Българки – жертва на търговия с органи в Албания?

Отвлечените държани в лагери и затвори в Косово и Албания
Обновена: 22 дек 2010 14:42 | 21 дек 2010 12:37, Елка Василева
112
Българки – жертва на търговия с органи в Албания?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Българки са били държани насила в затвори в Албания заедно със сърби, роми, бошняци, украинки, румънки. На много от затворниците са били извадени органи, пише сръбският вестник „Вечерне новости“.

Цитират се думите на 50-годишната Л. К., която е успяла да влезе в следите на албанските „касапи“, както пише „Вечерне новости“.
 
Жената за първи път разказва какво е установила при свое собствено разследване. И днес живее в страх. Постоянно е заплашвана. Затова и не желае да бъде разкривана самоличността й, посочва изданието.

По стечение на обстоятелствата се включих в издирването на отвлечените сърби. Затова 17 пъти ходих в Албания, което се вижда и от печатите в паспорта ми, продължава Л. К.

Най-много сърби бяха държани насила близо до Тирана, в ранчото на бившия президент на Албания Сали Бериша. Сред затворниците имаше и роми, бошняци, момичета от България, Украйна, Румъния. Отивайки в Албания, разкрих, че в затворите са държани 821 души, както и че на повечето от тях са били извадени органи.

Разследвайки съдбата на безследно изчезналите, тя е разкрила цялата схема на „кръвопийците“ от Армията за освобождение на Косово /АОК/ начело с Хашим Тачи. Всичко е правено по разработени канали, за които са били информирани отделни политици от Албания.

„Преди да бъдат отведени в Албания, сърбите и останалите неалбанци са били държани от терористите в затвори и лагери в Косово. Всекидневно са ги измъчвали, използвали са ги като работна сила за строителство на сгради, пътища. Представители на международната общност са знаели за съществуването на тези мъчилища за сърби и са си затваряли очите и ушите за това“, казва Л. К.

Преди дни приключи изготвянето на доклада на специалния докладчик на Съвета на Европа Дик Марти за търговия с органи на отвлечени сърби, роми и нелоялни албанци след бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г.

Според доклада хирурзите са били информирани къде и кога трябва да извършат трансплантацията, а затворниците са били отвеждани един по един в „сигурни къщи“. Убийците от АОК са ги ликвидирали, а телата им са били прехвърляни бързо в клиниката и е следвала операцията.

Разследването за търговията с органи започна, след като бившият главен прокурор на Трибунала в Хага Карла дел Понте издаде книгата си „Ловът, аз и военните престъпления“. В нея Дел Понте посочва, че над 300 сърби, роми и нелоялни албанци са били отвлечени в Косово след бомбардировките на НАТО и са били прехвърлени в лагери в Северна Албания, където са им били взимани органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
15
 
! Отговори
Herman преди 13 години
Втори Милошевич и Радко Младич.И 200 пъти Сребреница.
84
0
 
5
 
! Отговори
topcho преди 13 години
Mogat da mi otrezhat onaia rabota i da si ia transplantirat otzad...ako mi dadat kalashnika pak i se organizirame..shte hodia da gi trepam..tia vsichkite..
83
1
 
49
 
! Отговори
читател преди 13 години
Измета на балканите се е събрал в Косово. Подплатен с ислямизъм, това е най-опасното гнездо на престъпността в този регион. Единствения бизнес в тази "страна" е престъпността във всичките и форми. Трябва да се наложи пълна изолация, както на Косово, така и на Албания. Никакви визи, никакви паспорти, никакви посещения и т.н. Да си ходят в Турция.
82
0
 
13
 
! Отговори
дан преди 13 години
Тук не става дума за комунисти или КГБ .Точно ЦРУ го е обучило.Лично Буш го е посрещал ,като най-верен приятел на Америка /,виж снимките/.Нима те не го знаеха,какъв всъщност е той ис какво се занимава? Лицемери!!!!!
81
6
 
15
 
! Отговори
Осман преди 13 години
Някой беше казал че славяните са тор....Нашите мислимански братя го опровергават напълно.....
80
6
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
кои книги .. ? хаха евреите .. ненавиждат САЩ повече .. от колкото арабите .. последните са им братовчеди .. и евреите си го казват :)конспиративните теории .. книжлета по тематика се продават .. но и яко манипулират.. да не говорим, че опростачват .. безобрано .сеят омраза и маргиналност .. !!
79
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едва ли точно нашите комунисти са виовни за Косово. Проблема при хора като теб е ограниченото мислене - ти си кон с капаци - мразиш комунистите и автоматично обичаш американците. чети повече книги.Аз също мразя комунистите, но виждам и по-голямото надвиснало зло - американските капиталисти.
78
1
 
0
 
! Отговори
dene do 21 преди 13 години
ot darjanie kultura i vazpitanie.
77
4
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Тито даде .. автономия на Косово.. работеше с албанските комунисти.. направиха от една почти християнска страна каквато е Албания .. ислямски анклав .. !! сега си търсят оправдания.. и сеят мозък на поразия.. !опростачват до немай къде!
76
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ами .. те плюят и обиждат еврейте им били виновни.. ама удобно прикриват истината .. в съветските страни.. управляват евреи :) кпсс .. цк .. на бекапе разни канцелараии .. и прочие болшевишки бардаци.. пълно с евреи.. масони .. и прочие ама удобно забравят и прикриват факти :)инак много анти .. са срещи световното еврейство.. кога са анти ? измамници пълни:)
75
18
 
13
 
! Отговори
българин преди 13 години
До: червените *** Акъл море и Анонимен.Ей, *** червени, тоя убиец и трафикант - Хашим Тачи, да не би да се е пръкнал от ЦРУ случайно, а? За какво му е на ЦРУ такъв ***, да му разваля и без това лошия имидж? И Тачи и Бериша и цялата албанска управляваща *** са съветски ***, обучавани най-вероятно от КГБ и сродните и служби. Същите като масовите убийци в "бившите" съветски "републики" - червени катили.
74
10
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ми поне съм *** .. да вярвам на сръбски дописки... по отношение на Косово и албански политици ..:)
73
7
 
1
 
! Отговори
българин преди 13 години
Още нещо, червено. Нашите комунисти не са "ученички" в сраднение с никого, а са си чисти убийци и грабители, не по-малки от съветските им господари.
72
12
 
3
 
! Отговори
българин преди 13 години
Братко, от много време не съм чувал, да не говорим да съм виждал написано, нешо така вярно и умно като написаното от тебе. Сега, червените гадове и *** във форума ще вземат да ти обясняват за мръсните империалисти и евреи и какви ли не още басни. Ще те плюят и обеждат. Но, развам се, че и други, освен мен виждат истината.
71
5
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
мерси за пожеланията.. да ти се връщат ама ти цял да си останеш.. след като погледаш:)
70
8
 
3
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Повечето седесета са долни бивши комсомолчета,но ти надминаваш всички-ти си си ***!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
снимките на 66 са ужасни
68
2
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
уповавам се и пиша на база факти.. а не на конспиративни теории.. не харесвам тайните организации.. масонства .. разни велики ордени и прочие Магистратите .. и управляващите в тази страна .. ако ще членуват в секти.. хубаво.. но да го правят извън властта :)надявам се разбраме .. как мисля.
67
10
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
"Калинчо ... и аз мразя комунистите, но разбери, че нашите комунисти са ученички в ставнение с американското еврейство което сътвори всички войни в последните 50 години"Не, драги, ти самият си комунист, вероятно потомствен, та затова повтаряш глупостите, научени от червените ти господари, за "американското еврейство". Ало, комунуста, сред "американското еврейство" също има комунисти и точно те винаги са били най-активните подпалвачи и пропагандатори на "справедливи" войни.
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калинчо ... и аз мразя комунистите, но разбери, че нашите комунисти са ученички в ставнение с американското еврейство което сътвори всички войни в последните 50 години