Никой не може да нареди на Сърбия да развали отношенията с Русия

Вучич: Сърбия не възнамерява да въвежда санкции срещу Русия
15 окт 2014 14:11, Елка Василева
87
Никой не може да нареди на Сърбия да развали отношенията с Русия
Алексанъдр Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Сърбия не възнамерява да въвежда санкции срещу Русия, заяви сръбският премиер Александър Вучич в интервю за ТАСС преди утрешното посещение на руския президент Владимир Путин в Белград.

Никой не може да нарежда на Сърбия да развали своите отношения с Руската федерация, каза Вучич.

Сърбия е свободна и независима държава, тя е на европейския път, но не е въвеждала и няма да въведе никакви санкции против Русия, подчерта сръбският премиер.

Вучич напомни, че сърбите имат исторически, културни и религиозни връзки с руснаците. По думите му това, което се случва в Югоизточна Украйна, е било почувствано тежко от украинския и руския народ. Повярвайте, сърбите усещат това заедно с всички славянски народи. Ние се надяваме на мир, добави Вучич.

Сръбският премиер изтъкна, че очаква да обсъди с президента на Руската федерация Владимир Путин конкретни въпроси на сътрудничеството в икономическата сфера по време на разговорите в Белград.

Министър-председателят подчерта, че освобождаването на Белград е станало възможно благодарение на огромната подкрепа на Червената армия. Това събитие е една от нашите най-значими исторически победи, заяви Вучич.

Премиерът определи енергетиката като едно от най-перспективните направления на руско-сръбското сътрудничество.

Имаме много въпроси, които трябва да решим в областта на енергетиката. Вие знаете, че "Газпром" е мажоритарен собственик на сръбската компания "Нафтна индустрия Сърбие" /НИС/. Необходимо е да разгледаме бъдещето на нашите отношения по този въпрос, за да решаваме всичко като партньори, каза Вучич.

Трябва да погледнем и докъде сме стигнали по въпроса "Южен поток", добави Вучич. С Русия ние бързо и лесно се договорихме. Но не всичко зависи от Сърбия. Не може "Южен поток" да започва на границата на Сърбия с България и да свършва на границата на Сърбия с Унгария. Той трябва да премине през България, през Унгария, Австрия и всички останали страни. Що се отнася до Сърбия ние направихме своето, а останалото зависи от други, каза още той.

Вучич изтъкна, че смята договора за строителството на газопровода за "добър за Сърбия".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
12
 
26
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
А когато американски и англииски самолети ни бомбардират втората световна то ние с тях ли да сме сега или не? *** сърбите ни нападат защото сме против тях. И ние не им останахма длъжни като пуснахме *** от нато да ги бомбардират. Е сега да загърбим миналото и да погледнем напред ние сме православни и те, съседи са ни и са ни близки по кръв - предпочитам да сме с тях, а не с ония презокеански кравари дето не мислеят нито за нас нито за сърбите а поддържат шиптарите и разкъсват държави.
22
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сръбските марули хубаво ще се натресат на руския алабаш, който ще им ходи на гости.
21
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, Расиме, изхрачи още нещо по Русия, мижитурко, това ще ни оправи икономиката.Проста помакиня я направили президент! ***, по-***, гербер
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !Obache ne znaesh, che na onaja grafika, kojato mozje bi si vizjdal ako si stignal II -ri klas, kudeto izpadnali v uzjas purvobitnni divatsi streljat sreshtu Sluntseto, po vreme na slunchevo zatumnenie, za da ubijat lamjata, kojato go e zahapala, zatumnenieto bilo poruchano ot Rusija. Otkritieto napravili vidni ucheni ot Shop-trop-new Universitet, nad kojto razvjavat tumnosinjoelektrikovo zname ot rannosedesrskija period, pulen s premetnali se vurli komunisti na vurha na "demokratsijata".
19
20
 
24
 
! Отговори
до ЦК на либерастите преди 9 години
"Когато има дилеми на кой да помагаме на ислямисти или на православни..." - така е, то за това руснаците сега са първи приятели с Иран и Сирия, а продължават да избиват "братята" си в Украйна...
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До biko"защо и нашите *** продажни не мислят по този начин"--------------------------------------------------------------------------Ами защото са ***! С какво да мислят, като е празно междуушието им?Могат само да изпълняват заповеди и да се кефят на потупване под кръста!
17
8
 
40
 
! Отговори
1 преди 9 години
Евалата на сърбите, не са като нашите баби, охлюви, поплювковци, политически *** и откровени мошеници.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До lolVuzmuten si? A ti kude beshe? Kude si i ti, i tselijat tsivilizovan svjat, kogato banderovtsi izbivat v Ukrajna mirni jiteli, kogato "spravedlivite" bombi na NATO i na proizvoditelite i stranite turgovki na oruzjie, izbivat bezoruzjni hora na zemjata, prosto zashtoto bombata mozje da poznae, koj kriv, koj prav!!! A vseki edin choveshki zjivot e unikalen, nepovtorim i se dava edin pat. A njakoj si e prisvoil roljata na Bog i se razporejda s nego. Nie puk se pravim na razbirachi. Tupo!
15
18
 
3
 
! Отговори
.. преди 9 години
Как се превива само обаче сърбина за пред Путин - всеприет исторически факт е че Тито и партизаните му - най-голямото съпротивително движение срещу нацистите сами бяха освободили Югославия и затова можеха да чертаят собствен курс след войната, а не да бъдат назначавани от Москва като нашите кратунковци.А сега - "неее,как,ние без червената армия за никъде не сме били, как сами? неее, само с вас". И се вижда и защо се превиват - защото Газпром е собственик на нефтената им компания и са зависими.
14
3
 
9
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
А ти па на какви се правят ???Ние в либерастките лаборатории и НПО ще им посадим още майкопродавци както направихме в България!Когато има дилеми на кой да помагаме на ислямисти или на православни ние западняците винаги избираме ислямистите!!!!
13
4
 
42
 
! Отговори
емигрирах преди 9 години
Елцин обеща на пияна глава помощ на Милошевич, а после се спотаи като стана напечено. Елцин разби Русия и тотално ни раздаде на Запада след като Горби белега ни разтури. ОК не е хубав комунизма, ама сега е по-зле.
12
27
 
4
 
! Отговори
lol преди 9 години
Къде беше братският руски народ когато НАТО ги избомби сърбите?
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNIE IMAME BOKO,POSADIMIAT ZVAKO,PIANOTO MISHE I AGENTAT DOGAN-DOSTOINI ZA ZATVORA.
10
5
 
30
 
! Отговори
До Валентин преди 9 години
Сърбия се стреми към ЕС, защото, когато Милошевич не искаше да започне преговори за членство, му спретнаха не цветна революцийка, ами направо цяло Косово, че и с обеднен уран го почерпиха.
9
32
 
1
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
"Никой не може да нареди на Сърбия да развали отношенията с Русия..."Даа беее нали Сърбия се стреми към ЕС значи че ЕС ще ги командва. Тия от рано почнаха да се надлъгват.
8
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не може да нарежда на Сърбия да развали своите отношения с Руската федерация, каза Вучич.Сърбия е свободна и независима държава, тя е на европейския път, но не е въвеждала и няма да въведе никакви санкции против Русия, подчерта сръбският премиер.--------------------------------------Пфу, как все другите държави имат свестни управници, а ние продажни ***?
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименV SARBIA SARBIANAZ ZVUCI GORDO,V BALGARIA BALGARIN KRADEZ-MAFIOT ZVUCI GORDO.
6
32
 
4
 
! Отговори
NOrd преди 9 години
Сега родните "патриоти умници" ще започнат да въздишат и да се възхищават хаха
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bikona balgaria mogat da naregdatgladnite prostazi ot evropa.
4
5
 
48
 
! Отговори
плEVNелиев изЧЕЗни преди 9 години
О, не казвайте голяма дума.Американската агентура ще ви спретне едни протестъри, или цветна революция, ще се проведат едни избори от типа "Костинбродска бюлетина" и президент ще ви стане някой *** от някое забутано сръбско градче и ще тръгне по целия свят да плюе срещу "националистическата и агресивна" Русия.Ние този филм вече сме го гледали, но смятаме режисьора на филма да го ритаме в дебелият американски ***.