Македонският трябва да е по-голям от българския!

Битка с пилони за знамена спретват оттатък Гюешево
Обновена: 22 ное 2012 16:39 | 22 ное 2012 16:37, Елка Василева
249
Македонският трябва да е по-голям от българския!
Македония ще издигне знаме на 60-метров пилон на ГКПП с българия. Снимка: архив, Reuters

Македонска компания прави гигантски пилон, на който ще бъде издигнато най-голямото македонско знаме на граничния пункт „Девер баир“ („Гюешево“ от българска страна). Информацията беше потвърдена от правителството, пише македонския вестник „Вест“ под заглавие „Нашият трябва да е по-голям от българския“ . От правителството съобщиха, че компанията ще направи 60-метров пилон, който ще е най-големият на Балканите.

В момента на „Деве баир“ македонското знаме се вее на 30-метров пилон, а неотдавна от българска страна беше издигнат флаг на височина от 45 метра, с 15 метра по-високо от македонския. От правителството уточниха, че намеренията им не са били да се надпреварват с българите.

Още по темата

Компанията, която ще изработи пилона, е искала това да е подарък за Република Македония в знак на благодарност за търга, на който е била избрана от правителството за изработването на всички останали пилони в страната. Фирмата също така е ангажирана и в част от проектите от „Скопие 2014“ и атракцията на граничния пункт няма да струва нито денар на гражданите.

Пилонът освен това ще бъде монтиран на по-високо място, така че ако българите искат тяхното знаме да се вее над македонското, ще трябва да направят пилон, висок 75 метра, пише press24.mk.

Поставянето на пилона от македонска страна ще е истински майсторлък, като се има предвид, че 60 метра е висока например 20-етажна сграда, допълва изданието.

Издигането на македонското знаме на границата с България идва в момент, в който една от албанските партии в Македония Демократичен съюз за интеграция издига гигантски знамена там, където живеят албанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
3
 
19
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 11 години
Какво ще се случи ако изкъпеш едно мръсно маке - ами, чист българин!Ха, ха, хаЕдин въпрос не ми дава мира от много отдавна - аз ли говоря македонски или макетата говорят български? Не за друго ами ги разбирам без да съм учил езика. Значи би трябвало да говоря езика на Александър Македонски. И друго - след като претендират да са наследници на Ал Македонски то защо почитат славяните Кирил и Методи и казват и пишат на славянска азбука?Абе обърках се вече.
170
3
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Boklucite ot NATO-OTAN podkrepjat Turcia.
169
2
 
9
 
! Отговори
bg преди 11 години
Odrin e bulgarska zemja.
168
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живея в Одрин,комшиите ме питат кога ще е готов 200 метровия паметник на Васил Левски,че нямали търпение да видят такъв огромен монумент.
167
2
 
8
 
! Отговори
bg преди 11 години
Granicata na Makedonia s Bulgaria trebva da se premahne i da se podsili grani4nata ohrana na granicite s Albania,Surbia i Gurcia.
166
3
 
13
 
! Отговори
Грешно ! преди 11 години
"деве баир" е турски израз.Означава КАМИЛСКИ РИД . Та: 1.македонецот е по турчинот,за тяхно съжаление;2.Ниастина ще им трябват камили,за да оцелеят в изгнание,като ги подпрат шиптарите.3.На тяхно място тук изобщо не бих слагал и граница,защото все едно в една къща да има граници между стаите-всичко си е България.
165
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пилона сигурно ще е по-голям,за разлика от мозъка им бюромски.
164
3
 
16
 
! Отговори
bg преди 11 години
Tova makedonsko zname 4e zasen4i cela Makedonia be.Do obet nemat da imat slunce.
163
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
макета ,мислете за шиптърите..голям ще ви е пилона изодзад...хахахахахахааааааааааа
162
3
 
21
 
! Отговори
марин преди 11 години
скоро албанците ще го свалят
161
3
 
8
 
! Отговори
Vaso преди 11 години
Dobre e taman sega vsi4ki BYRMci na pilona s raztvoreni buzi e nema po prost narod ot tia ednokleta4ni zurli.
160
2
 
14
 
! Отговори
Българин-НЕтатар преди 11 години
Ами бай Иване,щом си имате ханове,както тюрките и монголите , значи сте татарско-монголско-тюркско племе,нали така? Ние европейските народи не сме имали ханове,а ЦАРЕ, КРАЛЕ, КНЯЗЕ...Впрочем израза "КАНАС У БИГИ" /от прочутия надпис на Омуртаг/ защо се превежда на съвремен български език като "Княз (в името) на Бога"!? Т.е. сам Омуртаг не се е "ханосвал,чисто и просто се е титулувал човека като КНЯЗ /канас/.А и да не забравя-на украински език се превежда така-КНЗ У БИГИ. Хановете са си у Азия!
159
2
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
хан Куберт няма ли да го обявите за македонец, все пак е населявал тази част от европа
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mi6oci sa mi tia!!!praveni sa ot yrina i niama gram sperma v tia nedoklatenite!!!
157
2
 
31
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Горките хорица, зъбят се на нас, а не виждат реалната заплаха за своето съществуване!?!
156
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Макетата избиват комплкси. Чувстват се безсилни пред албанците и си го изкарват на нас. От няколко дни цяла БЮРМ е залята с албански знамена. На всяка албанска къща се вее албанското знаме.
155
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Албанците се базикат с македонското знаме наричайки го галено"вентилатора" хахахахахаха
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако може сега фиромите и едни македоно-*** да качат на пилона за бинокъл - грешка няма да имат. И албанско не отказвам да гледам!
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и още един такъв на Луната да вдигнат, ако искат. Това се нарича "избиване на комплекси"!
152
2
 
6
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Текстът на 169 прекрасно кореспондира с македонската тема:колкото едното е научна истина, толкова и другото е историческа държава.