Най-качествената кока-кола в света се прави в Македония

Скопската фабрика печели признанието за втори път за 5 години
19 апр 2013 21:08, Елка Василева
96
Най-качествената кока-кола в света се прави в Македония
В Македония се произвежда най-качествената Кока-Кола. Снимка: архив, Reuters

Компанията "Кока-Кола" класира македонската фирма „Пивара Скопие“ АД на първо място в света по индекса на качество на напитките, които произвежда. За втори път в последните пет години „Пивара Скопие“ АД печели това най-високо признание за качеството на напитките от портфолиото на Кока-Кола, пише македонският вестник „Дневник“.

Първото място за качество на произведените напитки през 2012 г. македонската фирма е спечелила в конкуренция с над 200 завода на "Кока-Кола" в цял свят.

„Качеството е наш най-висш приоритет, тъй като знаем, че то е важно за потребителите в над 200 страни в цял свят, в които присъстват нашите продукти. Любителите на кока-кола в Македония могат да се гордеят, че тъкмо тук – в „Пивара Скопие“, се произвеждат напитките с най-високо качество в света“, заяви Шон Лейтън, директор за качеството на "Кока-Кола" в Централна и Югоизточна Европа.

От своя страна генералният директор на „Пивара Скопие“ АД Яак Микел изтъкна, че наградата е резултат от последователно инвестиране, максимална отдаденост и екипна работа от страна на всички работещи. „Пивара Скопие“ АД днес е на върха на света и ние сме там, тъй като в тази фабрика произвеждаме най-добрата кока-кола в света. Това е голяма радост за нас, смятам и за Македония“, каза Микел.

Биляна Смилковска, мениджър в „Пивара Скопие“, посочи, че е възможно един път случайно да стигнеш до върха на света, но втори път – не.

Индексът за качество се определя чрез проверки от страна на независими международни лаборатории. Проверката на качеството се прави с мостри от напитките, взети от магазини на случаен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МакедонияКока-Кола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
17
 
! Отговори
Лазар Глаушев преди 11 години
Не виждам нищо лошо в това, че скопската Кока-кола е най-добра! Нека поздравим събратята си край Вардара и да се стремим също към високо качество на всичко, което се произвежда в България. Не смесвайте родолюбието с някаква примитивна злоба, която е присъща на македонистите, а не на истинските българи!
36
9
 
14
 
! Отговори
makedonec преди 11 години
oj ti zloben,pakosen,ljubomoren i zol bugarski narode,do kade taka?
35
3
 
3
 
! Отговори
Боб преди 11 години
До !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Българска "Кока кола" в кен НЕ СЕ произвежда.
34
2
 
7
 
! Отговори
???? преди 11 години
В цял свят цената на колата е еднаква и такова би трябвало да е качеството
33
16
 
9
 
! Отговори
бай Шь преди 11 години
В БГ е доста зле, който е пил по чужбина ще си е дал сметка, даже Дерби-колата е по добра
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кока Колата в България отдавна не е това, което трябва да бъде или поне беше преди време.Редовно попадам на партиди в които съдържанието вътре си чиста газирана вода.Даже и прозира през бутилката.И това ми било контрол на производството.Да не говоря,че и няколко пъти попадам на бутилки в които газировка на практика липсваше.След един такъв случай от фирмата си взеха цялата партида доставена в магазина.
31
3
 
23
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Е все пак нали те - македонците - са изобретили колата още преди 10 000 години когато в Европа бъдещите американци са скачали по дърветата. А после Ал. Македонски я е разпространил и в Индия , Пакистан, Персия та чак до Беринговия проток. За малко да прецапа протока и да отиде и в Америка ама му измръзнали лапичките та чак 2000 години след него американците преоткрили напитката - жалки плагиати.
30
5
 
4
 
! Отговори
orce преди 11 години
Do 32 Komita Zosto mora da se javis i da pisuvas gluposti ostavi na pametni i dobronamerni luge da diskutirat i za kvalitet na COCA COLA ta i za se drugo sto e vrzano so proizvodstvo zosto sepak od rabota i proizvodstvo na produkti ziveeme.Ti si previse GLUP za takvi temi
29
6
 
30
 
! Отговори
John преди 11 години
Аз мисля, че не е честно да плюете по съседите. Това е признание на самата компания, явно има защо. Нека да погледнем в нашия двор и да попитаме, защо ние нямаме приз? Или казано иначе, пак пием ***!
28
5
 
8
 
! Отговори
Амиго преди 11 години
Купувам редовно Кока-Кола 2.5 литра на 2 лв от Турция!Качество и цена.....супер
27
6
 
32
 
! Отговори
Комита преди 11 години
Много ясно, че в Македония е най-качествената Кока-Кола! Това е древна македонска напитка - още от времето на Александър Македонски. После рецептата е попаднала в Америка, когато македонецът Христофор Колумб я е открил. Джордж Вашингтон, Бенджамин Франклин и Ейбрахам Линкълн много са обичали Кока-Кола. И как няма - щото нали са македонци! :D
26
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Македония!
25
7
 
20
 
! Отговори
Канада/Торонто преди 11 години
Всички Европейски страни произвеждат качествени храни и напитки само в Бе-гето ***!
24
11
 
20
 
! Отговори
Дочо преди 11 години
Хахаха, кока-кола и качество, хайде недейте.Все едно - качествена помия, само дето помията прасетата я ядат, а колата и затова не става.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пред ''Газоза'' ''Кока кола'' духат супата!По хубава напитка от македонска ''Газоза'' нема!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено,че в Македония се прави най-хубавата кола,на македонците са измислили тази напитка.
21
2
 
22
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 11 години
Внасям Кока Кола от Полша 330 мл кен 0.60ст/брой.Нашата е 0.80ст;)Поляците знят как се прави бизнес!Нашите да духат супата
20
6
 
4
 
! Отговори
АРИАН РОБЕН преди 11 години
БРАВО СЛАВЯНО-МАКЕДОНЦИ..ВСИЧКО МАКЕДОНСКО Е ГРЪЦКО.
19
1
 
11
 
! Отговори
Адам Смит преди 11 години
Пълна глупост, македонската кола е почти без газировка - все едно да вземете наша, да ѝ махнете капачката и да я оставите за 1 ден така.От колите най-хубавите са испанската, руската и мексиканската, от тези които съм пил.
18
9
 
7
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Ne mi e jasno zosto edno klasicno rangiranje na kvalitet nasoipstveni kopanii na COCA COLA dobiva negativna konotacija.Zosto se cudite pa Skopska PIVARA e so stvarno dobar kvalitet i tradicija.Postarite gospoda od Bugarija pametat deka SKOPSKO PIVO bese za bugarskite piva svetska klasa.Tikveska zolta ili Stumicka mastika se nezamenlivi a za vinata i da ne zboruvame.Ovie posledni godini imame neverojaten izvoz na vino i rakija a vie si komentirajte sto sakate NA ZDRAVJE