Няма пострадали на пламналия ферибот край Корфу

Кораби и хеликоптери помагат при спасителната операция
28 дек 2014 13:43,
11
Няма пострадали на пламналия ферибот край Корфу
Снимка на ферибота "Норман Атлантик" от септември т.г. Снимка: Reuters

Няма данни за пострадали лица при възникналия рано сутринта днес пожар в един от гаражите на ферибот "Норман Атлантик", плаващ по редовната линия Патра - Игуменица - Анкона. Това съобщи за БТА пресцентърът на външно министерство, като се позова на информация на Единния център за издирвания и спасявания на Гърция. 

Още по темата
Националността на всички пътуващи с ферибота е в процес на изясняване. Към момента няма данни за български граждани на борда. На плаващия под италиански флаг кораб на компанията Анек (Anek), са пътували общо 411 пасажери, 55-членен екипаж и 222 превозни средства (125 товарни автомобила, 3 автобуса и 84 леки автомобила).

Спасителната операция се провежда в открито море северозападно от остров Керкира под координацията на Единния център за издирвания и спасявания с участието на четири кораба на бреговата охрана, 5 хеликоптера на военновъздушните и военноморските сили, самолет С-130, два транспортни кораба и намиращите се в близост пътнически кораби "Духът на Пирея" (Spirit of Piraeus) и "Европа круз" ("Cruise Europе)".

От италианска страна са изпратени два хеликоптера, самолет и два кораба на бреговата охрана. Към мястото са се отправили и противопожарни кораби от пристанище Игуменица.

Операцията се затруднява от изключително тежките климатични условия и силното вълнение достигащо до 7-8 бала. Поради тази причина не се използват намиращите се на борда спасителни лодки.

Прехвърлянето на пътници се извършва чрез осъществен въздушен мост между "Норман Атлантик" и намиращия се в непосредствена близост "Духът на Перия", както и с хеликоптери. Към момента от "Норман Атлантик" са свалени около 150 души, които са прехвърлени на "Духът на Пирея".

Консулската служба при посолството на Република България в Атина следи развитието на спасителната операция и поддържа постоянен контакт с Единния център за издирвания и спасявания. МВнР ще информира допълнителни при промяна в обстановката и постъпване на данни, свързани с пътуващи на борда български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: фериботпожарКорфу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой *** *** е предизвикал пожара.
7
2
 
4
 
! Отговори
попа преди 9 години
Едни аверчета вчера пътуваха по тия курс,радвам се че са се разминали.А нашето консулство ако въобще работи в неделя на 28 дек., силно ме съмнява, според мен журналистите си пишат ей така. А иначе е хубаво да прочетете Другите Балкански Войни на Анри Пози,за да се запознаете с данните за безчинствата на сърби и гърци върху българското население в нашите земи сега извън границите ни.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6Никой не е бил "***", но под турско робство поне се е знаело кое е българско, защо ли сме се обединили с тия проклети сърби и гърци срещу турците, .. за да ни предадат и измамят, който веднъж те е предал , пак ще го направи. Не случайно албанците са изобразили сърбите като змия, а гърците като хищен леопард. Американците и руснаците са виновни дотолкова, доколкото са подкрепяли неправдата, предателствата и безчестието, когато се е случвало.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черен днес днес за италианците. Около 9.30 ч. сутринта са се сблъскали и два търговски кораба в Равена. Единият, под турски флаг е потънал.
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече не ги уважавам гърците, както и югославяните, след като добре се запознах с балканските войни и с продължаващата омраза, такива долни хора няма как повече да погледна с добро чувство. Пък и "Великите сили", Румъния и османците също са се показали в последствие като такива. От нашия регион вече започнах да уважавам само албанците и унгарците, други свестни и нормални няма.
3
2
 
7
 
! Отговори
б преди 9 години
консулската служба на бг в атина следи развитието по случая и тн. хаха те въобще дали и знаят за случая ,в посолството си гледат техните си далаверки
2
2
 
6
 
! Отговори
ставри преди 9 години
7 човека са булгарите на борда.
1
7
 
2
 
! Отговори
Жадни за зрелища! преди 9 години
Не ни интересува щом няма жертви!!!