Най-качествената кока-кола в света се прави в Македония

Скопската фабрика печели признанието за втори път за 5 години
19 апр 2013 21:08, Елка Василева
96
Най-качествената кока-кола в света се прави в Македония
В Македония се произвежда най-качествената Кока-Кола. Снимка: архив, Reuters

Компанията "Кока-Кола" класира македонската фирма „Пивара Скопие“ АД на първо място в света по индекса на качество на напитките, които произвежда. За втори път в последните пет години „Пивара Скопие“ АД печели това най-високо признание за качеството на напитките от портфолиото на Кока-Кола, пише македонският вестник „Дневник“.

Първото място за качество на произведените напитки през 2012 г. македонската фирма е спечелила в конкуренция с над 200 завода на "Кока-Кола" в цял свят.

„Качеството е наш най-висш приоритет, тъй като знаем, че то е важно за потребителите в над 200 страни в цял свят, в които присъстват нашите продукти. Любителите на кока-кола в Македония могат да се гордеят, че тъкмо тук – в „Пивара Скопие“, се произвеждат напитките с най-високо качество в света“, заяви Шон Лейтън, директор за качеството на "Кока-Кола" в Централна и Югоизточна Европа.

От своя страна генералният директор на „Пивара Скопие“ АД Яак Микел изтъкна, че наградата е резултат от последователно инвестиране, максимална отдаденост и екипна работа от страна на всички работещи. „Пивара Скопие“ АД днес е на върха на света и ние сме там, тъй като в тази фабрика произвеждаме най-добрата кока-кола в света. Това е голяма радост за нас, смятам и за Македония“, каза Микел.

Биляна Смилковска, мениджър в „Пивара Скопие“, посочи, че е възможно един път случайно да стигнеш до върха на света, но втори път – не.

Индексът за качество се определя чрез проверки от страна на независими международни лаборатории. Проверката на качеството се прави с мостри от напитките, взети от магазини на случаен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МакедонияКока-Кола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
14
 
! Отговори
бай Ганьо с BMW преди 11 години
Ние в село България ядем и пием само помия и химия!
16
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Македония си нямат мафия и затова спокоино ще ни подминат като малка гараА нашите тука само говорят за инвестиции,за подкрепа на малкия бизнес ....фишеци
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Различен е вкусът в различните държави, но скоро беше излязла класация за най-чистата вода и тази в Скопие беше на второ място след Виена, но виенската е по-твърда и въпреки, че водата навсякъде минава през йонно-обменни смоли или мембранно пречистване, тя влияе на вкуса както и различния подсладител.
14
1
 
10
 
! Отговори
pepsi македония преди 11 години
БАХ *****У
13
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЖЕ ДА СЕ МАЙТАПИТЕ НО ОТ 9 ГОДИНИ ПАЗАРУВАМ ОТ МАКЕДОНИЯ. МОГА ДА ВИ КАЖА ЧЕ ТАМ МЕНТЕ НЕ ВИДЯХ. ПРОИЗВЕЖДАТ ВСИЧКО КАЧЕСТВЕНО И ЕВТИНО. СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ИМ Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ БАТУНСТАНСКОТО. ТАМ НЯМАТ МОНОПОЛИ КОИТО ДО ИМ ДЕРАТ ПО 9 КОЖИ. ЦЕНИТЕ ИМ СА НАРОДНИ В БУКВАЛНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА. ТАКА СЪЩО НЯМАТ ПРЕКУПВАЧИ ВСИЧКО СЕ КУПУВА ДИРЕКТНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ. ЗА 150 ЛВ ПЪЛНЯ КОМБИТО С ПРОДУКТИ И ЦИГАРИ С КОИТО ИЗКАРВАМ МЕСЕЦА.
12
1
 
33
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
Абе не харесвам македонците но пуснаха тяхна ракия Тиквеш, която е най-доборо от купешките. Нашите бълвочи са отчайващо зле, което ме натъжава, но е факт! Хората слагат и грозде в ракията.
11
6
 
7
 
! Отговори
новатор преди 11 години
На тази напитка и мина времето. Новата напитка ще е газиран разреден антифриз с вкус на мента. Ще се предлага със захар , а тези които живеят "здравословно" и във версия лайт- със захарин :)Сигурен съм за успеха на напитката :)
10
5
 
17
 
! Отговори
до 7ми преди 11 години
То е ясно.... аз съм пил кола кенче от щатите докарано и няма нищо общо с нашите бози тука захар и боя.
9
7
 
15
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Кои бяха тия Македония?!?!? У лево от Петрич ли?
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в интерес на истината, пил съм кола в различни страни и наистина има различен вкус, като в интерес на истината българската най ми е харесвала, обясниха ми, че това било от водата от която се прави, а македонска не съм пил, но ще ми е любопитно
7
23
 
23
 
! Отговори
МоРсКи преди 11 години
Първо качествена кола - НЯМА! Това си е отрова от всякъде. Второ за македония и качество и дума не може да става. Кажи му македонец и това е..
6
0
 
30
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Вие се смеете, но качеството е различно. Само вижте етикета на фанта от Гърция и от България и ще видите колко плодов сок има. Разликите са огромни и не само на вкус! Просто ни лъжат, че правят едно и също!
5
0
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Сигурно слагат повече фосфорна киселина (съставка в преобразувателя за ръжда предназначен за пиене под името кока кола) ,за да могат да светят в тъмното !
4
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за миг не съм си помислял ,че може някъде другаде да се прави!Световно известния македонски химик Коке Колевски е измислил рецептата ,преди един американски амбулантен търговец да му я открадне!
3
2
 
39
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Това не е новина . Още Филип Македонски е придобил лиценза за тази напитка и се е самоосвободил от акциз и МДС / македонска данъчна ставка /
2
4
 
21
 
! Отговори
РОЖЕ ФЕДЕРЕР МАКЕТО преди 11 години
ШО Е МАКЕ СЕ Е ГЕРОЙ
1
4
 
40
 
! Отговори
Aman преди 11 години
Напълно логично.. тайната рецепта със сигурност е измислена от македонец и "Кока-кола" тепърва ще трябва да си признава