Българин е сред загиналите при зверската катастрофа в Гърция

Петима души са починали, 30 са ранени
6 окт 2014 07:11, Елка Василева
8
Българин е сред загиналите при зверската катастрофа в Гърция
Снимка: Reuters

Петима души загинаха и 30 бяха ранени при верижната катастрофа, станала в неделя в Северна Гърция. Това съобщи агенция Синхуа, позовавайки се на местните власти.

Най-малко 40 автомобила са пострадали при верижната катастрофа на магистрала Егнатия, причинена от 39-годишен  чуждестранен шофьор на камион с румънска регистрация. Шофьорът, който бил арестуван, твърдял, че спирачките на камиона му отказали.

Още по темата

Самоличността на жертвите не беше оповестена. Местната полиция съобщи, че от мястото на катастрофата са извадени телата на две 53-годишни гъркини, 42-годишен мъж и български гражданин. От напълно изгоряла кола било извадено овъгленото тяло на мъж. Една от жертвите починала от раните си няколко часа по-късно по време на операция в близка болница.

Според медицински източници в тежко състояние са жена, две деца на шест месеца и две години, както и друго дете.

По първоначални данни камионът се блъснал в една от колите, които били спрели в отсечка, където пътят се стеснявал поради ремонтни работи. Според очевидци в района не били поставени ефикасни предупредителни знаци. Шофьорът виновник за катастрофата признал пред полицията, че забелязал работници да размахват флагчета, за да предупреждават водачите, но спирачките на камиона му отказали.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Гърциякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
между другото съм бил свидетел на проишествия на румънски и турски тираджии,за тая правила няма,карат като за последно а катаджиите в бг не им се занимава с тях защото ако им пишат актове трябва да им викат преводач,така че едва ли са му отказали спирачките а дори и така да е всеки професионален шиофор ще се опита да излезе поне от пътя за да не направи по тежки поражения
4
2
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
"Това съобщи агенция Синхуа, позовавайки се на местните власти." Баси, китайската агенция много заинтересована от катастрофа в Гърция.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бяха чували за животоспасяващите лобистки фарове нямаше да има жертви.
2
17
 
1
 
! Отговори
TANKIST преди 9 години
PODVEGDAST INFORMAZIA.NIAMA RANENI I I UBITI NA PATIA.PREMINALO E TORNADO,NO SEGA GARCITE NALI GI ZNAESH ISKAT PARI.EDIN KAMION MOGE DA BLASNE EDNA NAI-MNOGO DVE KOLI,A TE NAPISALI 40 BROIA.
1
15
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Гърците на магистралите около Солун са луди карат като *** цяло чудо е ,че всеки ден не стават такива катастрофи !