Младост, Люлин и Овча купел заринати. Кой ще чисти?

Общината отново ще разглежда офертите на тримата кандидати – "Титан Чистота", "Новера" и "Заубермахер"
10 фев 2009 07:16,
38
Младост, Люлин и Овча купел заринати. Кой ще чисти?
Снимка: Булфото

Фирма „Заубермахер” няма да започне почистването на София от 1 март тази година, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на Столична община, с което австрийската фирма беше определена за нов концесионер по чистотата в столицата.

В решението на КЗК е записано, че общината трябва отново да се върне в изходна позиция – да разгледа, оцени и класира офертите на тримата кандидати за почистване на районите "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".

Така се уважава жалбата на един от участниците в конкурса – консорциума "Титан Чистота София".

„Титан” бяха отстранени от процедурата с оправданието, че не са обосновали цените си, които бяха най-ниските от трите оферти.

През ноември миналата година, докато течеше конкурсът, “Титан“ поискаха дори по-ниски цени от досегашния концесионер по чистотата – “Новера“.

Според решението на КЗК не може да се приеме доводът на Столичната община, че в писмената обосновка, представена от “Титан“, липсват параметрите на ценообразуването.

КЗК обяви за неоснователен и мотивът, че консорциумът е защитил по един и същи начин цените си за районите "Люлин", "Младост", "Витоша, "Овча купел" и "Триадица", а е предложил различни стойности на дейностите.

Така не е ясно дали в срок ще бъде проведен нов конкурс и ще бъде избран нов концесионер, или ще последва нова криза с боклука в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
аве как тези дето лапат от *** ше пуснат ей така кокала векой знае колко са навързаните след ТИТАН не само ше прекратят концесията на чужденцитеами и ше ги направят да избягат от СофияСофийските *** са на софиянциот лакомия да си ги вземат и да си ги ядатхората в нормалните страни биха излезли да защитятзаконно избраната фирмаама в София до шия да затънат в боклуксамо ше мърморятайде излезте *** няма цвят има само мирис
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От тук излиза че няма за кого да се гласува. Ни за Бойко, ни за мойко... Т.е каквото и да правим все е грешно :) Няма оправия Още 5-6 години и каквото остане. Политиците вече ще са се изнесли в имотите си в чужбина а ние ще продължаваме да се плюем тук по форумите :)
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гласувайте за Бойко та да ви разплаче съвсем - каквото направи със София това ще направи и с Б-я като го изберат за премиер. Тогава вече наистина дупе да ви е яко = мирно, равнис и под строй на манифестации пред пожарникаря. Може и нов мавзолей да си издигне на мястото на стария и от там ще ви маха, успех.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе то и ВОЛФ на Румен Вълка нямаше нищо общо със Софиянски освен ,че пращаха всяка сутрин по една чанта с 10хиляди лева на Софиянски ,за да чистят София.. А Софиянски освен концесията подаряваше на Вълка апетитни имоти из центъра на София за без пари. Само до НДК офиса на Вълка е купен за 140лв. !!! Това е офис в центъра на София 50кв.м. плюс гараж 25.кв.м. така ,че сещай се сам защо Бойко безпричинно е изгонил фирми ,които предлагат много по-ниски цени и е лансирал тая фирма която "УЖ" не е негова но пък работи от скъпо ,прескъпо...
33
0
 
0
 
! Отговори
комунист преди 15 години
изгаят ощипаната мома. затварят ичена на фирми в кутии, после били познали. това не е особенно трудно. след това се звънни в КЗК и най-накрая мутрите печелят. новера ще продължида не чисти града поне до след изборите. след това дано да са заубермахер. между другото взеха и чистотата на Горна оряховица от заубермахер, пак отново от КЗК. А кЗК няма нищо общо с бойко, все още. Това е истината, въпреки че кмета не ми е особенно симпатичен. Иначе *** ще продължи още поне 20 години, защото преди всичко е въпрос на възпитание. Като си дошъл от прованса и живееш на чуждо ти е все тая. След време децата на селяните ще са първите които ще започнат на чистят, защото София е техен роден град. Тъжно, но истина!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прочети коментар 24 и ще разбереш кой е виновен. Само ти казвам ,че ГЕРБ управлява София, ГЕРБ решава кой ще чисти ,къде ще чисти и т.н. Ако искаш за мръсотията и неопразнените казани и контейнери обвинявай всеки, но само един човек е отговорен и има власта да изчисти София и това е Б.Борисов а защо не го прави незнам.. Може би иска да накаже лошия материал.. А може и просто да си обича да тъне в мръсотия.. Нали все пак Бойко е селянче от с. Баня , може да е решил да превърне столицата в *** ,за да се чувства като у дома си...
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време е столицата да се премести в Търново. Дано и там не стане същото както в *** София, че язък за всичко.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХА ХА ХА ХА. Айде пак Бойко ви е виновен. Че сте крадливи *** концесионерите и не си вършите работата някой друг ви е виновен :) Сигурно е много яко да живееш в София ХА ХА ХА !!! ГОЛЕМИ Т*ПАЦИ СТЕ ЕЙ
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Уф, докато се избират и спорят, ние постепенно затъваме в ***... :х Овча купел е истинско сметище, гнус ме е да вървя по улиците и да газя мизерия. Скоро ще ми стигне до коленете, а нищо чудно след време и до шията.
28
0
 
0
 
! Отговори
elichka преди 15 години
Пише се матерИАЛ, а не матерЯЛ, защото нито е ял, нито е пил :))))))
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! Човеко, както казват англичаните "направи ми деня". Евала!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хайде пак рефрена:София мрази бойко борисов!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
Sramuvam se ot tazi stolica.Vreme e stolicata na bulgaria da bude premestena v drug grad.Tozi grad ne otgovarq po nishto za da bude stolica.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха явно наистина ти е празна главата ха ха ха.. Ти явно изобщо не вдяваш за какво става въпрос. Аз в къщи мога да си хвърлям тоалетната хартия и в хола. Това не е проблем нито на Бойко , нито на теб. Обаче когато ми вдигаш двойно таксата ,за да ми опразваш казана пред входа , поне имай грижата да опразваш казана. А не да вземеш парите и после да се оправдаваш ,че не си оразнил контейнера заради Станишев или лошия матерял. Само ,че ограниченото ти мозъче не може да го осъзнае. То си знае едно... Бойко и *** да изнасили пред очите ти пак ще си мислиш ,че я е спасил от баща ти. Теб Бойко и да ти стои насреща и да те цели с плюнки , ти ще си мислиш ,че роса те роси. Това е проблема на повечето гласоподаватели ,че не гласуват за свършена работа а по симпатии..
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
май ленивия мозък си ти.На админстрацията това и е работата да следи дали се спазва реда и ако не се спазва да санкционира нарушителите.И оправдания от рода на "аз чистя ама другите цапат" не вървят.Обяснявам с *** пример-ако имаш дете, изчистил си, а то влиза с кални обувки, първо правиш забележка, а ако продължи да влиза с кални обувки, праскаш му една зад врата.Да не мислиш, че в другите страни "матриала" е друг-не, просто има санкции, които са валидни за всички.Просто на "матриала" не му е оставен голям избор да е лош.А за Люлин и Овча купел да тънат в мръсотия, те си го избраха.На всяко кирливо магазинче в Овча купел имаше негов плакат, така че каквото поискаха това получиха.
22
0
 
0
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 15 години
ИНТЕРЕСНО КОЙ СЕГА ЩЕ Е ВИНОВЕН НА БОЙКО БОРИСОВ НАВЯРНО СОФИЯНЦИ ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ В ТОЗИ ГРАД
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно, че ленивия мозък си ти, защото нищо не си разбрал от това което съм писал!!! Ще ти го кажа по-елементарно с пример: Като си бършеш *** в къщи предполагам че хартията я хвърляш в тоалетната чиния, обаче навън можеш да се изпикаеш и наторяващ където искаш, фаса ще си го хвърлиш на улицата, хартията от мазната баница - до кофата с ***... и за това ли ти е виновен Б.Б. или *** и баща ти че не са те научили.
20
0
 
0
 
! Отговори
darky преди 15 години
явно някой е чел "сърдитко" специално за да си сложи поста тука ;) нали 18? ;d Столичани сме такива... за съжаление всички мрънкаме, но града е голям *** също, а общините занемаряват нещата..
19
0
 
0
 
! Отговори
stasy преди 15 години
вдигнаха такса смет сега вече могат да си се карат кой ще събира ***, а до тогава ние ще тънем в зарази и смрад (и ще си плащаме за тази екстра)
18
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
Един град от мрънкалници.Ту им млякото горещо, ту пък друго нещо.Като не им правят улиците, що са разбити, като им ги правят, що са затворени .Вие знаете ли какво искате изобщо ?