МОН установи: В Рибново и Сатовча учат ислям, но няма "аги"

Експертите видели, че учебният процес е нормален, а ислям се изучава като свободно избираем
18 мар 2009 10:42,
245
МОН установи: В Рибново и Сатовча учат ислям, но няма "аги"
Деца със забрадки в училището в Рибново. Снимка: БГНЕС

"Категорично не се потвърдиха сигналите, че в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Сатовча под натиск е организирано обучение по религия – ислям", съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов.

Той припомни, че проверката е извършена по жалба на жител на Сатовча.

Проверяващите са разговаряли с жалбоподателя, след което са се запознали с обстоятелствата на място в училището.

"Ние можем да коментираме това, което се случва в училище и което е свързано с планирането, документирането, организацията и съдържанието на учебния процес, обучението и преподавания материал", допълни Соколов.

Експертите са проверили и средното училище „Йордан Йовков“ в село Рибново.
 
"Аз мога да кажа само, че досега сме извършили поредица от проверки в училището в Рибново за евентуални нарушения при обучението по религия – ислям, като избираем предмет, но не сме констатирали нередности“, заяви Соколов.

"Имаше съмнения и обвинения, че учителят по религия Мурад Бошнак е неправоспособен, но той има диплома от Висшия ислямски институт в София, която е представена в министерството", допълни той.

Dnes.bg припомня, че в началото на март независимият депутат Яне Янев заяви, че директорът на училището в Рибново е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Мурад Бошнак настоявал още учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии и карал децата да се обръщат към него, вместо с господин, с ага.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
1
 
! Отговори
филип преди 14 години
ей хора, не разбирате ли че мафиотите от Тройната коалиция ви насъскват един срещу друг за да могат и Диган и Гоце и Кобурга да грабят държавата с помощта на вашите гласове. Престанете да се обиждате и псувате. Те точно това искат за да могат да ни яхат всички които живеем в тази съсипана държава. Ей мюсюлмани, идете и вижте че Турция към която все гледате е светска държава. Религията не е определяща никъде по света където е настъпила цивилизацията. Това не е повод за омрази. Не се оставяйте да ви манипулират тия които тънат в разкош докато народа изнемогва от бедност. Ако искате да живеят добре поне децата ви, погледнете истината в очите - лъжат ви и ДПС и БСП - погледнете им палатите и яхтите - Какъв Фоспод , какъв Аллах - богатствата са им от грабежа на държавата в която живеем всички. Преди месец минах през селата за които си чешете езиците. И там има местни мафиоти дето си пълнат гушите и хора дето бъхтят по нивите и им гние тютюна. Никой освен мафиотите не е прокопсал оттия две партии.
243
0
 
1
 
! Отговори
Nikolai преди 15 години
tE NE SA ZLOBNITE HORA , TE NE SA TEZI DETO KOLQT I BESQT ,TE NE SA TEZI KOITO VI KARAT DA STRADATE ,TE NE SA TEZI KOITO ISKATE DA MRAZITE ,OTIDETE PRI DOGAN I NEGO MU DRAPNETE ZDRAVAT EBAN AKO IMA HORA OT ,RODOPITE MOLQ PI6ETE MI NA EMEILKA mom4eto_stz***abv.bg obi4am vi takiva kakvito ste
242
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Guru ли си ходжа ли си, не знам. Но историята си е история. Ще си я помним и повтаряме. Че много фалшификатори се навъдиха. Едни дребни и евтини, малко приличат на тебе. С плоски манипулации. Чуй Доньо и другите и не бъди ***.А за 235. Ти моя з..ник не си го виждал. На останалите предполагам също не си. Така че не съди за чуждите по своя си з..ник. Просто си го мии по-често. И не се на..квай по форумите. От това е, да знайшA
241
0
 
1
 
! Отговори
Guru преди 15 години
Поправка: Прабългарите са били същите.
240
0
 
1
 
! Отговори
Guru преди 15 години
Ти ако смяташ, че си по-малко радикален от тези, които цитираш много се лъжеш. Ти си същата шезофренична личност. И стига с това 5 вековно робство. Знаем историята на Римската, Византийската, Османската, Персийската и други империи. Всички са били завоеватели. Прабългарите не са били същите. Те спадат към хунските племена и доста територии за завоювали и губели, както всички империи. Престанете с расизма, религиозността и т.н. И ние сме клали, турците са клали, римляните също, персите също, византийците също. Ако бяхме си останали в Кавказ и Памир и ние щяхме да изповядваме исляма и да ходим с фереджета.
239
0
 
1
 
! Отговори
митко преди 15 години
Господа от министерството на просветата. Преди няколко години наказахте една директорка от Смолян , че е допуснала в училище деца със забратки. Освен това, кмета (пред Слави) заяви, че исляма е ЗИП, а не СИП ( къде е истината). 12 години изучаване на ислям в ислямско облекло, в светско училище, финансирано от всички нас......Как я мислите?
238
0
 
1
 
! Отговори
чичко ви преди 15 години
абе ние дали ше си седнеме на дупетата,и с какво ше си ги триеме,си е наша работа-живеем в НАШАТА СИ ДЪРЖАВА!!!редно е вие да си налегнете парцалките,че ше вземе да ни писне!!!нямаме нищо против вас,и религията ви,стига да не ни пречите!!!НЕ ИСКАМЕ ДА СЛУШАМЕ МОЛИТВИТЕ,РАЗНАСЯЩИ СЕ ОТ МИНАРЕТАТА!!!НЕ ИСКАМЕ ТАМ,КАДЕТО ДЕЦАТА НИ УЧАТ,ДА СЕ НАВЪРТАТ РАЗНИ СЪМНИТЕЛНИ "БОШНАЦИ"!!!НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ВРЪЩАМЕ С ДВА ВЕКА НАЗАД!!!НЕ ИСКАМЕ НЯКОЙ ДА НИ КАЗВА ДА СИ СЕДНЕМ НА "НАСРАНИТЕ ***"!!!ПРОСТО НИЩО НЕ ИСКАМЕ ОТ ВАС,САМО НЕ НИ ПРЕЧЕТЕ!!!
237
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
БНТ И БТВ СА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,АЗ ТЕЯ ДВАТА КАНАЛА НЕ ГИ ГЛЕДАМ ОТ 20 ГОДИНИ.САМО ЕДНО НЕ РАЗБИТАМ ЗАЩО ДАНС ПОДКРЕПЯ ИСЛЯМА В БЪЛГАРИЯ,С ТОВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ ОСТАВАМ.МАЙ НЯКОЙ КАТО ВОЛЯН ТРЯБВА ДА РАЗЧИСТИ ДАНС,ДА ГИ РИНЕ С БАГЕРА ТАМ ДЪРТИТЕ ***.
236
0
 
1
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ами ние точно това започваме да правим - да си гледаме работата, т.е. да се грижим за доброто развитие на Българие и живеещите в нея, включително етническите и религиозни малцинства. Но в рамките на българските традиции и правила, които са най-добрите и толерантни и това е доказано от хилядолетната ни история във всичките ни държавни образования и разселвания през хилядолетната ни история от Алпите до Урал, че и по-далеч. А в Дунавска България исляма трябва /и ще бъде!/ както в остатъка от Велика Волжска България - Татарстан - добър, толерантен, градивен. Иначе жална ни майка и на нас, но още повече на вас.А това което се видя снощи в сбърканото антибългарско шоу на Слави е още по-страшно от написаното и изговореното до момента. Някакъв застаряващ лъскав агент на ДС в модерен западен косдтюм, до него трътлеста селска даскалица с европейско облекло, отзад насядали селски момчета , облечени като другите деца, а на челно място наредени приятни помашки момичета в някакви архаични и противоестествени дрехи! Даже да оставим всички ислямски подробности /или основания/ в случая, каква е тази полово и възрастова сегрегация - само момичетата са вкарани изцяло в някакви непонятни и вредни за всички правила. Гледа, гледа човек и започва да фантазира - дали пък тук не става дума не само за ислямски радикализъм, а и за подготовка на хубави руси ханъми за богати ислямисти в чужбина, не е ли това нещо като модерно нахално ислямско сводничество? Не знам, но въпросите стават все повече и самия факт на опитите за замазването им от такива фурнаджийски лопати като Слави е показателно.А и не се подигравайте с българите. Това, че сме безкрайно толерантни, че сме преглътнали петвековно рабство, че сме ви оставили да ни се качите на главите основно с противоконституционното ДПС съставено от келеперджии и агенти на ДС и т.н. не означава, че търпението ни е бекрайно и ще се оставим само за тор на елементарните ви болни амбиции без покритие. Българите сме дали не нещо, а много на света и бъдещето отново може да се определя от нас и наши принципи /имам предвид всички българи, не само от нашата Дунавска България/.
235
1
 
1
 
! Отговори
Накой преди 15 години
Абе я си гледайте работата.Намате ли с какво да се занимавате друго.*** мезаци дето ги пишете -ами вие какви сте бе.С вестници си триете дупетата и ходите с олъйнани дупета бе.Я си седнете на насраните ***.
234
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Гледахте ли вчера Слави?Беше поканил децата и учители от Рибново.За пореден път де убеждавам,че Слави е *** на управляващите!Срам и позор !
233
0
 
2
 
! Отговори
ученик преди 15 години
Учителю, преди около два месеца, заместник ректора на този ислямски институт беше екстрадиран от България.Бил учил "студентите" как се ползва презерватив. Както и проповядвал еретично, че всъщност Меркурий не е планета, а нещо като луна на Слънцето.Та за това беше екстрадиран. Ами учениците му, какво ли са се научили от него. И какво ще разнасят из България. Утре още малко ще изкарат и Венера луна на Слънцето. И така до къде ще стигнем, се питам.
232
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
пусни му на селяндурина Моцарт или му покажи някоя картина на Леонардо или някой друг. И го очаквай да му стане кеф.по-друго си е, да свирнат зурните, да замаат маанетата. И да погледнеш тая дивна хубост от 18 век. Една такава първобитна хубост. Ами като запеят вопли към Всевишния, че ги дарил с Водопровод. Ум да ти зайде.Съжалявам, но ние точно такива естети не си падаме. Ако някой му е кеф да живее в средновековието и като покорна овца на слобоинтелигентни господари, то нас това не ни доставя удоволствие. Все пак идеята е, светът да се развива и да върви напред, а не назад. Щото така най-много да стигне обратно в пещерите.
231
0
 
2
 
! Отговори
учител преди 15 години
Има ли педагогическа правоспособност учителят Бошнак (съгласно закона тя се дава от няколко акредитирани висши училища в България). Ако няма, нека да я придобие. Самият Висш ислямски институт за какви специалности е акредитиран? Похвално е, че има такъв институт, в който студентите се обучават правомерно.
230
0
 
1
 
! Отговори
228 преди 15 години
*** в Рибново, разгледай, пий едно кафе на площада. И ако още ти се струва грозна гледка????? Прегледай се (не зависимо от лошото здравеопазване) може би имаш посттравматичен комплекс. Объркан си и не знаеш какво е красиво и какво грозно.
229
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Горкия Недим Таламанов! Дали си е давал сметка че желанието му за реванш в една битово-селска надпревара - кой е по- по- най ще породи толква много говорене. А дали пък в цялата работа нямат пръст хотелиерите от района? Ковачевица е там, а има и миерални извори? Проблеми със сигурност има. Дали пък един от тях не е в нашите глави? На някого някой казва ли му как да се облече? На мен да - дизайнера ми. А на вас кой ви казва как да се обличате....
228
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
помаците са българи насилствено помехамедан4ени през турското робство.религията им е ислям,но езика им е български.жалко че има такива случки и се промиват мозъците на децата,след което те ще станат по турци и от ходжите,а те са си етнически българи с друга религия.толкова ли е трудно да се проумее от тези хора.едва ли са глупави-значи го правят за пари.няма друго обяснение.нека си изповядват религията,но защо не се обличат както предците им,да се придържат към техните си ритуали,а са тръгнали да си внасят обичаи,порядки и всякакви там арабски глупости.а ако някой не се чувства българин-сега поне границите са отворени-да си тръгне.в крайна сметка тука живееш,тука си се изучил,тука те лекуват(колко и да е ниско нивото на здравеопазването).и последно едва ли на върхушката от дпс(противоконституционна партия) им пука за обикновенните и отрудени помаци или българомохамедани както предпочитат да се наричат те,не им пука и за гражданите на България които имат турски етнически произход-просто ги използват за да постигнат целите си и да богатеят,като им промиват мозъците с глупости и колко е важно да се гласува за дпс само защото носят подобни имена и изповядват една и съща религия.какво направиха за основния поминък в тези региони - тютюна?а колко км пътища бяха направени или отремонтирани в тези региони?е каква е ползата тогава от дпс?жалкото е че всички са маскари както е казал Константинов и който и да дойде все ще лъже тези хора и това ще спомага за още по грозни гледки от тези в рибново
227
0
 
1
 
! Отговори
баба Яга преди 15 години
Какъв изящен стил! Каква дълбока мисъл и интелигентност! Какви познания и какво нетърпение да ги раздаде на тръпнещите от жажда хора да ги получат. А особено цветистото му желание за сексуални контакти потвърждава впечатлението, че във форумите най-честно се изявяват по такъв начин комплексирани , нефелни, същества, които само про форма носят панталон, озлобени на живота и на жените, защото никой не приема такива.
226
0
 
1
 
! Отговори
ARNI преди 15 години
А бе в цяла европа учениците си ходят с униформи. Без кръст на врата ббез ферджета. В къщи както си искат. А бе кой не се чуства българин в тая държава да хфаща пътя за дето си иска бе, било то турция армения и и т.н. ко се натиска.
225
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Срамно е, ако кабеларките са спрели телевизия СКАТ. Но за това не са ни виновни турците, твърдо казвам, че българските турци са чисти и честни хора, и държавните ни беди не идват от тях. А от нашите "управници", които не знаят, какво правят и какво идва след това, което правят. Както и от иначе световна признатата мощна обществена сила - медиите, но у нас те са все с подвита опашка и правят, това което им казват. И ако е вярно, че е спряна СКАТ, това не означава ли цензура, напомняща за няколко последователни в последните 80 години на миналия век зловещи режима, завършващи на "- изъм". Не по този начин, така нищо не се постига, напротив - ще се увеличи реномето на спряната телевизия. Защото, както каза великият и неподкупен български сатирик Радой Ралин : "Има книги - прочети ги, има книги - погледни ги, има книги - отмини ги, НЯМА КНИГИ - ЗАПОМНИ ГИ!"