Борисов готви общо заседание с македонското правителство?

Сред обсъжданите теми с Груевски са изграждане на ЖП линия и магистрала
Обновена: 17 фев 2013 13:17 | 17 фев 2013 13:01,
201
Борисов готви общо заседание с македонското правителство?
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов и македонският му колега Никола Груевски проведоха работна среща в Скопие, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

По време на разговорите между двамата бяха обсъдени теми, свързани с постигането на бъдещ напредък по отношение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и инициативи от взаимен интерес.

Борисов и Груевски изразиха желанието си за задълбочаване на отношенията между България и Македония и подчертаха необходимостта от развитие и активизиране на двустранните връзки във всички области от взаимен интерес.

В хода на разговорите беше постигнато съгласие, че всички предизвикателства трябва да се преодоляват в духа на европейските ценности. Правителствени ръководители поеха ангажимент за развитие на политическия диалог и активизиране на срещите на високо равнище. Премиерите на двете страни изразиха мнение, че добросъседството трябва да се надгражда, посредством реални действия.

Според Борисов и македонския му колега Балканският регион трябва да бъде интегриран в европейските и евроатлантическите структури, като подкрепата от съседите в този процес е от съществено значение.

Правителствените ръководители на България и Македония изразиха мнение, че провеждането на съвместно заседание на двата кабинета е в интерес и от необходимост и за двете страни. Това ще даде възможност да се поставят основите за още по-задълбочено сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата.

Те изразиха надежда, че в настоящото тримесечие и в по-дългосрочен план ще се активизира сътрудничеството и ще се засили взаимното доверие чрез реализацията на конкретни проекти в областта на образованието, културата, икономиката, евроинтеграцията, здравеопазването, инфраструктурата, енергетиката, транспорта и околната среда.

Отваряне на Граничния пункт Клепало (Берово - Струмяни), изграждане на железопътна линия и на автомагистрала Скопие - София са били част от темите на вчерашните разговори на македонския и българския премиер Бойко Борисов и Никола Груевски в Скопие, предаде електронното издание mkd.mk.

От особено значение е ангажиментът на Смесения комитет за икономическо сътрудничество, който ще трябва да допринесе много за увеличаване на търговския обмен и динамичното сътрудничество в областта на инвестициите, при което инвеститорите от съответната страна са добре дошли и очаквани за инвестиции в другата държава и обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не сте славени тюрки сте идете при тех
96
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Явно не сте осведомени , че Скопие се вдига мемориал за 80 мил. евро/досега/Всички македонски ,римски,Еизантийски ,македонски гърцки величия ще бъдат почитани и упоменати . И най накрая ще пише: И ГРУГИ.Там е и той. Храбрият и хитър политик , винаги там , където не е нужен.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бойко е наш ке си гледайте вешето ъаради ваъи бело море сме иъгубили шутите бре
94
7
 
38
 
! Отговори
, преди 11 години
ОСТАВКА ДИКТАТОР НЕКАДЪРЕН
93
6
 
20
 
! Отговори
Не така! преди 11 години
Бойче Борисовски пак показа легендарната си двойнственост - сутринта каже едно, вечерта - обратното на сутрешното. Точно бяхме хванали скопияни за торбичката и леко стискахме и хоп! Не се прави така политика, брато! Трябваше да ги накараш да клекнат! Гледай гърците, учи се, пък после си ги псувай колкото си искаш, ама наум!
92
6
 
27
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА БОИКО преди 11 години
БОЙКО БУДАТА ИЗБЯГА В МАКЕДОНИЯ ДАЛЕЧ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ! ДА ГО СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ СЕГА И ВЕДНАГА! ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА ДА ПОДКРЕПИМ ПРОТЕСТА СРЕЩУ ИЗЕДНИКА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ДОКАРАЛ НИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА! НЕ НА ГЕРБ И БОЙКО МУТРАТА ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА СЕГАШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!
91
5
 
19
 
! Отговори
от площада преди 11 години
Къде си тиквооооо?! Що не си на площада!??!
90
7
 
25
 
! Отговори
Yoyo преди 11 години
Борисов бях ти голяма фенка ,но уви и ти излезе ***,влез в ролята си и помогни на народа си но явно и ти нямаш интерес след като виждаш какво става и си в Македония не в Нългария в този труден момент .
89
1
 
5
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
По повод valya.doncheva 108Извинявам се, че се майтапя със сериозни въпроси, но понеже според европеец каузата изглежда изгубена, реших, че може да погледнем и по-ведро на казуса. Сръбският външен министър ни най-малко не е всесилен, пък и не е може да се каже еднозначно каква политика ще държи.
88
3
 
31
 
! Отговори
AZ SAM преди 11 години
Той не вижда ли какво става в страната , че е тръгнал по другите държави?Може би иска да избяга...
87
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого му пука сега за македонските уйдурми. Лентаджията го е страх да седи в БГ , щот не си е представял , че матр,ялът ще излезе по улиците досущ като при Виденоф. Като е толкоз велик , нека сега да излезе пред масите и да се дуска троснато на неудобни му въпроси. Ама няма *** , защото след 4 години някак се изтърка да се оправдаваш само с триглавата ламя !
86
1
 
31
 
! Отговори
баф мааму..... преди 11 години
БОРИСОВ, НЕ СЕ ШЛЯЙ ПО ТУРЦЕЯ,МАКЕДОНИЯ ГЪРЦИЯ А СИ ЕЛА И НАПРАВИ НЕЩО СЪЩЕСТВЕННО ЗА НАРОДА.ТУК ЛЪЖИ,ОПРАВДАНИЯ НЕ МИНАВАТ ВЕЧЕ. ТОЯ ,ОНЯ ВИНОВЕН- САМО НИЕ НЕ. НЕ АМА ДА. ЕЛА И ВИЖ КАВОТО ИСКА НАРОДА,АКО НЕ- ВИДЕНОВАТА ЗИМА ЩЕ СТАНЕ БОЙКОВА. НАРОДА ОБИЧА И МРАЗИ ВЕЧЕ ПО ДРУГ НАЧИН. ИЛИ ЩЕ ГО ДАВАШ- БЕГАЛ А. ТО ХОТ ХОРАТА МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕШ НО ОТ ПРОКЛЯТИЕТО НА ЕДИН НАРОД-НЕМОЖЕШ. КОЙТО И ДА СИ . ТО СТИГА ВСЕКИМУ.ОПРАВИ БАКИИТЕ-НАЛИ УЖ ТОВА ЩЕШЕ ДА ПРАВИШ ПЪРВО А ?
85
2
 
5
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До европеецДа изпратим на сръбския външен министър някоя манекенка и фотомоделка да го интервюира без ***, като Дачич?Доста такива храним, поне нещо полезно да свършат.
84
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя *** избягал в македония ,герберска гнида отсавка ! народа иска отставката ти мутро
83
1
 
24
 
! Отговори
До 104 преди 11 години
Кой продаде мажоритарният дял от ЕРП -тата ? Май е Бойко Борисов.Как така няма никаква отговорност? От 23 години по негови думи 15 години е в управлението на държавата /интервюто му във в. "Преса"//. Близо 4 год. е министър председател. Кой носи отговорност за управлението в тези години?
82
8
 
6
 
! Отговори
sk преди 11 години
Тук някои другари са взели бележка от предписанията на конгреса и се напъват ли напъват да плюят и да говорят за избори. пак ще сте си опозиция защото със сигурност вас и дпс никои не ви иска.
81
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Против ЕРП - тата съм, но не съм против Бойко ... ! Не той ни е донесъл тази напаст на главите, стига сте обвинявали грешките на другите политически партии и некадърност със сегашната !
80
11
 
33
 
! Отговори
БОЙКО УНИЩОЖИТЕЛ! преди 11 години
БОЙКОВАТА ЗИМА ДОЙДЕ-НАРОДА БЕДЕН И ГЛАДЕН ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦИТЕ ТЕ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ТЕБ БОЙКО МАФИОТОВ БУДЕВ.ЗАТВОР ЗА ТЕБ И ЗА ПАРТИЯТА ТИ ГЕРБ-ГРАБИТЕЛИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ТЕ ИЗРИТАМЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ГРАБНАТ ТОЯГИТЕ И ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ СРЕЩУ ТИЯ КОИТО НИ УНИЩОЖАВАТ И СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЧНИ!СТИГА ТАЯ ТИРАНИЯ.СМЪРТ НА ДУШМАНИТЕ!ДА СТРОШИМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ!БУДА И КЛИКАТА ОКОЛО НЕГО В БЕЛЕНЕ ДА СТРОИ ПРИНОДИТЕЛНО АЕЦ!
79
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подарихме им танкове, подаряваме им и Буда !!!
78
2
 
34
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Диктатора-Тиква да не се връща никога