Македонският трябва да е по-голям от българския!

Битка с пилони за знамена спретват оттатък Гюешево
Обновена: 22 ное 2012 16:39 | 22 ное 2012 16:37, Елка Василева
249
Македонският трябва да е по-голям от българския!
Македония ще издигне знаме на 60-метров пилон на ГКПП с българия. Снимка: архив, Reuters

Македонска компания прави гигантски пилон, на който ще бъде издигнато най-голямото македонско знаме на граничния пункт „Девер баир“ („Гюешево“ от българска страна). Информацията беше потвърдена от правителството, пише македонския вестник „Вест“ под заглавие „Нашият трябва да е по-голям от българския“ . От правителството съобщиха, че компанията ще направи 60-метров пилон, който ще е най-големият на Балканите.

В момента на „Деве баир“ македонското знаме се вее на 30-метров пилон, а неотдавна от българска страна беше издигнат флаг на височина от 45 метра, с 15 метра по-високо от македонския. От правителството уточниха, че намеренията им не са били да се надпреварват с българите.

Още по темата

Компанията, която ще изработи пилона, е искала това да е подарък за Република Македония в знак на благодарност за търга, на който е била избрана от правителството за изработването на всички останали пилони в страната. Фирмата също така е ангажирана и в част от проектите от „Скопие 2014“ и атракцията на граничния пункт няма да струва нито денар на гражданите.

Пилонът освен това ще бъде монтиран на по-високо място, така че ако българите искат тяхното знаме да се вее над македонското, ще трябва да направят пилон, висок 75 метра, пише press24.mk.

Поставянето на пилона от македонска страна ще е истински майсторлък, като се има предвид, че 60 метра е висока например 20-етажна сграда, допълва изданието.

Издигането на македонското знаме на границата с България идва в момент, в който една от албанските партии в Македония Демократичен съюз за интеграция издига гигантски знамена там, където живеят албанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
Абе не ви ли е трудно да превключвате постоянно между кирилица и латиница за това J? :)
150
2
 
3
 
! Отговори
Kn преди 11 години
Ееее, не им липсва национализьм...
149
2
 
6
 
! Отговори
do 157 преди 11 години
виж сега приятел,не се просветлява туй,що не вижда.може да се имаш и за марсианец,но кръвта вода не става.
148
2
 
13
 
! Отговори
БГ преди 11 години
шшшшшшшшш алооооо и 300 метров пилон ще издигнем с ОГРОМНО БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ!!!
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лама от манастира Гяндрек под Кайлас, известен като Оракула на Шамбала, направи заявление за NASA. В своето послание той разказва, че на 21 декември 2012 година Земята заедно със слънчевата система ще премине през галактическата нулева полоса.Според тибетският лама, практически по цялата Земя сутринта на 21.12.2012 ще настъпи пълна тъмнина и тишина. Няма да има светлина, електричество, връзки и звуци.Земята в този момент ще премине през галактическата нулева полоса. Това е състояние на пространството, в което се погасява и не може да се разпространява никаква енергия, където отсъстват електромагнитни полета във всички обекти. Да се плашим и вълнуваме не трябва, - предупреждава ламата.Тъмнината ще се съпровожда от космически искри, илюзорни светлинни светкавици и ще продължи примерно тричетири дена. След това слънчевата светлина отново ще се появи.Животните на Земята по-рано ще почувстват пристигането на космическата тъмнина и ще се скрият в дупките, - казва монахът. Хората в градовете няма да го почувстват и затова ще станат жертви на лудост. Възможно е да загине 10% от населението на Земята.Той препоръчва и практически съвети за земляните:1. Трябва отрано да се подготвите за тази смяна на циклите.2. На 20.12.2012 вземете децата си, всички документи, налични пари и излезте от градовете сред природата. Подгответе си хранителни запаси за два месеца, защо възстановяването на електричеството ще продължи дълго.3. Трябва да имате в дома си запаси от вода, дърва за отопление и свещи за осветление. Трябва да имате печка, защото на 21.12.2012 електричеството ще спре да тече по електропроводите.4. През тъмните дни закрийте прозорците, не гледайте в тях, не вярвайте на очите и ушите си, не излизайте на улицата. А ако се появи необходимост да излезете, не се отдалечавайте може да се загубите, защото няма да виждате дори собствената си ръка.5. След появата на светлината не бързайте да се връщате в градовете. По-добре поживейте сред нея до пролетта.Пълното излизане на земята от космическата полоса според тибетският лама се очаква примерно на 7 февруари 2013 година. Частично ще се възстанови електроснабдяването, транспорта, съобщенията. В края на март светът ще се възстанови напълно.Краят на света кардинално ще промени мирозрението на хората, смята оракула. Ще станат по-духовни. В развитите и развиващите се страни ще процъфтят разнообразни научнодуховни учения, системи за развитието на здравето и личността. Това ще бъде най-важният тласък към прогреса на човечеството за дълги времена, - заключава монахът.
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ebah ti i naciata s istoria ot 1993g kenefa mi na vilata e pone 3 pati po-star ot darjavicata im!!!
145
1
 
13
 
! Отговори
ХЕХ преди 11 години
ъъъъъъ дреме ми колко им е голямо знамето.тия дни цяла македония ще я залеят с косовски знамена защото им бил национален празник на албанците.по-добре с това да мислят как да се справят, а не да се занимават с глупости.
144
1
 
12
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Знаме става когато за него кръв се пролее,иваче е парче плат.
143
1
 
10
 
! Отговори
от историята преди 11 години
Сред по-малко известните, но въздействащи дела на Раковски е, че пръв въвежада в употреба трибагреното знаме. Той го развява за пръв път в Белград като водач на Българската легия. Подреждането на цветовете в трибагреника в днешния му вид прави през 1876г. В Браила ямболчанинът Иван Параскевов, а член 23-ти от Търновската конституция окончателно постановява, че: Българското знаме е трицветно и се състои от бял, зелен и червен цвят, поставени хоризонтално.
142
1
 
8
 
! Отговори
кунг-фу паяк преди 11 години
абе автора май и той е македонец, иначе не мога да си обясня защо България е написана с малка буква под снимката. Някак не ми се вярва, че е чак пък толкова неграмотен:(
141
2
 
17
 
! Отговори
Дори Не Чел Статията преди 11 години
Просто на македонците трябва да се спре да им се обръща внимание. Мен лично слабо ме интересува какво са направили, какво мислят да направят и какво се случва там. Отделно прави ми впечатление, че българските журналисти се опитват да ни втълпят, че македонците мразят България, а държавните ни университети са пълни с тях. Имам дори колеги в работата от Македония и от разговорите ми с тях мога да кажа, че ние без тях можем, но те не.
140
1
 
11
 
! Отговори
terry преди 11 години
Като нямат нищо в гащите пилони ще правят, а след някоя година на албански ще проговорят и друго знаме ще развеят. Пълни нещастници, това е най-сбърканата сбирщина в цяла Европа.
139
2
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
"Македония ще издигне знаме на 60-метров пилон на ГКПП с българия. "Да бяхте написали България с главна буква поне , нещастници !
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма република Македония, а БЮРМ Бивша Югославска Република Македония! Така, че бюрмците да си траят, защото албанците само ги чакат да се наведат и са ги албанизирали напълно!
137
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с тези си действия македонците доказват че са българи, и ние и те сме толкова *** че чак вдлъбнати...
136
2
 
16
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До до 143 Гурбетчия. Виж кво приятель ,НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ ! Ако те се чувстват българи ,каквито и манипулации да им правят няма да имат ефект ! Два примера ще ти дам ! Нали насила ни преименувахте и ни казвахте ,че сме българи ,просто не стана ! Вторият пример е с братовчед ми ,също турчин ,но човека се българее ,не говори на децата си турски ,ако и те се чувстват българи ще успее ,ако не ,не ! Но успя ,децата не знаят турски ,просто вътрешно се чувстват българи ! Това е което искам да т
135
1
 
11
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
И си много прав.Една част от Македония ще се присъедини към Албания в следствие на албанизирането,а Сърбия ще бъде обезщетена заради Косово с части от Македония...Дано да греша,но е много вероятно да се случи нещо такова...
134
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАКЕТАТА ДА НАПРАВЕТ ЕДИН 200 -МЕТРОВ ПИЛОН И ДА СИ ОКЕСАТ НАСРАНИТЕ ***, ТА ЦЯЛА ЕВРОПА ДА ГИ ВИДИ КАКВИ ДРИСЛЬОВЦИ СА.
133
1
 
23
 
! Отговори
лелемале преди 11 години
Въобще не ми пука за македонския пилон! Защо обаче в това изречение под снимката:Македония ще издигне знаме на 60-метров пилон на ГКПП с българия. Снимка: архив, Reuters -сте написали България с малка буква бе ***?!
132
1
 
15
 
! Отговори
а преди 11 години
Тръгнали най-голям байрак да слагат, а на "Деве баир"един клозет не сложили. Виждали ли сте някъде по Европа, влизайки в друга страна и то такава "велика", където да не можеш да се облекчиш.