Приятел в нужда се познава: Брюксел ни дава пари, за да се стоплим

Дават ни част от отделените 5 млрд. евро от ЕС за борба с финансовата криза
7 яну 2009 20:40,
46
Приятел в нужда се познава: Брюксел ни дава пари, за да се стоплим
Тополанек ни изненада приятно в края на деня. Снимка: БГНЕС

Чешкият премиер Мирек Тополанек е информирал Сергей Станишев, че идния понеделник в Брюксел ще се състои среща на министрите на енергетиката на страните членки на ЕС, като една от водещите теми ще бъде солидарността с България, която най-тежко пострада от газовата криза.

Част от отделените 5 милиарда евро от ЕС за борба с финансовата криза ще бъде предоставена на България за изграждането на т.нар. интерконекшън - свързване на българската газопреносна мрежа с мрежите на Гърция и Румъния. Това съобщиха за Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Тополанек, чиято страна в момента председателства Европейския съюз, информира нашия премиер, че проблемът с подаването на природен газ към България е основен в разговорите с Руската федерация и Украйна.

Европейската комисия е приела българската инициатива за изпращане на наблюдатели за контрол на доставката и транзита на природен газ на територията на Украйна и в разговори с Руската федерация и Украйна вече е постигната договорка за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се притеснявайте, ние нищо няма да получим от тези пари, пак ще отидаъ в нечии "бизнес" джоб .
44
0
 
0
 
! Отговори
кукла Барби преди 15 години
какви пари ще ни дават,бе.Това са глупости за ***.Колко губи българия от затворените реактори.като прибавиш вноските за Евросъюза към загубите от спрените реактори,въобще не можеш да компенсираш с постъпленията от всички програми взети заедно. Плюс това за всеки отпуснат цент ни се поставят условия в наш ущърб. Прав е този пишещ тук,че ни смятат за втора ръка. Благодарение на НаТка,Мавъра,Дедо,Лидия Лилавата и тарикатчето Миленчо Юпито,както и оня *** ПАСИрания.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евросъюза се отнася с българите като с хора второ качествои няма да пуснат реакторите!
42
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
Abe Vanko,tebe koga te pusnaha ot Radnevo?
41
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Абе те да ни свържат с Гърция и Румъния другия път да не мръзнем като Русия я заболи зъб па вие си ревете ...Хем студувате, хем затварят заводи заради тия ***, хем пак викат "Само Русия"- *** история.А оня агент на ДС пък се изцепил, че имало газ за три месеца- МИ ЗАЩО ТОГАВА НЯМАМ ПАРНО?
40
0
 
0
 
! Отговори
vanko преди 15 години
Bravo ,Putin!To4no taka ,Ukrainskata svola4 si polu4i zaslujenoto.Balgaria bez Rusia ne moje .Zdrastvuite bratushki,evropeici mahaite se.
39
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Всяко евро е добре дошло, но ако тези пари дойдат това трябва да е само малка част от борбата ни за енертийна устойчивост( и ако правителството ни не тги открадне)!ВЪПРОСА ДНЕС Е, НЕ С КАКВО ЕВРОПА МАЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ..., В УСЛОВИЯТА НА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА, А НИЕ С КАКВО МОЖЕМ ДА ПОМАГНЕМ НА ЕВРОПА...!!! Договора с Е.С. е ясен... В условията на днешната енергиина криза, ТРЯБВА незабавно да "пуснем", след завършване на ремонтите, малките четири реактора и ДА ДАРИМ ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ с 1600 мегавата качествен и високо рентабилен за нас, електрически ток, с което значително ще подобрим външнотърговския си баланс, и значително ще се приближим, до пълно изпълнение на изискванията за влизане в Еврозоната!!!ВСЯКО ЗАБАВЯНЕ СЕГА, ЗНАЧИТЕЛНО ОЩЕТЯВА ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА И ЕВРОПЕЙСКАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ!!! ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА ДО 14.ЯНУАРИ ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!ПИТАМ,КЪДЕ Е НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ И КАКВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА...п.п. Не забравяйте паролата: - 14/01
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що съборихме мавзолея? Сега можехме да препарираме и да поставим вътре Гоце, Сер Гей и дружина и да ги показваме за назидание на всички национални предатели!
37
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 15 години
Захари Стоянов: "Време е, когато стане дума за вънкашните неприятели на Отечеството, официалният московец да стои на първо място!" ЦИТАТ:...Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на българите? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите с единствена цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"! Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и . От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото те искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници, които да твърдят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние заедно с много още славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място...
36
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
*** съветчици - прочетохте ли внимателно : " 2009 годинаНа 1 януари "Газпром" преустановява газоподаването към Украйна."Е, КРЕМЪЛСКИ *** - КОЙ СПРЯ ГАЗТА ЗА БЪЛГАРИЯ!Чак сега се усети правилноснтта на тезата, че промосковските еничари като: - президент,- цялото правителство- Рапона Бойко и- Болен Лидеров - са най-вредната *** и проводниците на реваншистките амбиции на КГБ и нашето ЧервеноГестапо.Щом Русия ви е по-скъпа от България - прав ви път за Сибир - тамви е мястото - *** помашки! Хващайте влака!НЕ ТРИЙТЕ - ЧЕНГЕТА ОТ САЙТ
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да се изненадам, ако се окаже, че някой спретна сценарий за криза, за да ни дадат отново пари! *** работа! Иначе не мога да си обясня мълчанието на всички, които сега крещят, че някой бил виновен! :)
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПАРИ МОЖЕ ДА ДАДЕ БРЮКСЕЛ НО НЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,МНОГО КРАДНАТ БЕ ТО БИВА БИВА АМА ТОВА ГО НЯМА И В ИРАК /..
33
0
 
0
 
! Отговори
баба ви преди 15 години
Как ще се топлим с тия пари, ще ги гориме ли????
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сшпасяват??? Кой знае какви знгажименти ще бъдат притиснати да поемат.Лошото е че българската политика се води на тъмно, няма прозрачност. Сега е момента да ги натиснат за Набуко.А и много ги е страх от нашата АЕЦ Козлодуй. Да не би като я пуснем, да станем силни и и кономически зависими. Защото политиката на ЕС се базира на икономически шантаж и политически провокации.
31
0
 
0
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
Същия този Брюксел, когото нашите нагли управленци хулеха и обвиняваха за двоен стандарт, сега ще ни спасява от некадърното ни правителство.
30
0
 
0
 
! Отговори
Kalin преди 15 години
ЕТО, ЧЕ ИМА РЕШЕНИЕ:)
29
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
----------И скоро маи няма да има.Тия от ЕК поне знаят повече от бг.далавераджиите.Щом говирят за помощи явно газ няма да има .Бог да е на помощ на правителството.*** и тои сега немои ги спаси.Амин.
28
0
 
0
 
! Отговори
none преди 15 години
E nali dosega psuvahte EU 4e vi bil kriv, a sega molite za pari.Zashto ne se pomolihte na USSR? E nishtozsestvata bulgarski!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Циганчетата отново ги купиха за жълти пет стинки.Айде бате,сига да се радват на пет лева,а след това от другаде да им го продават на приятелите приятелите,и като си нямат пет лева вече,а познай.не не са ми приятели ,а грабители.Те си забърсват така където са *** с убави обещания и жълти стотинки.А там горе бате познай кой първи е минал,че да те пусна.
26
0
 
0
 
! Отговори
suleiman преди 15 години
bravo na rusnacite.samo taka te ne sa blagotvoritelno drujestvo 4e da davat na vseki ....