Земеделци в Гърция раздават безплатно праскови заради руското ембарго

Гръцките фермери са в очакване на обезщетенията от ЕС
20 авг 2014 10:52, Елка Василева
9
Земеделци в Гърция раздават безплатно праскови заради руското ембарго
Снимка: Reuters

Земеделски производители в Гърция днес безплатно ще раздават праскови на социално слаби, благотворителни фондации и митрополии. Мярката е предприета в отговор на ембаргото, наложено от Русия върху селскостопанска продукция от Европейския съюз, съобщават гръцките медии.

Гръцките фермери са в очакване на обезщетенията, определени от Европейския съюз във връзка с руското ембарго, като техни представители заявиха, че ще настояват за повече компенсации.

В гръцкото външно министерство вчера се е състояло съвещание, на което е била разисквана и възможност за намиране на трети пазари, на които да бъде пласирана тазгодишната реколта на праскови и нектарини, надхвърляща 200 хиляди тона. Обсъждан е бил и вариант гръцка селскостопанска продукция да бъде пласирана в Турция или Сърбия.

Очаква се утре да бъде взето решение за окончателните количества праскови и нектарини, чиито производители от всяка страна на ЕС ще бъдат обезщетени. За момента средствата за тези обезщетения само на производителите на праскови и нектарини се изчисляват на 30-35 милиона евро.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
pare poutsa anonime преди 9 години
re vlaka anonime sestra ti preglasta li;
5
1
 
2
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Една от емблематичните фраэи приписвани някога на Мария Антоанета, свърэани с масовата бедност във Франция - "Като нямат хляб да ядат пасти":-))) Мисля да си сменя абвиатурата и да эапочна да пиша на руски:-)))!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в магазина гръцките праскови и нектарини са по 1,49?????????????
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova pravi razlikata mezhdu gyrci i bylgari.
2
1
 
3
 
! Отговори
st преди 9 години
Така ли може ли да си взема 50 кг мале мале колко сок ще си направя.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ще получат обезщетение колкото плаща нашата държава при бедствия, авария и смърт при бедствие. Тук цифрите са 325лв еднократна помощ при наводнена до тавана къща или разпукана при земетресение, която е пред падане и по 10000лв на семейство на загинал при бедствие. И разбира се може е някой фургон да дадат. Но да не се очаква помощ от армия, полиция, гражд.защита. Вместо това се търсат доброволци и се събират по 1лв СМС-и. А и 0,20лв ДДС за държавата, зер трябва управляващите крадци да ядат.