Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
6
 
! Отговори
yaro преди 12 години
losha rabota,konflikta shte eskalira i shte plamne voina na Balkanite....Islyama e golyamo zlo, i musulmanite shte stavat vse po-agresivni... sori za latinicata...
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се посбият малко и ще им мине. Тва на Балканите е така, откакто ги има. Започвам да си мисля, че ние българите никак не сме прости като гледам тези около нас.
74
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Три поколения промити мозъци се считат за древни македони,макар че тоизи етнос е прекратил съществуването си още по време на римската империя--------------- Ти да не си бил там, та да знаеш? И къде е изчезнал този етнос?
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И нас нормалните европейци какво ни интересуват проблемите на вардарските роми ???
72
2
 
12
 
! Отговори
ew преди 12 години
Турците са най-омешаната нация на света според всички изследвания които съм чел. Българите нямаме и следа от тюркска или каквато и да е кръв от небели народи. Доказани факти. Анадолските монголоидни *** да мълчат!
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заблуждавате се, ако си мислеите , че нямаме армия. Друг е въпроса дали ще решим да я използваме при конфликт.
70
4
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 12 години
Димо, те са смели чеда на Александар Македонски и ще изгонят албанците чак до Индия. :)
69
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
дано им е дошъл акъла че с тази измислена история няма да се спасят, и скоро може да поискат помощ от своите съседи, интересно ще е от кой ?
68
0
 
16
 
! Отговори
prof преди 12 години
Мюсюлманите, горките, са най-промитите мозъци в света! Съжалявам ги! Не може една религия да те води в живота и да си готов да умреш за нея, както и да трепеш жена си с камъни примерно... Не ги чака добро бъдеще! Цял живот чакат Аллах да им помогне... горките те, горките!
67
15
 
2
 
! Отговори
грешка преди 12 години
Исках да кажа:Ако загубя губя само мене си. Ако спечеля печели цял народ - В. Сидеров
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe nema 4isti balgari 500godini ei balgari zamislete se malko 500 ne den-dva 500
65
1
 
15
 
! Отговори
Бай Димо преди 12 години
Макетата готвели контрапротест. От фейсбук, съвсем прясно:"Шиптарите со масовен протест пред владата, дали е им вратиме со контра-протест ?"Много интересно со шо ке се тепат. Оти, они го нарезоха танковите, дето бугарите им ги дадовме :) Като излязат от планините ония овълчени, брадясали албанци с ножове в ръцете, макетата ке бегат ситте за бугарски пасоши.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макетата се правиха 20 години на ощиапни моми, е сега ще го джвакат :)))
63
17
 
8
 
! Отговори
сджсд преди 12 години
Скоро това ще се случи и в България. Сега Ердоган е поставил ултиматум да се разреши създаването на турски университет, което ще предшества автономията и федерализирането на България на кантони.Оттам до етническата война предизвикана от Турция и откъсването на територия има само една крачка!
62
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На следващите избори гласувайте за Атака за да си върнем Македония!Ако спечеля - печеля за мене си. Ако загубя губи цял народ! - В. Сидеров
61
3
 
13
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 12 години
Един ''обрязан'' мозък колкото и да е образован си остава дивак и Осамата беше образован, но това очовечи ли го!? Просто тяхната религия разваля всичко, което цивилизацията е успяла да им вкара в тиквите! Те са дресирани в диващина още от зачатието си и трябва съвсем малък повод тази диващина да избие, както беше писал един колега по-долу, ако на един християнин му направиш нещо лошо няма да закрещи истерично: ''Бог е велик, смърт на неверниците''! Въпрос на ценностна система и възпитание!
60
3
 
26
 
! Отговори
до Пирот преди 12 години
Стига вече с това, че нямаме армия- имаме, ако не знаете. Ако ви е толкова мила армията - отидете и се запишете, за да увеличите числеността. При война, нали знаее, че има пълна мобилизация и за ниула време ще обучат всички. Ние с никого няма да воюваме, членове сме на НАТО, най-малко с Турция ще се бием, стига с тези апокалиптични картини за войни.
59
0
 
4
 
! Отговори
Мк преди 12 години
до 58Дай да ги бесим като в Иран :) Чиста работа! Да не говорим, че при вас всеки хубавец дето няма пари да си купи жена му остава да се из*едерасти или да се задоволява евентуално с дребен рогат ***.
58
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
СМЪРТ ЗА ШИПТАРИТЕ,македонците са си чисти българи, просто им промиха мозъците!
57
2
 
3
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 12 години
Това не го очаквай от мене пожелавам на детето ти да вземе примери от тях ... Щом толкова им се радваш:)