Киното, над което тегне прокоба

След неуспешния “Човекът, който уби Дон Кихот” Джони Деп ще се пробва и в “Алиса в страната на чудесата"
18 ное 2008 13:22, Петя Славова
7
Киното, над което тегне прокоба
Джони Деп ще бъде Лудия ШапкарСнимка: БГНЕС

Не от всяка хубава книга става добър филм. Има такива, които като че ли са проклети от киното и нямат нито една сполучлива екранизация.

Сред един от най-нашумелите примери е “Алиса в страната на чудесата” по книгата на Луис Карол. Все пак този факт не спря Джони Деп да участва в проекта.

Актьорът от “Ед Ууд”, “Слийпи Холоу” и “Чарли и шоколадовата фабрика” даде официално съгласието си за това пред тв предаването “Е!”

Всъщност няма и нищо учудващо, тъй като режисьор отново ще бъде Тим Бъртън.

Двамата винаги са били добър тандем в киното. Доказаха го и в последния им съвместен проект - хорър-мюзикъла “Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”.

Предварителните снимки вече започнаха в Корнуол, Англия.

В новата екранизация на „Дисни“ Джони Деп ще се превъплъти във възможно най-подходящата за него роля – тази на Лудия Шапкар.

Оригиналното име на героя на Луис Карол е "Шапкаря", докато "Лудия Шапкар" е образ от комиксите за "Батман", като създаването му обаче е инспирирано именно от класиката за деца на Карол.

В новия вариант на “Алиса в страната на чудесата” Деп ще си партнира с Ан Хатауей, известна с “Дневниците на принцесата”, “Дяволът носи Прада” и “Да бъдеш Джейн Остин”, който е в тазгодишната Киномания.

Деп пък съвсем скоро ще се превърне в най-скъпоплатения актьор в историята на киното. Хонорарът му за предстоящия четвърти епизод на “Карибски пирати” ще е  40 млн. долара.

Не за първи път актьорът се захваща с екранизации, над които тегне прокоба.

Предишният такъв случай бе във филмов проект на Тери Гилиам, който за пореден път се опита да заснеме историята за вечния герой Дон Кихот.

Проектът се оказа пълен провал, дори за режисьора на “Бразилия”, “12 маймуни”, “Приключенията на барон Мюнхаузен” и “Кралят на рибарите”.

Все пак Гилиам, който добре знае как да забавлява още от Монти Пайтън, остави документална следа как проектът с всеки изминал ден е бил все по-отчайващо невъзможно да приключи успешно.

Провалът се случва през 2001 г. Снимките за филма по романа на Сервантес - “Човекът, който уби Дон Кихот”, приключват само пет дни след началото им.

Две години по-късно се появява документалния “Загубени в Ла Манча” (Lost in La Mancha), който проследява  събитията, които се случват катастрофално бързо – още в първия ден откриват херния на актьора Жан Рошфор.

На втория ден снимачната площадка е наводнена, преминават и няколко самолета от намиращи се наблизо военни лагери в единствената успешно заснета сцена... Има и още.

Надеждата е една - с Тим Бъртън такъв каръшки низ от ситуации да не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Невена Коканова -прекрасна е! Най-красивата и талантлива актриса в България! Мир на праха й!
5
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Велик!
4
0
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
Един от най-големите артисти от по-младото /все още/ поколение! Поклон пред таланта му! И пред неговия, и пред този на *** Бъртън и този на Тери Гилиъм! Титани!
3
0
 
0
 
! Отговори
dsgf преди 15 години
Филмът се казва ЧАРЛИ и шоколадовата фабрика
2
0
 
0
 
! Отговори
rh преди 15 години
може да е от пловдив ...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"даде официално съгласието си за това пред тв придаването Е!"придавайте, придаватели придаването... придайте си и оставката, редакторе...