64,1% от дребните и средните предприемачи в Гърция остават без почивка

Всеки втори грък заявява, че ще ходи на село или на вилата
28 юли 2014 12:41, Елка Василева
9
64,1% от дребните и средните предприемачи в Гърция остават без почивка
Снимка: архив, Reuters

Кризата е ударила и почивката на дребните и средните предприемачи в Гърция, тъй като двама на всеки трима от тях или 64,1 на сто тази година няма да ходят на почивка, сочи изследване на предприемаческия съюз в страната, цитирано от в. "Имерисия".

19,5 на сто заявяват, че ще почиват както миналата година, а 13,4 - че ще ходят на почивка, но за по-малко дни и с по-малко пари от миналата година. Само 2,4 на сто твърдят, че ще почиват повече дни, при това солидно.

Един от двама гърци или 44,5 на сто от анкетираните, заявява, че ще ходи на село или на вилата, а само 21,4 на сто - на хотел. 16,4 на сто казват, че ще почиват в стаи под наем.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Ха-ха, какви глупости пишете?! Елате да видите, Атина е пуста, гърците са се изнесли по морето, държавните служители ги няма, няма кой да те обслужи... Всички са на почивка!!! Тези, дето казват, че отиват на вилата - вилите им са дворци в сравнение с нашите къщички, с райграса, палмите и т.н. и са всички покрай морето!!! Не си плащат данъците, защото са тарикати, а не че нямат пари!!! Ако имат сметка за ток или вода, гърците никога не отиват веднага да платят - те чакат последния момент!
7
0
 
0
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Те си почиваха 40 години, време е да поработят малко.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия всеки weekend са си на моренцето, и понеже са в криза и няма да почиват, тази година имаше 10км задръстване на магистралата към морето/по-гаден плаж не можахте ли да намерите /
5
0
 
2
 
! Отговори
Грък преди 9 години
Каква криза ви гони бе !? Над 20,000,000 туристи ! Не е шега работа - нали не мислите ,че ще са на самообслужване !?А що се отнася до почивката .....между 15 и 19 часа , ще ме намерите изтегнат на плажа с фрапето в ръка ! По-вече ще си почина през зимата в .......Пампорово или Банско .
4
2
 
2
 
! Отговори
glupak преди 9 години
logichno.... to vinagi beshe taka i ne e tema kriza koito vi kazvat vashite medii. as sum 200m ot more, triabva da sum glupak da xoda niakade... osven tova niakoi ne kazva tse ogromen procent ot tezi predpriemaci za koito govori statiata rabotiat na turizma... inatse propagandata e dobra ama triabva da go kazvash na agneta.... beeeee :)
3
2
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Я като не съм ходил на почивка от 10-11 г. да не седа да се тръшкам и рева. Натягам си парцалите и бачкам. Да ви *** и византийските мрънкяла...
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъкаааааа
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква почивка - тия цел живот са на почивка и още изкат!