Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
21
 
! Отговори
преди 11 години
Като се отрекоха от МАЙКА БЪЛГАРИЯ
55
12
 
4
 
! Отговори
до Маймун преди 11 години
Македоните са гръци, били са и династия, дали са император. не почвай и ти с криворазбранаа само от ФИРОМия история
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Мюсюлманин:Приятелю, трябва да си толерантен към хомосексуалистите и да ги разбираш и цениш !
53
3
 
12
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Всичко е юдейска политика - противопоставяне на християни и мюсюлмани, за да могат *** да объркват нещата на Балканите, да има войни, напрежение и нестабилност. Нито на руснаци, нито на американци, нито на англичани им пука за нас на Балканите. И когато ние сме скарани помежду си и мразим дори себе си нищо добро не ни чака. А аз отдавна съм казал, че Монкейдония не ни трябва - който от тях се чувствз българин да заповяда в България, да се спасяват продажници нещастни. Шиптарите ще ги довършат.
52
1
 
7
 
! Отговори
high преди 11 години
Ако се раходите в Скопие, всички хубави длъжности са на "античките словени" със сръбска обич, хахаха, албанците не се назначават на такива, освен някои за да се замажат очите
51
2
 
25
 
! Отговори
Маймун преди 11 години
Македония беше България преди 60 години. Не съм убеден ,че още е!Три поколения промити мозъци се считат за древни македони,макар че тоизи етнос е прекратил съществуването си още по време на римската империя.Те както и румънците си крадат части от българската история.Разликата е че при румънците става все пак въпрос за части от историята.
50
12
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 години
Айде бе вашата е пък само да давате права на обратните какво правите тука айде на г.й парада .... ХАХАХАХАХАХ
49
2
 
6
 
! Отговори
makedon преди 11 години
Taka e bratleta ,izkustveno sazdadena darzava i prokleta dori za takav xui zasluzava s nikoi se nemame i zatova 4e xodime na lunata EX LUNO,LUNO ZEMJO MAKEDONSKA. tam pone nema koi da ni pre4i.
48
20
 
16
 
! Отговори
звезделин преди 11 години
Аз съм ходил 2 пъти в Албания и имам великолепни впечатления от албанците - високообразовани, толерантни, разкрепостени...
47
3
 
3
 
! Отговори
88 преди 11 години
na men za tia ne mi puka
46
1
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Пише го и в "Утренски весник", Вярно е, че днес. понякога има фантазия, но тази информация я има и във фиром-ски вестници
45
5
 
29
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 11 години
Тя вашата религия сама е обида за себе си - диващина, варварщина, примитивизъм, фанатизъм, ако не бяха християнските страни да развият науката, техниката и цивилизацията като цяло, светът още щеше да живее в глинени къщи и да играе маймунски танци с нож между зъбите!
44
2
 
11
 
! Отговори
ime преди 11 години
Протягам ръката към хладилнака, за да взема шампанското...
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не само "смърт на ***' ами по-"умните"от тях направо си викат "смрт на бугарите'или в по-мекия вариант "смрт на славомакедонците" ЕЙ СКОПСКИ СЪРБОМАНИЩА СКАПАНИ ЗАРАДИ ВАС И ВАШИЯТ ИДИОТИЗЪМ МЕ ПСУВАТ,ПРОКЛИНАТ И ЗАПЛАШВАТ МЕН И БЪЛГАРИТЕ КАТО НАРОД,гадове долни/етничките де/ защото албанците може да са всякакви НО СА С УМА СИ!!И знаят какви гадни сърбомани са тия "етничките" смешници,заради чийто идиотизъм отново може да има война,не заради албанците,а заради умоболните "етнички"***
42
1
 
19
 
! Отговори
Притеснен преди 11 години
Ислямистката арабска пролет дойде и в Македония. На печелившите - честито. Да се готвят остнаналите в списъка.
41
2
 
34
 
! Отговори
Мк преди 11 години
Няма по противна религия от исляма. Всяка държава приела мюсюлмани на територията си добро не е видяла от тях. Само проблеми създава тая ***.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛБАНСКОТО ПЛЕМЕ МНОГО СЕ НАДИГА И НЯКОИ ОТ "ВЕЛИКИТЕ" ЕСТЕСТВЕНО ГИ СТИМУЛИРА ....А МАКЕДОНЦИТЕ ВМЕСТО ДА ПЛЮЯТ ПО НАС ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ ДОКАТО Е ВРЕМЕ......
39
8
 
8
 
! Отговори
Оногондур преди 11 години
Скоро и у нас може да чуем и видим подобни...Бедна,бедна Българийо,какво ли те чака?
38
3
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 11 години
Сигурно това е отново информация на неизвестни сръбски медии.Не че са цвете албанците, но в момента са по-тихи от водата и по-ниски от тревата.Предполагам това е пак "източника" от преди ден два дето писа, че Ердоган казал, че ще помогне на албанците.ДНЕС.БГ очевидно пишат глупости за да поддържат интереса към форума.
37
29
 
10
 
! Отговори
Помак преди 11 години
Браво на албанците, че не позволяват на сърбоманите кръстоносци да им обиждат религията.