Борис Тадич размаха пръст на помагачите на Младич

Лекари потвърдиха, че генералът може да лети за Хага
Обновена: 28 май 2011 08:12 | 28 май 2011 08:00,
76
Борис Тадич размаха пръст на помагачите на Младич
Борис Тадич. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сръбският президент Борис Тадич заяви, че всеки, който е помагал на бившия военен лидер на босненските сърби Ратко Младич да се укрива през последните 16 години, ще бъде подведен под съдебна отговорност, съобщи ВВС.

Той допълни, че арестуваният генерал ще бъде преместен в Хага, за да бъде изправен пред Трибунала за военни престъпления въпреки жалбата на адвокатите му.

Още по темата

Лекарската комисия, прегледала 69-годишния Младич постанови, че генералът е достатъчно здрав, за да бъде екстрадиран в Хага.

"Почти сме сигурни, че не може да бъде екстрадиран в такова състояние", заяви малко преди решението на лекарите синът на Младич - Дарко. 

И обясни, че здравето на баща му е силно разклатено: "Той е в много лоша форма. Дясната му ръка е наполовина парализирана. Цялата дясна страна на тялото му е скована", каза Дарко.

Адвокатът на генерала Милош Шалич настоява, че клиентът му е в лошо здравословно състояние.

Радко Младич е обвинен за геноцид по време на войната в Босна и Херцеговина в периода 1992-1995 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SEGA TURZIA KATO *** MAMATA NA BALKANITE CHE GO TARSITE MLADICH AMA REZNIAZITE
44
3
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
Защо ме триете, бе, малограмотни недоразумения?! Нито сте на културата, нито -- на акъла ми, келемета прости!
43
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
избил е невини хора ама някой му е наредил я америка я русия я европа.аз затова Сърбите не ги харесвам като нация избиха собствената си кръв нападнаха брат православен -България и ги бихме в войната и ни окрадаха земите и културта се опитват да ни затрият-.ние ще им простим и бог ще им прости.
42
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪРБИЯ ВИНАГИ Е БИЛ ВРАГ!! КОСОВО Е АЛБАНИЯ!!
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Младич да иска български лекари за експертизата! Ще му напишат хемороиди и дископатия които могат да се лекуват само в къщи и ще го пуснат под гаранция( виж делата на българските едри риби)
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО БЯХА НАШИТЕ ЛЕКАРИ ЩЯХА ДА ГО ИЗКАРАТ С 99 БОЛЕСТИ И С ЕДИНИЯ КРАК В ГРОБА.
39
0
 
12
 
! Отговори
bokluci kato nashte преди 13 години
Tadich e pro-atlanticheska pachavra,politicheski trup i budesht milioner! Poznato,nali?!!!
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сърбите като нас, са готови и майките си да подарят, само и само да бъдат приети в ЕС.
37
1
 
32
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
И там ги управляват ***. НЕма отърване от евроатлантическата ***; зорлем трябва да ни вкорат всички в проклетия си съюз. Ето, и в Сърбия: готови са да предадат национален герой, само за да угодят на кликата на Жузе Барозу и др. европейски престъпници.
36
3
 
24
 
! Отговори
makenzi преди 13 години
Тези отрицателни коментари са тъпите *** и ***.За такъв геноцид имало е много добра причина. Та човека е над 70 год. кво го бърка де ще умре даже там в затвора е много по-хубаво от дома на Обама :) . Такива като Младич трябва да са в по-вечко за в бъдещето да не се казват наще деца Али , Исмаил итн.
35
3
 
27
 
! Отговори
......! преди 13 години
Явно и в Сърбия са се навъдили *** като нашия Първанглу......!
34
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
младич е престъпник,тиранин,на съда в хага
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Президента се уговорил да предаде Младич() но да подсигури хубаво бъдеще за семейството на Младич. Много са точни коментарите по отдолу.Албанците в Косово с помощ на Америка 70-те и 80-те насилно изгониха невинни хора от домовете им изнасилваха ги жените.И след това да кажа че Младич е ужасен човек - не мисля.В Босна бе същото.И верно е това НАТО тогава мълчеше а за Младич искаха главата му .
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
32 - *** верно ли ще отсвириш национализма:))))) Те затова искат да гътнат Шенгена:)))
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Тадич явно не е сърбин
30
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Краиния резултат бил това или онова ,господа гледате на зад ,а краиния резултат е от пред т.е. предстои да се случи и се казва Обединена Европа,,без граници,, с единна валута а след известно време и еднакви закони лека полека всякакьв национализьм ще бьде отсвирен за да се пристьпи кьм европеиска нация от там глобализьм=на един общ свят с едно правителство ,а Младич го сьдят не за генералските му умения, а за доказан геноцид не казвам ,че само тои е виновен , а че ще го осьдят за това.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като всички сме с промити глави, да оставим Косово и т.н. И да погледнем що за "християни" са тези за които говорим. Да погледнем нещата както наистина изглеждат за нас, за България:"През 30-те години хората от Вилхелмщрасе в Берлин, начело с Гъоринг, кокетират с Белград и декларират "слабост към сърбите", забравяйки неизброимите жертви, които тяхната съюзница България даде през Първата световна война и последиците от нея за освобождението на поробената от сърбите Македония."
28
13
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Не знам ,кой е с промита глава,но между 91 94г.войната се водеше на друго място а не там и на всякъде сърбите започваха с кланетата,колкото до НАТО и по специално Щатите те оставиха Европа да се оправя сама и когато това не се случи се намесиха и войната спря в Дейтън.В Косово вече те не допуснаха тази грешка и действаха овреме.Като пишете поне правете справка.:)
27
8
 
3
 
! Отговори
стг преди 13 години
до 24, Косово до 1991 е автономна република с парламент университет и всякакви органи, не виждам тук какви паралели с България може да има, Милошевич едностранно отмени автономията на Косово и войната започна
26
6
 
8
 
! Отговори
стг преди 13 години
една от основните причини за краха на Югославия са руските приятели те излъгаха Милошевич че ще му помогнат и после се направиха на ни лук яли ни лук мирисали , от такива приятели са на това дередже де сърбите