Слаш и култов ди джей взривиха разгорещена Дания

Още за музикалните страсти на фестивала в Роскилде, Дания, от нашите специални кореспонденти Александър Иванов и Кирил Христов
2 юли 2005 10:14,
Слаш и култов ди джей взривиха разгорещена Дания
Арманд ван Хелдън подлуди eкзалтираните фенове на фестивала Роскилде в Дания. Снимки: Dnes.bg

Страстите на фестивал в Роскилде, Дания се нажежиха до парещо в четвъртък вечерта. Публиката очакваше с огромен интерес появяването на първата голяма група за вечерта Velvet Revolver.

Огромното пространство пред Ориндж Арина бе запълнено да краен предел от над 60 000 фенове на групата, събрала всички членове на легендарните “Guns N' Roses”, начело със Слаш. Около 2 хиляди души се бяха наредили 2 часа преди концерта с надеждата да се доберат за специалната зона пред сцената, където успяват да влязат само най-търпеливите.

Групата разтърси пространството още с появяването си и и се раздаде с огромна енергия за феновете, събрали се отпред. Вокалът на Velvet Revolver и бивш фронтмен на “Stone Temple Pilots” - Скот Уейлънд, Слаш, Мат Соръм, Дъф Маккаган и Дейв Къшнър не престанаха нито за миг да разменят местата си по сцената.

Наред с новите си песни, за радост на феновете, групата изпълни и нeзабравимите класики на “Guns N Roses” - “It`s So Easy” и “Mr. Brownstone”.

След рокерския концерт вечерта продължи с горещ електронен удар от феноменалния американски ди джей Арманд ван Хелдън. Партито се разбушва в специално предвидената за електронни партита Метропол Арина. Ремиксаторът на Бритни Спиърс и Джанет Джаксън подлуди над 30 000 разгорещени хаус-фенове.

При изпълнението на хитовете от последния му албум "Hear My Name" и "My My My" феновете буквално изпаднаха в екстаз. Специалните служители, които се грижат за тях, започнаха да обливат с вода подлудялата публика, която се опияняваше от питиетата си в отворени пластмасови чаши.

Организаторите на фестивала не разрешават внасянето на затворени чаши и бутилки, за да предотвратят инциденти при хвърляния на чаши. Наркотиците на фестивала са строго забранени и засега няма случаи на задържани с дрога, твърдят от управата на фестивала.

При зазвучаването на легендарния хит “You don’t know me” на Арманд истерията стана масова, а няколко синеоки и ослепително руси датчанки се разсъблякоха напълно голи.

За разлика от партито в София миналата година, този път ди джея заложи на здрави рок рифове, миксирани с мощни бийтове. Партито заприлича повече на рок концерт, след като Арманд отдаде почит към една от любимите си групи – “Нирвана”.

На всяко едно негово парти той миксира тяхна песен , като този път парчетата бяха няколко, измежду които “Smells Like Teen Spirit” , “Rape Me” и “Come As You Are” с обща продължителност повече от 15 минути. Освен хитовете на сиатълското трио, Арманд разби публиката с още мощни рифове, този път на супер успешните White Stripes.

Купонът на Арманд ван Хелден продължи съвсем точно до 24.00, както е по програма, като партито продължи с електронен купон с местни ди джеи до ранни зори.

В “Балната зала” на фестивала - Болруум Арина, която се намира точно между Ориндж Арина и Метропол, пък се вихреше “черно парти” с Мори Канте - легендата на етно-африканския ритъм, примесен с тръпнещи латино ритми.

Александър Иванов, Кирил Христов

Още за фестивала Роскилде

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание