"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!

В писмо до Dnes.bg групата опровергава твърденията, че ще окървави демонстрациите
13 яну 2009 07:01,
155
"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!
Снимка: aresistance.net

"НЕ СМЕ СЪОРГАНИЗАТОРИ или ОРГАНИЗАТОРИ и няма да подкрепим и присъстваме на този протест официално, като група".

Така започва адресирано до редакцията на Dnes.bg писмо, в което групата "АнархоСъпротива" опровергава твърденията, че заплануваният за 14-и януари протест пред парламента ще бъде окървавен от анархисти.

"Ние, хората, обединени в неформалния колектив “АнархоСъпротива”, решихме да изразим нашето отношение относно протеста, макар писането на декларации и използването на гръмки думи да не е предпочитаният от нас метод за действие", пишат от организацията и допълват:

"Стоим зад природозащитници и студенти в яростта им, предизвикана от продължаващите процеси на комерсиализация на природа и образование, както и зад гнева им, предизвикан от насилието, съпътстващо тези антиобществени процеси на приватизация.

Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта".

От "АнархоСъпротива" заявяват, че не виждат здрава логика в това хора с откровено расистки мироглед, с неприкрита неонацистка символика да излизат и задават рамката и тона на протести с конкретна цел и искания...

И всичко това на фона на закани за “най-грозните картини в България” и явните стремежи за ексцесии между враждуващи футболни агитки, което заплашва да опорочи протестите на студентите, да даде формален повод на медии и власт да атакуват и омаловажат целите на подобен протест.

По този начин социалното напрежение ще бъде канализирано за пореден път, а недоволните студенти, еколози и обикновени граждани – омаскарени заради шепа футболни хулигани.

Анархистите наричат манипулация и търсене на евтина сензация участието и подкрепата на гръцки футболни хулигани, които "видите ли, връщали жест към българи, подкрепили протестите в Гърция миналия месец".

По думите им протестите няма да се превърнат в нищо повече от безсмислени паради.

"Нещата не стават по-предизвикателни, креативни и ефективни, а просто ще се превърнат в безформена група хора, държащи табели с надписи; всички са отегчени и им е писнало от това, така че трябва да има по-ефикасни и вълнуващи начини, за да изразиш и постигнеш това, което желаеш", завършват от  "АнархоСъпротива" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 15 години
Е разбра се че и Бойко Борисов е *** и е един от тях щом изпраща да бият баби дядовци и деца .Сам да съжалява сега за себеси .Няма да гласуваме и за него .Разгласете не бива и този да ни измами.
153
0
 
0
 
! Отговори
ИСКРА преди 15 години
САМО ТАКА !!! ДА ЗАПАЛЯТ ПАРЛАМЕНТА КАТО 97-*** ГОДИНА
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще се поразходите из София, ще повикате уууу и долу и като се изморите - ще мирясате! Нищо няма да се промени!
151
0
 
1
 
! Отговори
Васил Терзийски преди 15 години
Здравейте, и ловците се включват в протестите днес. Протестират срещу новия закон за лова, корупцията и безхаберието в България!Бг Лов.ком
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Неможе заради едната част на софия .. а не на България.. да страда и останалата част.. неможете да свалите.. само ше викате псувате и т.н. ! все пак има хора които ги защитават.. недейте да мислите че всеки мисли като вас
149
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Со благо и со кротце само в храма ! Тука не става въпрос само за това какво е било(и ние помним !),а за това какво трябва да бъде !
148
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 15 години
slivite si gi yaj ti !az darja na dumata si
147
0
 
0
 
! Отговори
do 135 преди 15 години
"От 20 до 50 лева се предлагат в "Студентски град" за участие в утрешния протест13 януари 2009 | 17:32 | Агенция "Фокус"София. От 20 до 50 лева се предлагат в "Студентски град" за участие в утрешния протест. Това съобщиха студенти за Агенция Фокус. Към момента няма повече подробности.Протестът започва в 10 часа пред зала Христо Ботев, преминава през мястото на убития Стоян Балтов, от чието убийство на 14-и се навършват 40 дни, и завършва пред Народното събрание."Това са мръсни инсинуации на червена Информ.агенция,хвърляйки помия,за сътворението на коятоса способни само жалки комунитически мозъци...Трябва ли да вярвате на всичко написано?!Всеки съди за другите по себе си-комунистите измислиха практиката с купуването на гласовете на ромския си електорат,с изборния туризъм ,фалшифицирането на резултати...И сега,обладани от червения призрак на партията,обезумяли от фанатизъм, си мислят,че всички действат като тях! И платените им списвачи в интернет!
146
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Браво на организаторите! Абе какви са тия писания тука бе.Аз не съм нито анархист,нито съм член на футболна агитка,нито съм луд.Аз 20 гд. едва свързвам двата края и ми писна да псувам на масата.20 ГОДИНИ не направихме опит за всенароден протест а сега изведнъж - ще избиваме ,ще колим, ще вандалстваме и т.н. Верваите ми че за ден,два мирен протест - като блокираме напълно София, нещата ще потръгнат.Ако утре , банда дрогирани и пияни вандали хвърлят камъни и молотовки/както се заканват/ - нищо няма да стане. И не е решение да сваляме от власт някой/ не симпатизирам на никой/- просто които и да управлява ,трябва да разбере че с такива протести ще наказваме всяка грешка.Така трябваше да ги наказваме до сега.За 20 гд. ни .х.а. всякакви. Добре е да им го върнем - но за начало мирно, пък като нещат мира--ще им дадем секира - и то яко.
145
0
 
0
 
! Отговори
icaka преди 15 години
115. - 14:30 -"От: Eliako vsi4ki koito se nadlagvame sega izlezem utre dali shte ni pomislqt za zapalqnkovci"Ели, ако излезеш на площада може да не те помислят за "слива заспала" каквато си всъщност, но ти няма да излезеш и си " слива заспала"!!!
144
0
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 15 години
BEZ KARVAVA REVOLIUCIA , RABOTATA NE STAVA ! -VSI4KI DARJAVI SA IZMINALI TOZI PAT ! ISPANIA , ITALIA , GRECIA , TURCIA - KEMAL ATATURK- 15000 OBESENI HODJI , GERMANIA ,USA-MAKARTIZMA,,,,,,,,,SAMO NII SME DUPEDAVCI,DUPEDAVCI............
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти си жалък червен ***
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какви протести бе? Той Овчаров е в Бразилия.Най-много да го отнесе някой почтен, който си мисли, че никой не го мрази и не се крие.
141
0
 
0
 
! Отговори
Ердинч преди 15 години
Много исках да участвам в тоя митинг но за жалост съм в Европа,живота ни принуди да си изкарваме хляба извън България.Да не мислите че ни е хубаво тука да ни наричат гладни българи и си милят че живеем в пещтери-ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО БЪДЕТЕ СМЕЛИ!
140
0
 
0
 
! Отговори
mars_3 преди 15 години
Доколкото си спомням декларацията не е от името на анархосъпротива а от ФАБ. Тия журналисти като четът мейлите си слепи ли са :"Декларация на ФАБ относно предстоящия протест на 14 януари 2008 г.11 януари 2009Федерацията на анархистите в България заявява, че няма да участва в обявения като "граждански" протест на 14 януари 2009г, в София и призовава всички свои симпатизанти и приятели да сторят същото.Ние приветстваме желанието на гражданите да респектират властта и проявите на солидарност сред недоволните хора.Но смятаме, че посланията и смисъла на протеста са неясни, а енергията на гражданските организации и младите хора, може да бъде използвана за нечисти политически цели.Твърденията на някои медии, че в този протест ще вземат участие гръцки анархисти, са плод на нечие въображение и не отговорят на истината.ФАБ "
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На мен, ако не ми дадат пари не отивам. Не може за един да има, а останалите да го духаме.
138
0
 
0
 
! Отговори
не се връзвай преди 15 години
Анархистите са против расистите и националистите както и студентите за обединяване на всички свободни хора срещу мафиотското робство и на пук на ***, които искат да ни хвърлят едни срещу други с такива ЛЪЖИ СМЕ УТРЕ ВСИЧКИ ТАМ!
137
0
 
0
 
! Отговори
БРАТОВЧЕД НА ХЕРОСТР преди 15 години
РУБЛИ, РУБЛИ - ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ С ЧУВАЛИ!ЗА ДА СЕ ЗАПАЛИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - то за друго не стават.
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само БКП и КПСС! долу Буш и неговите продажници от БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС и Атака!
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хахахахахахаха От 20 до 50 лева се предлагат в "Студентски град" за участие в утрешния протест13 януари 2009 | 17:32 | Агенция "Фокус"София. От 20 до 50 лева се предлагат в "Студентски град" за участие в утрешния протест. Това съобщиха студенти за Агенция Фокус. Към момента няма повече подробности.Протестът започва в 10 часа пред зала Христо Ботев, преминава през мястото на убития Стоян Балтов, от чието убийство на 14-и се навършват 40 дни, и завършва пред Народното събрание. Голям протест ще стане!!!!!!!! Остава пиенето да купят и аз съм там.