Гърция е парализирана от обща 24-часова стачка

Протестът е срещу мерките за икономии
27 ное 2014 09:47, Елка Василева
9
Гърция е парализирана от обща 24-часова стачка
Снимка: архив, Reuters

Държавният и частният сектор в Гърция днес са напълно парализирани заради 24-часова стачка, свикана от двата представителни синдиката в страната под лозунга "Реагираме на всяка мярка от кредитното споразумение, подценяваща нашия живот", предаде радио Атина.

Изцяло блокирани са транспортът и услугите в южната съседка. Няма да се движат влакове, кораби, автобуси и самолети.

В стачката ще участват и работещите в медиите. Училищата също са затворени. Държавните болници ще обслужват само спешни случаи. В протеста ще се включат още лекари и адвокати.

Съпричастни с протестиращите са също търговци и предприемачи.

Близкият до комунистическата партия синдикат ПАМЕ за днес е планирал протестен митинг в центъра на Атина.

Гърция зависи от милиарди евро в международни спасителни планове от 2010 година. В замяна няколко поредни правителства трябваше да наложат големи орязвания на разходите и увеличаване на данъците в опит да реформират икономиката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: стачкаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми имат профсъюзи хората!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и такива народи по света, които го правят. Да са живи и здрави, че то от нашия да ти се доповръща
3
0
 
10
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ХОРАТА ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ И ГО ПРАВЯТ. А НИЕ КАКВО ПРАВИМ -НИЩО ЧАКАМЕ ГОСПОД ДА НИ ПОМОГНЕ. ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЛЕТАРГИЧНИЯ СЪН КОЙТО ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ СПИМ. ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА ИНАЧЕ ПРОДЪЛЖАВА АГОНИЯТА. И ЗНАЙТЕ ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ. ТРЯБВА ВСИЧКСИ!!!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Тя преди 9 години
Дайте да им пратим Борисов, Станишев и Местан да видят те дали ще искат такива глезотии - стачки против мерки от кредитно споразумение
1
0
 
16
 
! Отговори
Те стачкуват. А ние? преди 9 години
Реагират на кредитни споразумения, след като години наред лапаха милиарди от европейските фондове и, за разлика от нас, усвояваха тези пари. Усвояването стигна и до най-обикновените хора. У нас обикновеният човек е само в позициите на потърпевш от това, че някакви пари са отпуснати от Европа, но заради некадърни чиновници не са усвоени. Каквото се усвои, се краде от шепа привилегировани.Сега те стачкуват, а ние примирено гледаме как се тегли три милиарда заем заради крупния грабеж в КТБ!