многократно , във вид на ...... предложения за брак .....
102
1
 
0
 
! Отговори
Купона преди 15 години
Изборът е твой:Живееш, за да с-е-р-е-шилиживееш, за да е-б-е-ш. Какво е избрала бабата - миризливото.
101
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 15 години
Едно време яко са и промили мозъка на това бабе, че секса е нещо много-много лошо и ето сега е на 105 години и си вярва. Всъщност извращенията са доста присъщи на англоговорящите - там има в пъти повече обратни като процент от населението, защо да няма и като тази?
100
0
 
0
 
! Отговори
Бени преди 15 години
Без секс ли ...?Че аз го почнах на 12 и още съжалявам,ч е закъснях толкова много.
99
0
 
0
 
! Отговори
Секса преди 15 години
А ако беше правила и секс, вероятно ще живее с още 10-20 години повече, отколкото сега без секс.
98
0
 
0
 
! Отговори
sex "D преди 15 години
глупости нема нищо по-яко от секса ... треа си мноо зле да го направиш това в днешно време ...
97
0
 
1
 
! Отговори
Доган15 преди 15 години
Браво на жената. Да е жива и здрава.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ми те *** са номер едно тогава, те оставят най-много поколение