"Газпром" ще ни изплати неустойки, но не и компенсации

Вицепрезидентът на руския газов гигант Александър Медведев пристига в София за среща със Станишев
22 яну 2009 22:05,
35
"Газпром" ще ни изплати неустойки, но не и компенсации
Александър Медведев. Снимка: БГНЕС

"Газпром" е готов да изпълни договора си с България и да плати предвидените в него неустойки заради недоставения газ по време на газовата война с Украйна.

Това съобщи в интервю за БНТ вицепрезидентът на руския газов гигант Александър Медведев.

В петък той пристига на кратко посещение в София за среща с премиера Сергей Станишев.

"Газпром" ще изплати неустойките за недоставен газ, предвидени в договора с "Булгаргаз". Не става въпрос обаче за поемане на други загуби, нанесени на страната ни по време на кризата.

Както и преди, "Газпром" смята, че исковете за тях трябва да се адресират към Украйна, защото тя е блокирала транзитните газопроводи.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
те са готови да дадат неустойки според договора който никой не е видял , само че според договора може и неустойките да са 1000 лева само че от руската мечка Серго Гея може и да не поиска дребните неустойки , може да поиска да го резнат у дупе
33
0
 
0
 
! Отговори
4itatel преди 15 години
napalno saglasen s 27 i 12 a ti 1o idi na mainata si
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ше дадат на Серго да им види пакета
31
0
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИМ ОТ РУСИЯ! Нито цент, няма да ни компенсират психопатите от Москва! По медиите ще има други раздувки ,но реалността ще е много различна....За руските "ръководители", отплата за България, значи унижение!ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
huicho преди 15 години
komunisti sushtestvuvat v bolnite razmeknali tikvi na nyakoi ot shizofrenicite po dolu.Az sushto sum chuval za tyah no nikoga ne sum vijdal komunist kakto I demokrat sushto I ednorog I elfi ne dum vijda .Tupaci vinagi e imalo I shte ima a v Bulgariya sa nai- kachestvenite.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щом е така трябва да се преразгледа договора с газпром
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мда...след като алкохолизираните мужици го изберът за имперетор наистина ще е вечен.(поне в пияните им тикви)
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Медведев е временно на тоя пост(по конституция)Путин е вечен на неговият си !
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Русия се предаде. От началото на конфликта, Украйна настоява за европейски цени и прилагане на европейската формула за изчисляване на цената на газта. Путин заяви, че това никога няма да стане:Эпоха дешевого газа заканчивается, - сказал премьер-министр РФ. - Таково реальное положение дел. (с) В.В.Путин 22.12.08.Защо Украйна печели? Защото формулата за ЕС е обвързана с цената на петрола и тъй като тя падна 4 пъти, тази на газта с шест месечно закъснение също ще падне най-малко 2,5 пъти:Цена на газ для стран-получателей в течение года может снизиться в 2-2,5 раза по сравнению с нынешней, с учетом цены на нефть, заявил президент России Дмитрий Медведев. 17.01.09.Впрочем както се вижда от горните два цитата, Медведев твърди точно обратното на това, което заявява Путин, което не вещае радостно бъдеще за Мин.председателя от КГБ."
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я,червените талибани се наредили на опашка да лижат руски ................
24
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Още от времето на Екатерина $$ - Русия свикна да счита тези земиза своя колония - сега също е така!Ако някога не сме имали държава, или тя е била млада и слабаи поради тези факти е било възможгно - то днес това е факт ЗАЩОТО НАШИТЕ *** И КРЕМЪЛСКИ ФАНАРИОТИ САСЕ ПРОДАЛИ. Безвъзмед любов в политиката няма.ОТ СЕВЕР ИДВАТ САМО СТУД И КОРУПЦИЯ.130 ГОДИНИ ДЪРЖАВНАТА ИДЕОЛОГИЯ НИ ПРАВЕЩЕ СЛАВЯНИ ЗАДА СМЕ ПО УДОБНИ ЗА КОНСУМАЦИЯ ОТ МОСКВА.ДНЕС НАШИТЕ *** И ГЕСТАПОВСКИ ЕНИЧАРИ НЕ МОГАТ ДАБЪДАТ БЕЗРАЗЛИЧНИ НА ЗОВА НА БИВШИТЕ ЧЕРВЕНИ БРАТЯ.иНВЕСТИЦИИТЕ В РУСКАТА ПЕТА КТОЛОНА Е ОГРАМНА И ДНЕС ДАВА ЛИХВИТЕ СИ НА ИНВЕСТИТОРИТЕ СИ.За какво мислите си отидоха от този свят масон-боклуцитеА.Луканов и И. Павлов - не оправдаха доверието. По същата причина беше свален и Ж. Виденов. Затова е сатанизиран и И.Костов.Тяхната гледна точка - не ни интерисува!По важно е защо "нашите български" управници не ни защитават.*** те българи ли са: - Станишев -от 15 години натурализиран българин + евреин.- "Царот" - германски комарджия и ренегат.- Доган - *** и доносник !КАКВО МОЖЕПОВЕЧЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ТЯХ!НИ СМЕ ВИНОВНИ!
23
0
 
0
 
! Отговори
Седерастофоб преди 15 години
Я,сините куманчги са па на амбразурата...де гиди шабес-*** проктологични.....
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стана година и половина живея Русия,и още не съм видял жив комунист !!!Тука има сякакви,*** комунисти дето да се пъчат че са такива НЯМА !Щото да кажеш че си комунист в България,е нормално *** тука си е направо самоубийство,и тва е така щото Путин е решил че не му утърва да има комунизъм-погледнато от друга страна си е направо чудесно.Единственото което ги интересува са ***,плаща ли си някой са готови на всичко,както между впрочем и американците.Та незнам кви комунисти ви се привиждат *** даже и да има такива,тях никой за нищо не ги пита .А относно цените на които продават: ми те са борсови бе папагали,как може да ти налага някой цена ?Кат не ти утърва си купуваш от другаде !Като не ви харесва да прайте алъш вериш с Русия-моля,Америка,западна Европа,Африка всички са на разположение.Мен лично ми харесва да плащам за газ топла вода и парно по 240 лева за година и да пазаря от магазини дето има и от пиле мляко !!!А и още нещо,това е страна дето 100 години е била затворена система,и още толкос може да се самоиздържа,и на тях им е през копчалъка дали ще спре някой вноса на нещо,пък и не са бананова република дето може да я плашиш с бомби и ракети,щото ако стане някоя беля,и недан бог отговорят няма да остане нищо от тая планета,и тогава се едно кой с кой е имал договор.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Другарю",май не ти ясно че цената на газа се определя по формула от цената на петрола а не от пияната тиква на новия ви вожд ***.Нормалните хора сключват договори за бизнес сделки и ги изпълнявят за разлика от алкохолизираните мужици.За това сега ще си платят неустойките и компенсациите.Понимаеш ***!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
ZZ-TOP преди 15 години
СТИГА ПСУВАЙТЕ РУСКАТА МАФИЯ - ВИНАТА НЕ Е В НЕЯ! МЕЧКАТА СКАЧА СПОРЕД ТОЯГАТА - ОСОБЕНО РУСКАТА! ВИНОВНИ СА НАШИТЕ ГЪЗОМИЙНИЦИ, ЧЕ НЕ ОТСТОЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНА, А ГИ ПРОДАВАТ! РУБЛАДЖИИ БЕЗРОДНИ! СКЪПИТЕ НИ ДРЪЖПАЛЧОВЦИ СА ЗА ДРАНЕ!
19
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
А бе , като си голям отворко защо не вземеш газ от Америка или от Англия, че е е по-евтино? Първо, газ няма, не се лее по улиците глупчо. Второ, цените от Гърция например, както стана ясно от братската отзивчивост на византийците са по-високи. Това не е математика, даже не е аритметика бе , това е сметка по бабешки. Ако ти си на мястото на руските държавници как ще постъпиш? Постави се за секунда тъпчо - ще даваш ли нещо даром на братята украинци, за да те плюят на всичко отгоре?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За каква вечна друба мечтаете бе каскети?Русия винаги си е гледала имперските интереси и вечна дружба има само между руските комунисти и ченгета и българските им лакеи които винаги са предавали националните интереси.Русия се опита да налага цени по комунистически за което си плати и ще плаща за в бъдеще.Цената се определя от пазара а не от желанието на ченгето ***.Още един комунистически експеримент и държавата Русия след 20-30 години ще си спомнят само червените пенсионери(ако ги има).
17
0
 
0
 
! Отговори
Балев преди 15 години
Русия и България са убречени на вечна дружба - това са думи на Влаимир Путин ......... а аз ви казвам да живее дружбата за винаги с брадска Русия единственият приятел на България до смърт
16
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 15 години
БНТ е държавна и всичко което произвежда , консумира и съхранява е държавно,сиреч национално.Националната телевивизия за пореден път се отнася безотговорно с общонародна собственост. Най-вероятно от чиновническа незаинтересованост. Няма далавера! .Нямало пари?.Един СОТ би струвал около 1000-1500 лв. годишно.Смешна сума! А и отдавна този и др.подобни архиви трябваше да се архивират на модерни и устойчиви носители.(както прави БНР). Но не би! Нямало пак пари! Това не е вярно! Само едно от посредствените,скучни и разточителни ватрешни и външни предавания,като например,неделното на грандомана говорител г-н. Цонев,струва по няколко милиона, народна, на данъкоплатеца, пара.Ама се пълнят частнофирмени гуши! И то яко! А всичко друго, щом е минало и особено,чуждо, и не носи слава и пари -вълци го яли!. Няма заинтересованост и контрол! Главните щети са културни и национални. Намат стойност.И връщане назад няма! Затова прокуратурата трябва да разследва ръководството на БНТ, за проява на безстопанственост, разхищение и престъпно нехайство при съхраняване на държавна собственост с особено голяма стойност. Този архив е безценно национално културно наследство.Не е луд тоя,който яде баницата,а този,който му я дава.От абсолютно неграмотните,оскотели от глад и чалга, *** не се очаква и нищо друго.Дори и да са разбрали, какво има там,те имат такъв културен манталитет,че "не им пука", какво унищожават. Полицията трябва да си свърши работата.
15
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
koga 6te mi doide vremeto be sme6nik, are burzo v 4ti km..curvul neiden.