Николай Пешалов ще вдига политиката в Хърватия

"Откакто България е в ЕС, като че е слуга в собствения си дом"
25 ное 2011 07:04, Елка Василева
75
Николай Пешалов ще вдига политиката в Хърватия
Снимка: Reuters

Изтъкнатият български щангист Николай Пешалов, който в края на кариерата си се състезаваше за Хърватия, се включи в предизборната борба в тази страна.

Благодарение на Пешалов Социалистическата работническа партия привлече силно интереса на хърватската общественост. Той е втори в листата на партията в 10-и избирателен район, пишат хърватските вестници.

Програмата на СРП в Сплит беше представена на пресконференция от Пешалов и заместник-председателя на партията Ранко Адорич.

Основните моменти в нея са: връщане на социализма, плановата икономика, излизане на Хърватия от НАТО, не влизане в ЕС, отмяна на вероучението в училищата, безплатно здравеопазване и образование за всички.

"За Хърватия ще е по-добре да не влиза в ЕС. България е там почти десет години. Откакто влезе, като че е слуга в собствения си дом. Всичко поскъпна, заплатите са малки, други държави определят как да живееш, какво да ядеш, къде да спиш, защо да спиш“, каза щангистът с българско и хърватско гражданство на пресконференцията.

Пешалов изрази недоволството си от неизпълнените обещания на хърватските управляващи и влошаващата се ситуация.

"В началото си мислех, че се отнасят лошо с мен, защото съм чужденец. Но с времето разбрах, че отношението не е по-добро и към останалите колеги олимпийски, световни и европейски шампиони.

Когато спечелиш медал, от едната или другата управляваща партия те канят: „Кога ще дойдете да се снимаме“. Беше им приятно да печеля медали. Имаше много обещания, а след това нищо!

Имам деца и те не могат да ядат медали, купи, нито похвали. Докато бях спортист на световния подиум, всички ме снимаха. Приключих със спорта и като че никога не съм бил в тази държава“, оплака се спортистът, спечелил много медали за Хърватия.

"На 41 години съм, от тях 30 години съм в тренировъчната зала. Излиза, че ние спортистите сме глупави, защото политиците се осигуряват за 2,5 години седене в парламента с пенсия. Как ще тренират децата за върхови постижения в държава, която не инвестира в спорта?“, попита Пешалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
eni4er преди 12 години
А някой спомня ли си Наум Шаламанов. Наим Сулейманов
72
0
 
8
 
! Отговори
Бля преди 12 години
99% сме слуги, а 1-я процент усвоява европейските пари и си ***.Измамниците по САПАРД, които ОЛАФ докладва продължават да са недосегаеми,всички ли станаха гербери.
71
0
 
6
 
! Отговори
Един от другите преди 12 години
Здрав дух в здраво тяло. Само недъгавите тялом и недорасли духом чакат какво ще им засвирят от Брюксел за да тропнат.Ама май свирнята е чужда и не подхожда на проницателните. Само компрадорските политици и буржоа чийто келипир е от това да продават националните интереси и техните слуги, драскачи и плямпачи продължават с необмислени дрънканици.Друго освен истерични плювни по миналото не знаят. Забравят,че благодарение на това наследство се обогатиха. Пашалов не е възпитаника на Запада- Лечков.
70
1
 
10
 
! Отговори
Батко ти преди 12 години
На кое да вярват децата ,че мъжът е създаден от кал, а жената от реброто му ,или на теорията за големия взрив? Големи абдали има, брей. Като ползваш компютъра, създателят му от Библията ли се научи как да го направи? От нея не мажеш се научи и яйца да си пържеш. В училище трябва да се изучава ИСТОРИЯ на РЕЛИГИИТЕ,а не да се слушат бръщолевиците на умопомрачени теолози.Ако будните хора се съобразяваха с религиите днес нямаше да имаш нито компютър,нито кола...а жена ти можеше да бъде зазидана....
69
8
 
3
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Ами то да вдигаш и да пускаш железа не се иска никакъв акъл,навремето хамалите и те същото са правили само че с чували и други тежести,та изобщо не ме учуди този спортист,те всички бокс,борба,щанги,гребане и др. силови спортове все комсомолци бяха,след това станаха мутри и бандюги,все професии за които мозък не се иска,ами и този и той е кукумицин социалистически,нищо умно не може да сътвори,да стои там и да прече колкото може на демокрацията друго не умее.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То хубаво го казва, ама не разбрах само какво му пречи вероучението.
67
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приключил спорта и все едно не се е състезавал за Хърватска , какво е очаквал , той се полакомил за по-добро заплащане , те са се полакомили за готов талант да им носи успехи , и вече като не носи успехи и се оказва ненужен , и на него му се е отразило престоя в друга страна ,приискало му се връщане на социализма , да поиска и връщане на комунизма .
66
6
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Напълно прав е човека... цял живот блъскал железата и пак има повече акъл от нашите управляващи !!!
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е виновен за положението в Хърватия
64
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Хърватска не и трябва нито ЕС , нито НАТО , но глобалистите ще я набутат и ще прецакат хубавата държавица , а нас кучета ни яли, ние отдавна сме само територия
63
4
 
6
 
! Отговори
некой си преди 12 години
Не знам колко пъти да го казвам вече , писна ми ! Държавата се казва " HRVATSKA" или на български " ХЪРВАТСКА" не знам кой го измисли тва тъпо ново име !!!
62
0
 
5
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
За Ес съм съгласен.
61
4
 
4
 
! Отговори
dr.lecter преди 12 години
я, ето го следващия алма материну хонорис кауза, ph.d., ей пловдив защо спиш?p.s. а може би директно матриал за гоце.....ху ноуз....
60
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пък дето му трябва интелектуално развитие ,колкото на един мотокор,за да вдига и пуща железа,тръгнал сега в политиката да се меси...еей,нямай край *** ..
59
0
 
3
 
! Отговори
милионерчеее преди 12 години
Аааа не е верно това ние Българските милионери и милиардери сме повече и по добре живеем от Хърватските такива даааа.
58
4
 
6
 
! Отговори
коко бийт преди 12 години
до 30 и другите "разбирачи"***, вижте ве - en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_monthly_average_wageКолко е СРЕДНАТА заплата ве? Колко ви питам? Май вие сте обърканите. И това е без парите, които взимате плик! За това ви оправят отзад. И още ще ви оправят. Форумни мишки.
57
4
 
9
 
! Отговори
някой преди 12 години
Не мислех, че има комунисти-хардлайнери на 41 г.! Щял да премахва вероучението в училищата! Иначе за ЕС съм съгласен с него.
56
14
 
31
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Очевидно не всички спортисти са прости. Браво на човека, че се опитва да отвори очите на заблудените!
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приеха ни, заради разпадането на Югославия и войната там. Какво има да го обсъждате?
54
9
 
10
 
! Отговори
D.Ivanov,Sliven преди 12 години
Oste edin dushevno bolen.