В сигнал до НС: Алексей Петров с несметни пари и имоти

Комисията "Антимафия" проверява откъде осветеният агент на ДАНС е натрупал парите
30 окт 2008 13:12,
30
В сигнал до НС: Алексей Петров с несметни пари и имоти
Бившата барета, сега сътрудник на ДАНС Алексей Петров. Снимка: Булфото

В парламента е подаден анонимен сигнал за недекларирано имотно състояние на сътрудника на ДАНС Алексей Петров.

Шефът на комисията по корупцията в НС Бойко Великов потвърди, че сигналът е подаден преди седмица от Петър Петров и е раздаден на всички народни представители.

По думите му комисията се е самосезирала и са разпоредени проверки по сигнала.

"За нас е по-добре да има резултат от проверките, които реално да коментираме тогава, когато комисията е преценила примерно да ги даде на прокуратурата", каза Великов и отказа да коментира случая.

Въпросният мъж, подал сигнала, не посочил адрес и месторабота, затова и писмото му се счита за анонимно, посочи Елеонора Николова, член на комисията "Антимафия".

Парламентарната комисия за борба с корупцията вече е поискала от Националната агенция по приходите информация за имотното състояние и доходите на Алексей Петров.

Очаква се тя да бъде изпратена до две седмици в комисията.

Според подадения сигнал става дума за недекларирана сериозна сума.

Елеонора Николова каза, че от него не ставало ясно кога Алексей Петров е бил под прикритие и кога е имал доходен бизнес, за да натрупа подобно състояние. По думите й информацията била предимно публична, но е събирана "много педантично".

Именно заради осветляването на Алексей Петров като сътрудник на ДАНС беше образувано делото срещу бившия вътрешен министър Румен Петков
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
приятел преди 14 години
Пили, яли, крали и се скарали!
28
0
 
0
 
! Отговори
ЖЪЛТА БАРЕТА преди 15 години
Тоя не разбра ли, че отдавна му е хвръкнала червената баретка?
27
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
УВАЖАЕМА БОРКИНЬО СРЕЩУ МАФИЯТА НА ЪГЪЛА НА БУЛ."В.ЛЕВСКИ"И УЛ."ОБОРИЩЕ" СЕ НАМИРА ИЗВЕСТНО СТОЛИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ/В БЛИЗОСТ ДО РАБОТНОТО ВИ МЯСТО КЪДЕТО ВСЕКИДНЕВНО РАБОТИТЕ НА ПОЛЗУ РОДУ/ ПРЕД КОЕТО СПИРАТ ЛУКСОЗНИ ЛИМУЗИНИ И СКЪПИ СПОРТНИ АВТОМОБИЛИ!СУМАТА ОТ ЦЕНАТА САМО НА НЯКОЛКО ОТ ТЯХ НАДХВЪРЛЯ ПАРИТЕ НА ТОЗИ "БАНДИТ" ПЕТРОВ!МОЛЯ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТЕ И ДА ИЗИСКАТЕ ДАНЪЧНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ НА ГОЛОБРАДИТЕ ИМ СОБСТВЕНИЦИ И НА ПРИТЕЖАТЕЛКИТЕ НА СЪЩИТЕ ЛЕГО КОЛИЧКИ ИЗВЕСТНИ СОФИЙСКИ ЧЛЕНКИ НА VIP ДАМСКИЯТ ДУХОВ ОРКЕСТЪР! ВЕРВАМЕ ВИ! С ОБИЧ .....анонимен....шшшшшшш
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
невярвам да не си е осигурил всичко с документи , а и добри приятели може да са му дали на заем
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
14: имаш предвид Славчо "Сервитьора" :)))) а за теб, 22 - пише се наплюнчиш... незнам ти това наплюМчиш от къде го взе... и по темата - май ти всяка вечер му го плюМчиш на мавъра, като те слушам... ама си е друго от доцент по полит икономика, и при това ***, а?
24
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
ako imate ne6to protiv aleksei petrov kajete my go v o4ite be tapanari ili vie strah da ne vi srita zadnicite
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОВА Е ЗА 14-ТИ
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти май си от платените плюнки,които трябвада се лепят на Костов,ама може да му наплюмчиш черния ***, тъпaнap комунярски..
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Офицерът Алексей Петров, известен в обществото преди всичко като една от мрачните фигури в престъпния свят и силовите групировки, е роден в Тетевен. Има участие в много фирми и дружества, някои от които Кайлъка ресурс АД, застрахователната компания Лев инс (бившето СИК), С експрес груп, Лев корпорация, сдружение Гражданска самозащита, сдружение спортен клуб Левски, сдружение Съюз на бившите барети, Спортак интер холдинг С.И.Х. и др.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
когато медиите публикуваха съобщение за среща между придобилия лоша слава бизнесмен Майкъл Чорни* и предприемача Георг Цветански*. Това е всичко, което мога да ви прочета от доклада, завършва Стайн.Атентатът срещу Алексей Петров Петров претърпя неуспешен опит за атентат пред басейна Спартак. Покрай стрелбата стана ясно, че бившият командос е охраняван от действащи барети, които стреляха по нападателите със служебното си оръжие. По-късно служителите на СОБТ бяха наградени от тогавашния министър на вътрешните работи Георги Петканов. Самите нападатели се също оказаха бивши командоси с прякори Пелтека и Акулата, нашумели при операцията срещу групата на бай Добри.Алексей Петров е член на Надзорния съвет на НОИ, експерт към Съюза за стопанска инициатива на гражданите, автор на научен труд по проблемите на тероризма и сигурността. На представянето на книгата му присъства лично тогавашният главен прокурор Никола Филчев, припомня БТВ.Заради близостта на бившия командос и бившия обвинител 1, Едвин Сугарев отговаря пред съда по няколко обвинения за клевета и набеждаване, заведени от Алексей Петров.Петров съди Сугарев за внушенията в медиите, че е свързан с убийството на прокурора Николай Колев, както и за случаи на насилие и рекет. Призованите свидетели, за които Сугарев твърди че са жертви, пред съда не потвърждават да са насилвани от Алексей Петров, а убийството на Колев остава неразкрито и до днес.Пред Всеки ден Едвин Сугарев отказа да коментира намесването на името на Петров в скандала по върховете на МВР.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой е Алексей Петров ? Агентът на ДАНС "държал" столичния кмет с компрометираща информация Алексей Петров е експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, и преподава в УНСС. Петров напуска отряда на баретите в началото на 90-те, за да основе Съюза на бившите барети. От думите на Румен Петков стана ясно, че Алексей Петров осем години е бил служител на Националната служба Сигурност, сега част от ДАНС.Фирмените регистри сочат Петров като съучредител на застрахователните дружества Аполо и Болкан и Спартак. Към днешна дата доцент д-р Алексей Петров фигурира като съветник и представител на акционерите на Застрахователна компания Лев инс.Алексей Петров е сред личностите, оставили в миналото съдружия с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата. До 1998г. тримата участват във фирма Будоинвест ООД.Бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов е коментирал в медиите, че имал отношения с Петров единствено по линия на каратето, когато Пашата бил президент на федерацията, Алексей Петров старши треньор, а Борисов председател на треньорския съвет. Днес Петров е председател на федерацията по карате.Алексей и Бойко в Конгрешънъл куотърлиВ неотдавнашно интервю за в-к Труд американският журналист Джеф Стайн, който публикува преди по-малко от година скандалната информация за столичния кмет, обвързва имената на Борисов и Петров. Пред Труд Стайн цитира извадки от секретен доклад, който е бил основа на публикацията му в Конгрешънъл куотърли:Бойко Борисов решително се опитва да неутрализира съперничещи си престъпни групировки (Васил Божков*).Смята се, че отдавнашната омраза между боса на ВИС Алексей Петров и Бойко Борисов, съответно негови съдружници, и босовете на СИК Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата, е прераснала в открит конфликт, когато Борисов бе назначен за главен секретар на МВР. Причини: страхът на Борисов, че Алексей Петров държи компрометираща информация за него; подкрепата на влиятелни еврейски бизнесмени за Алексей Петров (близки връзки с бившия посланик на Израел в България Давид Коен); силните позиции на Алексей Петров в канцеларията на главния прокурор Никола Филчев (докладът е писан, когато Филчев е заемал поста - бел. ред.) и във военната прокуратура, в някои структури на Министерството на вътрешните работи (Филко Славов*), и сред политически партии (Надежда Михайлова*). Както се съобщава, Алексей Петров - бивш командос от отряда за специални операции, е имал реални шансове да бъде назначен за директор на НСБОП. Последвал е опит за покушение срещу Петров, следван от координирана медийна и полицейска офанзива срещу свързаните с Петров структури, което довело до временното му неутрализиране. Паралелен резултат е било отклоняването на общественото внимание от разрастващия се скандал около предполагаемото участие на генерал Борисов в корупционна схема, свързана с приватизацията на тютюневия монополист Булгартабак - разкрита, когато медиите публикуваха съобщение за среща между придобил
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми то аз знам отде са му парите и имотите, да им кажа да не харчат пари напразно. Човека със сигурност откак избухна демокрацията не е закусвал сутрин.Хем фигура е запазил, хем парици е посъбрал...
17
0
 
1
 
! Отговори
Nuri Djurin преди 15 години
Tuk za6to mal4ite , e Aleksei petrov e tova ne Ahmed Dogan ili nqkoi drug sas drug etnos , ne6to komentarite sa premereni
16
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
Оооо, не приятелю, не бъркам! Просто от твоите думи става ясно, че и Доспат...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не Девин, а Доспат е т.нар. Костовград.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, 10, ти знаеш ли, че в парламента шеговито наричат Девин Костовград? Може да е добър икономист, ама това което той издрапа, никой друг няма да може, поради простата причина, че денационализира всичко и кражбите вече не могат да бъдат в такива размери. Разходи се другото лято до Златни Пясъци и питай кой е Славчо Христов или пък до Приморско и Китен.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей т'ва е то- България... Имаш мръсен бизнес, ама знаеш много неща. Скалъпват ти едно обвинение, за да могат ненатрапчиво да те закарат в прокуратурата, казват ти: "Почвай да пееш наш'та песен и ще ти изперем парите!" За който не е разбрал- ставаш доносник и държавата ти узаконява нерегламентираните приходи. А след това само да посмееш да кажеш "А" и те смачкават! Че то е по- добре да си остана престъпник, в крайна сметка там съм от печелившата страна, ако стана доносник при всички случаи губя- или ме "хващат в изневяра" колегите и ме преслват под земята, или като се смени властта ме преселват в затвора! Средно положение няма!
12
0
 
0
 
! Отговори
лисицата преди 15 години
ВСЯКА СВЪРШЕНА РАБОТА СЕ ЗАПЛАЩА + ПРЕПОДАВАТЕЛ В УНСС !!??? АМА ВЕЧЕ ПИТАТ ЛИ ЗА ПАРИТЕ НА БОГАТИТЕ ОТ КЪДЕ СА ??? А НА ОСТАНАЛИТЕ КОГА ЩЕ ЗАДАДАТ ТОЗИ ВЪПРОС ???
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а що за изказвания са това въобще????Все едно да излезе някой от прокуратуратаи да каже: "В момента разследваме еди-кой-си министър за далавери" (Разбирай - брато вземи потули тия пари, че много се разшуя и трябва утре да дойдем да проверим)
10
0
 
0
 
! Отговори
ВАНЯ преди 15 години
Защо не кажеш кой е твоят град, че да видим площадката с хеликоптера на Костов?