В Гърция разбиха мрежа за продажба на български бебета

Българско семейство опитало да продаде бебето си за 8 000 евро
24 сеп 2014 14:33, Елка Василева
29
В Гърция разбиха мрежа за продажба на български бебета
Снимка: архив, Reuters

В Гърция беше арестувано българско семейство, направило опит да продаде детето си за 8 хиляди евро. Полицията има доказателства, че това не е единичен случай, а е разбита цяла нелегална мрежа за продажба на български бебета в Гърция. В ареста са също лекар, както и нотариусът и адвокатът, оформили документите, предаде БНР.

Мрежата за продажба на български бебета е разбита в град Трикала. Задържани са общо седем участници в сделка за продажба на бебе.

Полицаите от отдела за борба с организираната престъпност следели българката повече от месец. След това пуснали двойка полицаи под прикритие, които се представили за бездетно семейство. Цената на продажбата е 8 хиляди евро, като българката дори предложила да донесе три бебета, за да си изберат, което им хареса. Това убедило полицаите, че са попаднали на нелегална мрежа за продажба на бебета, която действала дълго време. Случаят е документиран от полицаите, които арестуваха българите в лекарския кабинет по време на получаване на парите.

Прокуратурата разпореди да се разследва всички случаи на арестувания нотариус и на адвоката, които са оформили документите по осиновяването. Шефът на полицията в област Тесалия, където се намира град Трикала, заяви, че отделът за борба с организираната престъпност е засилил вниманието си в цялата страна, за да се прекрати изнудването на бездетни гръцки семейства, които плащат, за да осиновят дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Гърциябебепродажба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре,българските *** били на голяма почит в гръцко
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zhalko,bylgari. Sram i pozor.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ми истриха комантара хахаха после ми говорят за свобода на словото. Добре,следващия път ще напиша вместо *** ***, горките и тормозени граждани от ромски призход. Да видим дали така ще ме оставите да си кажа мнението.
8
1
 
7
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Аз живея в Атина. Срещам по улиците добре облечени деца на по 14-15 г., които си личи, че са *** по кръв. Но демонстрират добър живот. Абсолютно съм сигурна, че са точно такива,продадени преди години на добри гръцки семейства. То просто си личи. Гледаш майката и бащата едно, а детето.....
7
1
 
8
 
! Отговори
Нели преди 9 години
До radoНе знам за тях, ама ти със сигурност си много неграмотен...
6
0
 
20
 
! Отговори
KK преди 9 години
В Гърция разбиха мрежа за продажба на *** бебета!!!!!!
5
0
 
19
 
! Отговори
Фрма Цингарела преди 9 години
Поради лицензионни затруднения за пореден път за кратко пеустановяваме производството и експорта.Молим нащите клиенти да ни извинят за причинените неудобства!
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименaz jiveya i rabotya v ispania tuk vsi4ki sa ravni --v BG ne e syshtoto , mnogo ste nazad v kulturata,obijdate , klevetite,vsi4ki naokolo sa vinovni za tova 4e ste izostanali mnogo nazad v vsi4ko....
3
11
 
3
 
! Отговори
rado преди 9 години
До Нелиzashto nastoyavate da pishat 4e sa tsigani - te sa negramotni i ne mogat da uredyat dokumentite neobhodimi za tselta--prdava4ite sa bg grajdani kakto pishe
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova si e edna godina piene i jadene do sledvastata rekolta.
1
16
 
4
 
! Отговори
rado преди 9 години
До Анонименhora ot BG - bylgari-