Балканците решават всичко на кафе

Давутоглу: Балканските народи сме като едно семейство
Обновена: 11 юни 2014 16:12 | 10 юни 2014 14:20, Елка Василева
99
Балканците решават всичко на кафе
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Шефът на турската дипломация Ахмет Давутоглу заяви, че „ние, балканските народи сме като едно семейство и когато има някакви разногласия, можем да седнем и да пием турско или сръбско кафе и братски да решим каквото трябва“.

Давутоглу каза това в Белград, където е на посещение, на пресконференция след срещата си със сръбския външен министър Ивица Дачич, предаде Танюг.

Още по темата

На въпрос дали неговото посещение означава, че е сложена точка на разногласията между Белград и Анкара заради миналогодишното изявление на турския премиер Реджеп Ердоган, че Косово е Турция и Турция е Косово, Давутоглу избегна директния отговор.

„Никога не съм избирал кога трябва да посетя Белград. Белград е за мен приятелски град, в който искам често да идвам“, каза турският външен министър.

Давутоглу заяви, че Турция смята Сърбия за „първи комшия“ и двете страни имат много общи неща. „Готови сме и желаем рамо до рамо със Сърбия да работим за по-доброто бъдеще и на Сърбия, и на Балканите, защото знаем, че Сърбия е гръбнакът на Балканите“, каза турският министър.

„Турция и Сърбия имат различно виждане за историята в някои части, различно виждане и поглед върху настоящето, което е разбираемо“, каза от своя страна Дачич на пресконференцията. Затова в по-нататъшните двустранни отношения трябва да търсим общите интереси, оцени Дачич.

По думите му желанието и на двете страни е двустранните отношения да се нормализират и да укрепват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Оф спрете да го приемате в посолствата това недоразумение на природата
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция е на светлинни години от европейските ценности и никога няма да бъде част от цивилизована европа въпреки желаниета и защото няма никъкъв принос към развитието и достиженията на човечеството ...
71
4
 
1
 
! Отговори
doki преди 9 години
До Анонименaz sam albanec sas 3 darzhavi hiihihihi albania kosvo i polovin mak,ce drugoto si e balgaria estestveno hemmmmm krajna smetka koi go boli fara kakvi sme!vsicki jadem hljab i piem voda!!!
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много си се объркал,***
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Niakoi na edno kafe, drugi za edno kafe
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само така си мислиш, *** такъв!
67
2
 
22
 
! Отговори
georgi преди 9 години
***
66
4
 
5
 
! Отговори
Bum chakalaka преди 9 години
Вижте си коментарите,говорите за европейци и анадолци ехааа.ако съдим по коментарите,повечето тук сте си *** и сте далеч от реалноста наречена европа.ехооо 21 век сме събудете се :)
65
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък винаги съм се чудила какво значи гръцко кафе,айде сега и сръбско кафе,па запазената марка турско кафе,а то кафето *** направа хахаа и не съм убедена че турците са балканци, всъщност балканци СА САМО БЪЛГАРИТЕ защото Балканът-Стара планина си е у нас и малка част от Сърбия и то след 1878г. а термина балканци си е просто за означаване границите на бившите османски владения в Югоизточна Европа,АлтънсарЙ ти хубаво си горда ама се ограмоти,аз пък сЪм горда че сЪм ХУБАВА българка
64
24
 
10
 
! Отговори
Алтънсараи преди 9 години
Така е горда сам,че сам Тюркиня
63
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най силната армия турската
62
2
 
4
 
! Отговори
еволюция преди 9 години
прод.: "еврофондове" и те ще изчезнат съвсем.Но това не е всичко.Очертава се възможността да ни се наложи производството на ГМО,даже със силови средства.Ще изчезнат всички местни култури.И тогава,западът ще ни удари последния ритник,за да се отърве от нас.Какво ще стане тогава с нас.Тогава ще настъпи големия глад и да видите,как ще почукаме на вратата на Турция,без следа от каквато и да е национална гордост и суверенитет.Превземе ли ни глада,ще ни превземе всеки ,който пожелае.А ще има ли такъв?
61
2
 
4
 
! Отговори
еволюция преди 9 години
прод.: Наложи ни заробващи закони.Подбра си и необходимата му работна ръка.Ние вече не му трябваме.В тежест сме .Редно е да ни захвърли.Захвърлянето не е далеч,просто *** на вратата.Днес медиите съобщиха за среща на правителствено ниво на Германия,Обединеното кралство,Холандия и мисля,Белгия,за да обсъждат въпроса са ограничаване достъпа до социалните им системи на "чужденци",от други страни на ЕС,на първо място,ние и румънците.Ще бъдат създадени и допълнителни рестрикции около прословутите
60
2
 
10
 
! Отговори
еволюция преди 9 години
Нямате си представа,какви чудеса прави глада.Невероятни.И всички ние може да станем свидетели на такова чудо.И на децата вече стана ясно,че ЕС не ни иска - използва ни като носна кърпа и ще ни захвърли.Но така не сме само ние,а и другите източноевропейски страни,подмамени,издоени и ще бъдат изоставени.Западът постигна своето - ограби ни,ликвидира икономиката ни,настани своите корпорации ,банки и търговски вериги,застави ни да си унищожим и армията,ограбва безпрепятствено земята ни.
59
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и немци пеят за истанбул
58
21
 
18
 
! Отговори
Т преди 9 години
до ИВАН 66Иване, всички на балканите се имат за братя и сестри и всички са много близки, изключение са българите и част от гърците! Като прочетеш всички коментари във форума, става ясно защо всички ни заобикалят и защо никой не ни обича и не ни уважава! Пример: Във всички държави на Балканите се реставрира паметници на културата от османско време, крепости, джамии - от Босна и Херцеговина до Западен Китай и Алтайските планини включителни и в Сърбия!!!! Само и единствено в България се чупят!
57
8
 
11
 
! Отговори
Т преди 9 години
До 67Моята родина е тук, тук съм се родил, тук съм израснал,тук е моята земя, тук е земята на моите деди и пра, пара,пара,пара,пара,пара,пара,пара,пара,пара,пара,пара,пара деди! И прабългарите са тюрки и те са мои прадеди!
56
11
 
18
 
! Отговори
До 56 преди 9 години
*** циганине *** бре у Туршия па седи там!!! Нали е по-хубаво!!!
55
6
 
6
 
! Отговори
иван преди 9 години
по принцип е добре ,че нас не ни споменават ама се чудя защо във всяко едно нещо е така.Румънци,Сърби,Косовари,Турци,Албанци .абе хора ние сме в средата винаги,ама винаги ни подминават ,заобикалят .....все едно ни няма -вместо България има камък .всичко минава край нас даже и европа ние си оставаме само с надеждите
54
12
 
18
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Истанбул града е с години пред София и по красота и по-богатство и по чистота .... , но и са приятно настроени към нас .Мисля че трябва да се отхвърли омразата която десетилетия ни набивана към турците и да си сътрудничим вече като "комшии" .Все пак се пишем за европейци а се държим като азиатци за съжаление .Хубаво турско кафе е трудно да намериш в Исанбул , но го има .