СДС сменя шефа

Трима се спрягат за нов лидер на сините - Иван Сотиров, Мартин Димитров и Йордан Бакалов
29 окт 2008 07:19,
28
СДС сменя шефа
Снимка: Булфото

След поредицата от скандали, разтърсили СДС и по-конкретно лидера й , стана ясно, че лъвчетата ще избират по Коледа заместник на Пламен Юруков.

Замесен в два скандала:

принадлежност към новите спецслужби

През юли медиите у нас грамнаха с новината, че председателят на СДС Пламен Юруков е сътрудничил на Икономическия отдел на Столичната полиция в периода 1994-1997 г.

Юруков донасял информация за свои конкуренти в бизнеса с кафе, свързани с нарушаване на митническите правила.

Настоящият син лидер бил снет от отчет през 2005 г. и делото му било засекретено за период от 10 години с гриф "ограничен достъп".

Оказа се още, че синият лидер е "донасял" за покойния Иван Тодоров - Доктора, Николай Методиев - Пилето, и Майкъл Капустин.

Юруков обаче отрече.

недекларирани имоти и коли

В началото на октомври пък стана ясно, че Пламен Юруков е излъгал в имотната си декларация до Сметната палата, като е скрил различни търговски съдружия и прехвърляне на имоти на съпругата си Соня.

Оказа, се че синият лидер участва в 15 търговски дружества и три съдружия с нестопанска цел, включително политическа партия, като е представляващ на осем от тях.

В декларацията си до Сметната палата Юруков посочва, че има единствено "Мазерати", като посочената цена - 87 000 лв., е занижена почти 3 пъти от действителната.

Председателят на СДС притежава и луксозен черен джип "Рейндж Роувър" - Supercharged, който струва около 195 000 лв.

Синият лидер е собственик и на сребристо BMW - пета серия, за което е платил поне 70 000 лв.

На свой ред в съобщение до медиите Юруков определи твърденията на Сметната палата като медийни манипулации.

Сега вече сдава властта в СДС.

На национален съвет следващата седмица ще бъдат насрочени вътрешни избори, които да се проведат около 15 декември.

Засега няма официално издигнати кандидати за шеф на "Раковски" 134, но неофициално се спрягат имената на депутатите Иван Сотиров, Мартин Димитров и Йордан Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 15 години
Най-добре да земат да се циливат с Костов и всички люспи и заедно да се гръмнат, удавят или просто да изчезнат яко дим....
26
0
 
0
 
! Отговори
r9 преди 15 години
Това което коментираме отдавна е измислено.В държавата ни да имат право на глас само тези,които плащат данъците си/поне така е в Швейцария/.Чудя се как *** и турците с автобусите ни определят начина на живот с глясуване.Трябва референдум!А що се отнася за изборите догодина,според мен е най-добре да си изберем експертно правителство.
25
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 15 години
Иван Костов напусна СДС,защото то беше пълно с комунистически ченгета - ОЩЕ ГИ ИМА! Факта,че СДС си избра за лидер роднина на Луканов,значи,че от вътре има много гадове,които го крепяха до сега. Истината е изчистване на СДС от ченгета и обединение с ДСБ!
24
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
на СДС. Най-после им дойде акъла да се поизчистят от ченгета,които се подвизават в СДС още от времето на марксиста-комунист Жельо Желев....Следва ОБЕДИНЕНИЕ С ДСБ!
23
0
 
0
 
! Отговори
an.. преди 15 години
e tova e samata istina,bravo,edin 4itav i to4en komentar
22
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Като в НИС на СДС е Пламен Радонов,доказан крадец и мошеник, изгонен от Иван Костов и даден на прокурор за далавери по време на Косовската криза и търговия с армейско гориво.Прокуратурата на Филчев го оправда,защото се откупи с мръсотията,която изля за управлението на ОДС.Има още много като него в ръководството на СДС.
21
0
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 15 години
И аз си мисля, че ще е добре, ако СДС и ДСБ се обединят за изборите.
20
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 15 години
Трябва да се обединят за изборите. Горещо се моля за това. Българите трябва да гласуват на следващите избори за най малкото зло.
19
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Или Пламен Юруков или Мартин Димитров!Това е.Само СДС!
18
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
СДС е на тоя хал,заради твоя шеф...Чрез вас /платения електорат на ДСБ/,шефът ви се имунизира...
17
0
 
0
 
! Отговори
za novite kandidativ преди 15 години
И тримата дето се спрягат за нови шефове са пълни ***.По-добре да се вливат в партията на Костов и да не стават за смях
16
0
 
0
 
! Отговори
Костовист преди 15 години
Ей от такива *** СДС стана маргинална партия. Айде чао и до нови срещи. Дано поне шепата седесари да успеят да изберат достоен човек за свой лидер.
15
0
 
0
 
! Отговори
gljuklich преди 15 години
Aufwiederzehen,Kamaraden!..Gute Reize!:(
14
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
извинете за грешното изписване. имах в предвид GOOGLE.BG
13
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
НО, по -важното е да се разбере КОЙ измъкна от тъмното този субект? "На свой ред в съобщение до медиите Юруков определи твърденията на Сметната палата като медийни манипулации."що за изявление от страна на лидер на партия с претенции, че може да управлява държавата ни? а тези, които го защищават могат да влезнат в gffgle.bg и да поверят какво пише там за Юруков, неговите фирми и отношенията му с Казахстан. дори да приемем, че той е добър бизнесменq определено не може да се каже, че разбира нещо от политика. щом за Президента излязоха данни, че е бил агент, какво означава, че сведенията за Юруков не са верни. въобще се видя, че той отрича всичко но с това нищо не се доказва.
12
0
 
0
 
! Отговори
Г преди 15 години
Тези рефрени ги научихме на изуст, само сплетни без доказателства, целящи да подронят вярата в избирателя.СДС има една наистина добра нова програма и визия за интелегентно управление, на която вече се дава гласност и скоро ще бъде представена официално.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това СДС е толкова жалко,толкова ялово, че каквото и да направят все тая, аут са, няма значение кой ще му е председател, като нямат нито програма,нито каквито и да било цели,та дори и невзрачни.Да плеснат с ръце, да се прегърнат с царя и да отплуват в забравата.Егати и държавата, егати и избора - ялово СДС, гнусни манипулатори и обирджии БСП, оядена и вече самоизяждаща се ДПС, един пожарникар популист ГЕРБ, дребни мишоци ВМРО, някакъв ЛИДЕР със световно неясна програма, и към края ДСБ на един любител на сервитьори и бивш комунистически преподавател, който се прави, че няма минало, че то започва от 1989, айде де.
10
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Защо г-н Иван Костов ги напусна?Защото СДС бе отроче на ДС и БКП и през годините не успява да се изчисти от доносници,агенти и разни неуспели "интелигенти".През всичките години тези хора пречеха на разгръщането на СДС като национална партия и по този начин помогнаха на БСП да оцелее,за заграби икономиката на страната и да дискредитира България пред Европа и света.
9
0
 
0
 
! Отговори
bakshishoo преди 15 години
"През юли медиите у нас грамнаха" еййй сааа шааа виии грааамнаааа
8
0
 
0
 
! Отговори
бивш подскачащ по пл преди 15 години
И през ден да ги сменят,все тая!..