Сърбите от Македония да си ходят в родината, призова Шекеринска

Стоилкович преди това наричал Каменния мост в Скопие Душанов мост
Обновена: 9 дек 2010 10:20 | 9 дек 2010 10:18, Елка Василева
22
Сърбите от Македония да си ходят в родината, призова Шекеринска
Снимка: БГНЕС

Сърбите да напуснат Македония и да отидат в родината си или в Косово – това призова от парламентарната трибуна в Скопие Радмила Шекеринска, депутат от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ), бивш председател на тази партия.

СДСМ и медиите, близки до тях, многократно досега изразяваха явна нетърпимост към сърбите в Македония, пише македонският проправителствен вестник „Вечер“.

Последният случай е призивът на Шекеринска в македонския парламент Иван Стоилкович – шеф на сръбската партия в Македония, да се върне в Косово – това е най-големият досега инцидент с етническа нетърпимост в македонското общество и в македонския парламент, продължава изданието.

Депутатът Иван Стоилкович от Демократичната партия на сърбите в Македония заяви, че ще изпрати протестно писмо до посланиците на всички западноевропейски страни, с което ще поиска от тях защита от политиката на представителите на СДСМ и извинение от ръководството на тази партия.

По време на парламентарния дебат на проекта „Скопие 2014“ тя беше провокирана от думите на Стоилкович, който няколко пъти нарече Каменния мост в Скопие Душанов мост.

„На Стоилкович му стана навик да лъже. Единственият, който трябва да застане на тази трибуна и да се извини на всички граждани на Македония и на Скопие независимо от етническата им принадлежност, е той, защото омаловажава и преименува нашите вековни символи“, каза Шекеринска и му заяви да си замине от Македония и да отиде в Косово. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Ти преди 13 години
Ти явно си болен....Македонско долно ***
19
1
 
3
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Браво на Шекеринска, време е да закриеме Титостан, докато не е станал Хунзистан. Време няма
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахах сега като си идат сърбите ще заселват хунзи
17
1
 
3
 
! Отговори
МАКЕ преди 13 години
Я - ЮСТИНИЯН И КОНСТАНТИН - И ТЕ НАШИ МОМЧЕТА!!! ЙЕКСТРА! ВИЖ - ЗА КЛЕОПАТРА БЯХ СИГУРЕН! БЕЗРОДНИ КЛОУНИ!
16
8
 
3
 
! Отговори
OPRAM DOBRO преди 13 години
*** народ ли сме?Да63%Не 9%А този, който ни нарича така, представител на чий народ е?26%Нямам мнение по въпроса, все ми е едно2% NASHIBAM TI I MAJKA TI I TEBE VO USTA TATARSKO-*** !!!
15
1
 
5
 
! Отговори
донор преди 13 години
Знаеш ли как ще ти подам във устата малко българска генетика Може да си направиш и изследвания
14
20
 
5
 
! Отговори
1 преди 13 години
българи в българия нема днес по официална Статистика в българия живеят турци- ***- помаци- арменци- македонци- евреи - руснаци- арумъни власи - каракачани - гърци - власи- украинци- араби - кримски татари - огузи- румънци- поляци - черкези- гагаузи - каракалпаци - сърби - чехи - албанци - унгарци - французи- англичани- словаци- кюрди- палестинци- словенци - бошняци - други 5 641 - неопределени 62 108 - неизвестни - 24 807 днес живеем в Демокрация и всеки човек има свободно право на Самоопределение Аз съм Македонец Вие като какъв се самоопределяте от горнопосочените ?МАКЕДОН - КАРАН - АМИНТА - ПЕРДИКА - АРХЕЛАЙ - ФИЛИП II МАКЕДОНСКИ - АЛЕКСАНДЪР III МАКЕДОНСКИ - ПТОЛОМЕЙ - ПЕРСЕЙ - КЛЕОПАТРА - ЮСТИНИЯН - КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - ВАСИЛИЙ МАКЕДОНИЯН - ЦАР САМУИЛ - КРАЛИ МАРКО - КАРПОШ - СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ - СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ - СВ ИВАН РИЛСКИ - СВ НАУМ ЧУДОТВОРЕЦ - СВ ДИМИТЪР СОЛУНСКИ - СВ ГЕОРГИ КРАТОВСКИ - ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - НИКОЛА КАРЕВ - ДАМЕ ГРУЕВ - ЯНЕ САНДАНСКИ - МЕТОДИ АНДОНОВ ЧЕНТО .... ТОВА НАЙ- НАЙ- НАЙ - НАЙ - НАКРАТКО ВСЕ Е МАКЕДОНИЯ
13
17
 
4
 
! Отговори
190 преди 13 години
Tака наречените българи и българоманите от Македония, с неистова злоба беснеете, че един къс от македонската земя най-сетне е свободна и независима държава, и по всякакъв начин се мъчите да го унищожите, обслужвайки по този начин гръцките интереси. Вие наистина сте достойни продължители на делата на дедите си, които разделиха със сърби и гърци македонската земя, за която претендирате, че е българска. Тъжни ***! Човек дели хляба си със съседа, но не и земята си! По този начин само показвате,
12
16
 
4
 
! Отговори
AAAA преди 13 години
Дури мегю "бугарските" Ханове (Канове) и Цареви нема ниту еден "бугарин". Првиот "бугарски" владетел од родот Дуло - Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовите Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ. Тертеровци биле КУМАНИ, а Чака е бил ТАТАРИН. Шишмановци биле КУМАНИ. Е сега !? Зошто нема барем еден владетел "бугарин" во древните Хроники ??? Одговорот е ясен ! Пошто "***" како посебен етнос никогаш не постоеле и не постоят !Такова нещо като български гени няма. Българин е националност, а не етнос.Става дума за нацинална идея, а не за генетика.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха прав е сърбина Стоилкович,точно Цар Душан се е самонарекъл и цар македонски а не е Самуил ахаххахх какво беснееш *** сърбомакедонистке,какво се правиш на "ни лук мирисАла ни лук яла"ми прав е србинот;"Штом гркот Александар и БУГАРИНОТ ДАМЕ ГРУЕВ можат да имат споменици во Скопие,што да нема и србинот Душан"ахахаха БРАВО НА СРБИНОТ-сега освен гърците и сърбите и то там в повардарието ще ви кажат кои са истинскте деятели на ВМОРО,а тия креатури сегашните са ясни на чия ясла зобат.
10
5
 
17
 
! Отговори
маке преди 13 години
Един народ в една силна и обединена Българска държава от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море . Долу лъжата ! Долу македонизма !
9
3
 
5
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Който се чувства македонец , сърбин , турчин, албанец или какъвто си ще, да си ходи в държавата за която милее.Като не ще е длъжен да спазва и зачита законите там където живее и най вече да не плюе държавата в която живее. А за стари граници е безмислено да си говорим защото те толкова много пъти са се менили.....и толкова много народи и племена са живели там че спора е без смислен.
8
2
 
10
 
! Отговори
Јове Општинарот преди 13 години
Според некои неофициални извори , постоат некои археолошки индиции дека мостот бил изграден за време на големите градежни зафати на императорот устиниан. Така да ако мостот воопшто има некаква врска со србите или Душан поминал по него или го реконстуирал. Што не е доволно само по себе за така да биде наречен. Меу скопани таквото именувае никогаш немало. Инаку , последен пишан историски извор кои постои за Камениот Мост во Скопе е од времето на султанот Мехмед 2 Освоувачот.
7
6
 
8
 
! Отговори
lewis преди 13 години
тая измислена уродлива държавица наречена Македония й дойде време да вземем да си я поделим с албанците а който не е съгласен с това подкрепям Шекеринска - да върви в Косово, да му изперат просръбското съзнание!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Накрая да кажа,че и едните,и другите са меко казано МАСКАРИ и КРАДЦИ,и ФАЛШИФИКАТОРИ на история,гадни болни бъларомразци и манипулират по най-примитивен начин УМИШЛЕНО оставеното ПОЛУграмотно население на БЮРМ!!!!!!!Ние вървим за съжаление по техния път,неграмотността е заплаха за бъдещето на всяка държава,а погледнете днешните най-млади на какво приличат.Трагедия,а за БЮРМ .....гръцко вето пък после ще видим
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та мисълата ми е,че разликата м/у СДСМ и "ВМРО"ДПМНЕ е само в това,че едните са сърбомани-комунисти и "прв цар им е СамОил,Гоце Делчев и Яне Сандански са македонци и в червата,а Тодор Александров и Иван Михайлов са кръвници на македонскИОТ народ,а вторите "ВМРО"ДПМНЕ са ПАК СЪРБОМАНИ,ПАК КРЕАТУРА НА УДБА,НО ВЕЛИЧАЯТ АЛЕКСАНД-А-Р МАКЕДОНСКИ КАТО СВОЙ,РУШАТ ПАМЕТНИЦИТЕ НА ТОДОР И МАРА БУНЕВА,НО ПРАВЯТ МУЗЕЙ НА ВМРО???!!!!И ТАМ ЩЕ ИМА ТЕХНИ ВОСЪЧНИ ФИГУРИ И ОЩЕ ДЕСЕТКИ БЪЛГАРИ КАТО ЕТНОМАКЕТА
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там в БЮРМ вече стана манджа с грозде-НА МИТИНГА НА СДСМ/КОМУНУСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА БЮРМ/ПРЕДИ 4 ДНИ СЕ ВЕЕШЕ НАД ВСИЧКИ ВЕНТИЛАТОРИ СРЪБСКОТО ЗНАМЕ,АЛООО ДРУГАРКЕ Р-А-Д-М-И-Л-А ЗАХАРОВА НЕДЕЙ ДА ДЕМАГОГСТВУВАШ,ако не бяха Тито/хърватският комунист/и сърбите,и сърбоманите във Вардарска Македония ти и твоите "сонародници"един господ знае какво бихте били,а ето сЕга сте макЕдонци!!!"Вечер" пък се ръководи от мелезаДРАГАН ПАВЛОВИЧ -ЛАТАС горд сърбин в последно време и антикомакедоноИДИОТска кратуна
3
2
 
7
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Защо да не разширим коментара, сърбит от македония в сърбия, албанците в албания и тогава да направим преброяване и ще установим че в Македония "македонците ще са малцинство , а българите са преобладаваща част от населението.
2
1
 
12
 
! Отговори
bau преди 13 години
АХАХАХАХААХАХ Идиотиииии, ще се самоунищожите бе, идиотииии, и себе си и вашите "вековни" символи :)))
1
1
 
9
 
! Отговори
*** преди 13 години
Тия съвсем изперкаха....