Косовски журналист е заплашен с обезглавяване от фундаменталисти

Висар Дурики отразява въпроси, свързани с религиозните екстремизъм
4 сеп 2014 09:17, Елка Василева
10
Косовски журналист е заплашен с обезглавяване от фундаменталисти
Снимка: архив, Reuters

Косовски журналист, специализирал се по въпросите на исляма и ислямския екстрезимъм, заяви, че е обект на заплахи за обезглавяване от страна на религиозни фундаменталисти в Косово, предадоха световните агенции.

Получих много заплахи основно чрез Фейсбук, като в някои от тях ме заплашват с обезглавяване, каза Висар Дурики.

Надявам се, че полицията ще действа бързо, защото не се чувствам в безопасност, добави той.

Същевременно организацията Репортери без граници заяви, че е силно обезпокоена във връзка със съдбата на Висар Дурики и призова вътрешното министерство на Косово да осигури охрана на журналиста.

Дурики отразява въпроси, свързани с религиозните екстремизъм. С поредица от статии той описа начина, по който млади косовари са насърчавани, след като са получили религиозно образование, да отиват на джихад в Сирия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Тази готина държава Косово, кой я създаде в центъра на Европа ? Не бяха ли пак американците ? Не оставиха сърбите да си свършат работата , а сега реват като им колят журналистите !!!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8. Хубаво ли е от Косово да подготвят джихадисти за Сирия ? И да заплашват Косовския журналист, че ще му режат главата ? За това става въпрос !
5
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е в Косово. Много добра държава направиха през 1999 г. Аферим.
4
3
 
29
 
! Отговори
До БХК преди 9 години
На Балканите има джамии, изградени върху руините на християнски църкви. Това обижда моите религиозни чувства. Настоявам църквите да бъдат възстановени.Нямам нищо против мюсюлманите, които живеят на Балканите.Настоявам за справедливост. Нека броят на храмовете на всяка религия пропорционално да съответства на броя на жителите, които изповядват тази религия.Сега да видим дали БХК ще откликне на молбата на източноправославен етнически българин.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3. А коректно ли е да ти отрежат главата ?Нещо се насилваш да си коректен !Искаш да ти постави ,видеото как режат главата на журналиста .
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Косово - фундаменталистите набират млади хора за Джихадисти в Сирия !В България имали заминали джихадисти в Сирия ?Защото от Англия са заминали 500 , от САЩ са над 100, но не казват точно колко. Изглежда са повече !Та какво се получава , Обама знае от 1 година за формиране на Джихадистка държава , само знаехме , че има групировки , които тероризират и колят мирното население в Сирия , а от януари са преминали в Ирак ! След като европейските джихаджисти взеха да колят на видеозапис жураналисти
1
0
 
21
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
"хубава работа " АМА