Турция вини България, че издига Берлинска стена по границата

Възстановяванията на загражденията заради шапа привличат критики
Обновена: 31 яну 2011 17:12 | 22 яну 2011 09:55,
595
Турция вини България, че издига Берлинска стена  по границата
Снимка: БТА

Плановете на Гърция и България да строят заграждения по границите си с Турция предизвикаха остри критики, съобщи електронното издание "Хюриет дейли нюз".

Преобладава схващането,че всъщност Европейският съюз иска да построи стена, с която да
маркира границите си, посочва изданието, като се позовава на Анадолската агенция.

Намеренията на Гърция и България да строят заграждения по границата с Турция имат скрита страна, твърди пред Анадолската агенция директорът на турския Център за международни отношения истратегически анализи Синан Оган.
 
"Гърция, под претекст, че иска да спре нелегалната имиграция, и България, под претекст, че
взема мерки срещу разпространението на шап, на практика издигат стена между Турция и Европа", твърди Оган.

"Европейският съюз прокарва линия по турската граница, линия между християнството и исляма. Това не може да се приеме толкова леко", изтъква политологът.

Мустафа Ярдъмчъ, член на управителния съвет на Съюза на камарите и стоковите борси и председател на Одринската стокова борса, твърди, че според него България не може да построи стена на границата си с Турция, тъй като "това би било много скъпо и не би попречило на животните да пресичат границата".

"България иска да изгради 143-километрови заграждения по границата си с Турция под претекст да спре разпространението на шапа. Те (българите) искат ЕС да плати за това. Това означава, че ЕС строи "Берлинска стена" по нашите граници. ЕС маркира своите граници", твърди и заместник-председателят на Одринската стокова борса Сердар Ялчинер, съобщи БТА.

"Хюриет дейли нюз" припомня, че преди няколко седмици гръцкият министър за защита на гражданите Христос Папуцис обяви, че Атина планира да построи ограда по 206-километровата си граница с Турция, за да спре близо 11-те хиляди нелегални  имигранти, които преминават през този участък всяка година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още по темата: БългарияграницаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
0
 
14
 
! Отговори
EU-Ветеринар преди 13 години
До 487 Рускнак:С добитъка нямаме никакъв проблем!Проблема ни е с невежото стадо на чобан рдоган,заразено с вируса наречен слям!
474
1
 
2
 
! Отговори
go0o преди 13 години
Хах егати обидата...
473
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не им харесва на "фесовете", да си ходят в Азия!!!
472
0
 
14
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Великотурските шовинисти и ниоосманисти да си погледнат собствената *** - пълна с шап и незнам какви още мръсотии и тогава да говорят!Каква Европа бе кви 5 лева!?!Като не искат ограда, защо допускат краставите си и болни *** на наша територия?Защо , като са толкова велики, не си излекуват добитъка?
471
7
 
1
 
! Отговори
SOS преди 13 години
:) ROBI............ta ti staya ZAPLATA..200LV.....ZA KAKIV SE MISLISH NYAMASH RAZLIKA OT<<<<ROB>><< DEMOKRATICHNO ROBSTVO SAMO DETO SI NYAMAJ BELEZNIZI V>>>>>>>>>>>>> RIZETE>>>>>>>>>>> :)ILI:(............???????????
470
1
 
8
 
! Отговори
Pink Floyd преди 13 години
Сус! The wall... It's great!
469
0
 
9
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
До "el purko"- пурко, пурко- роби сте били вие на нас БЪЛГАРИТЕ векове наред и пак ще бъдете!!!
468
0
 
12
 
! Отговори
Рускнак преди 13 години
Туците са си внушиши,че са "голямата работа" като с помоща на Европа си вдигнаха икономиката.Незнам обаче как могат да си вношат ,че са европейци като се заяждат за глупости като една ограда за ***.
467
2
 
10
 
! Отговори
Византиец преди 13 години
Че, какъв им е проблема на турците? И ние и гърците си заграждаме нашето, не тяхното. Трябва и граничари да има с кучета, калашници и всичко необходимо за да не могат да минават турските ***.Ако някой иска да минава границата на ЕС за това си има ГКПП. Това със стената е едно от умните неща които трябва да се направят за да се спрат ордите от нелегални нашественици по европейските земи. Следващото умно нещо което трябва да се направи е да се изхвърлят всички "пингвини" от Европа.
466
0
 
10
 
! Отговори
ЖИВЕЕЩ НА ТУРСКАТА Г преди 13 години
До Всички живеещи в София,Пловдив и другаде пишешти се за демократи.Намерете си го тоя Жельо Желев и да идва да си плаща на селяните за загубите животинките си.
465
8
 
0
 
! Отговори
SS преди 13 години
BEGOM vsichkii v ZIRKA VSEKI KOYTO MOJE DA PISHE PISHE SHARO SHARO ELA PARICHKI BE SHARO BEGOM (EC) BEGAY --- AMA NARODA NA BG STAYA KULTURA ...SAMO V KOKOSHARNIKA
464
0
 
8
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
До т. нар. боГАД- Нищо не си разбрал от факта, защо БЪЛГАРИЯ е в Европейския съюз, затова ще ти обясня сега и завинаги- БЪЛГАРИЯ е в ЕС, за да се пукне жлъчката на твоята "процъфтяваща" турция!!!
463
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
аз на това му викам намеса във вътрешните работи ама като имаш МП Боко Тиквата чакай ответна реакция..., за сведение на *** от Банкя ще кажа, че Димитър Попов (да пича с танковете) в отговор на подобно писмо от тансу чилер и каза да си е*е майката в прав текст!
462
3
 
0
 
! Отговори
A преди 13 години
VSICHKI STE ZA ZIRKA. ZA NISTO NE STAVATE....MISLEH CHE SME KULTURNI I UMNI NO .........E...........TI TI...ZITE
461
0
 
8
 
! Отговори
6001 преди 13 години
До всички драскащи в тоя сайт.До всички демократи и глупци . Не е много трудно да стане стената но трябва да се плати от оня който ядеше вафлите нашироко.Онзи заради който забраниха портативните телевизори Юност защото не можеха да му хванат усмивката.Същия живее в София и се казва Ж.Желев първия демократичен президент на България,по времето на който бяна свалени загражденията или общо казано кльоновете между България и Турция.Сега да плаща за стената,да плаща на селяните за изгубените животни.
460
0
 
7
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Да се надяваме, че нашите *** съграждани и последователите на Доган, доброволно ще се включат в строежа на тази важна стена, за да не се окажат от другата и страна!
459
1
 
6
 
! Отговори
леуполд преди 13 години
за какво е панаира ?за малко тел бодлива?на кого пречи?на свободното преминаване на гражданите?та нали си има кпп!или има "граждани ",които им е неудобно да ги проверяват за паспорт и багаж.
458
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 13 години
ми дай тон за песен бе, сиктирник 475-ти:"Край Босфора шум се вдига, блъскат саби, щитове..."п.п. друга е актуалната тема вече
457
1
 
1
 
! Отговори
tt преди 13 години
za turcite atila i negovite mongoli.
456
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мислех да не пиша повече тук- някои се ругаят като на състезание.Ама пусто любопитство- реших да видя дали след няколко часа гюрултията продължава.За Батак:През 40-те год.стари батачани са казвали:"Зверствата ги вършиха турските ***"(т.е.***-мюсюлмани).В мемоарна книжнина се споменава,че когато отиват към Батак,помаците пеят "Откога се,мила моя майно льо,зора зазорила"-знаят,че това е песента за бълг.цар Шишман и вярват,че изпълняват патриотичен дълг. Щеше да е смешно,ако не беше клането.