Всички гърци - с данъчни "досиета"

Целта е да се следят всички разходи и дали съответстват на доходите
15 авг 2014 12:40, Елка Василева
7
Всички гърци - с данъчни "досиета"
Снимка: архив, Reuters

Данъчни "досиета" въвеждат компетентните власти в Гърция, за да се справят с неплащането на данъци, съобщават вестниците в Атина.

Целта е чрез тези "досиета" да се държат "под око" всички разходи, скрити или явни, правени от гръцките данъкоплатци, за да се установи доколко реални са посочените от тях доходи в данъчните им декларации.

Въпросните "досиета" ще се съставят по нови критерии, в които ще се отчита не само имотното и финансово състояние на всеки данъкоплатец, но и движението на неговите пари, банковите му депозити и дори разходите му за пътувания и почивка. Проверките ще се правят по американски модел.

Гръцките данъчни смятат да приложат изпитаната в САЩ система за следене на разходите на съмнителните данъкоплатци.

От финансовото министерство обаче се опасяват, че пазарът в Гърция борави повече с пари в брой и по този начин трудно би могло да се установят какви са парите.

Инспектори пък недоумяват как това ще става на практика, тъй като системата предвижда и проверки на данъчните по домовете, което пък е в разрез с конституцията. Подобна идея вече предизвика гняв.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: гърцияданъчни досиета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Kamenar преди 9 години
Ne gi mislete malakite.te sa bili i shte budat v puti po dobre ot bulgarite.I nie lazem,ama te niamat stigane,prosto drugo ne praviat.Uspiaha da se kachat na garba na ciala Europa i sega prodalzavat da zivejat sas standart mnogo po visok otkolkoto izrabotvat.Tova za tiah,ama nie za kade sme???
5
0
 
5
 
! Отговори
sas gamao преди 9 години
lala ,gia pogledni okolo teb,,pogledni vetnia xal vi,i ti anonimen...kakto vlizas v bulgaristan vse edno kato v pakistan,,,palna tsigania nafsiakade i po vsitko
4
6
 
2
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Те на гърците и криминални досиета на всички да им направят няма да е грешно!Не са за жал!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На *** ще правят ли данъчни досиета или са метър?
2
5
 
4
 
! Отговори
мноо прозД преди 9 години
То из родните ширини ,вси сме с досиета от психо диспансера , че сега да взема византииците да оплаквам...
1
0
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Тази система трябва да я приложат и тука, та да видим колко "бизнесмени" ще изпищят като ги хванат в крачка с незаконните им дейности и далавери.