Гърция няма да се превърне в СССР!

Тук комунизмът няма да победи, категоричен е Самарас
21 яну 2015 16:22, Елка Василева
83
Гърция няма да се превърне в СССР!
Андонис Самарас. Снимка: архив, Reuters

“Ние няма да се превърнем в Съветския съюз, комунизмът няма да спечели”, заяви гръцкият премиер Андонис Самарас пред свои поддръжници, цитиран от „Български новини“.

С тези думи Самарас засили атаката си срещу съперника си, лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас, дни преди предсрочните парламентарни избори в страната, които ще се проведат на 25 януари.

Проучванията на общественото мнение показват, че крайнолявата популистка партия СИРИЗА може да се окаже най-силната партия след изборите. Ако това се случи и тя успее да състави правителство, това би било много дестабилизиращо както във вътрешен, така и в регионален план. Имат се предвид намеренията за анулиране на дълговете на страната, залегнали като основна част от политическата й платформа, както и че е възможно Гърция да спре да изпълнява мерките за бюджетни съкращения, договорени с кредиторите от ЕС, МВФ и ЕЦБ. 

Говорейки дни преди предсрочните общи избори, Самарас, който е лидер на партията Нова демокрация, предупреди, че СИРИЗА ще изплаши чуждите инвеститори.

“Те (СИРИЗА), ще съсипят приватизацията на четиринайсет летища (приватизирани през последните две години); те не обичат Cosco. От друга страна г-н Ципрас иска да подчини лично на себе си разузнавателна служба, бюрото за финансовата престъпност“, заяви Самарас.

Тези неща не се правят дори в комунистическите страни, каза гръцкият премиер, като посочи между другото на Cosco – китайската мултинационална компания, която държи концесията за пристанище Пирея – контейнерен терминал. Последната е сред най-успешните приватизационни сделки в страната.

Коментарите на Самарас идват след изявление на здравния министър Макис Воридис, който намекна, че от гръцката гражданска война (1946-1949 г.) насам не е имало толкова пагубно въздействие за страната, визирайки евентуалната победа на СИРИЗА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 74-ами те сегашните след 89 грабят повече от комунистите-тогава ВОЛГА и ВИЛА а сега всичко
52
2
 
2
 
! Отговори
жертва преди 9 години
Очертава се Гърция да стане жертва на Путин и Ципрос.Блянове и мечти... Да пита българите какво е ЛЯВО и соцвласт.Има да граби СИРИЗА, както БКП 1945-1989 и след това...И СИРИЗА ще се "разформирова и преименува"... ще иска пак в ЕС.. НО.. нема!!!Те сега си мислят, че ще ЦОЦАТ от ЕС, а ще строят "социализъм"???
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kapitalizma e jiv komonizam ,inache taq paplach ako ne q hrantytite shte vi izbesi do krak ,ohluv takav zatova imate rabota na chas i im davate pomoshti da pluskat bez da rabotiat.koeto narichate demokracia a vsashtnost e cocializam .
50
1
 
5
 
! Отговори
САМАРАС преди 9 години
ще бъде свален от власт след няколко дни. ВОПЛИ на загубил борбата
49
1
 
5
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Гърците се усетия. Май че се върне комунизму. Добре ми беше тогаз доле на Мичурин шопска 0.30 ракията и тя беше триесе еб.х кака ти Мариолка от тотото бееме равни сиите.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СССР2_грабвай едно жигули за 200_300лева и бегай на село.Там ще е спокойно за теб и твоята жигулка.Така я няма,''жигулката,,няма да я тормозят някакви ,,гадни,,капиталистически мерцедеси по улиците:-) :-) :-) :-) :-)
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55_пич нямаш проблем--продай си панелката,Хвани самолета,*** в Северна Корея,там си купи малка панелка.и някоя Самарка запазеничка и мечтата ти е осъществена.Това е най разумното за Вас господине,,,,оп извинете !исках да кажа Другарю
46
3
 
3
 
! Отговори
макето преди 9 години
...ке им каем я , ка се взимат чужди паре и имоти...!
45
4
 
4
 
! Отговори
македонец преди 9 години
Дойде ли Комунизъм у Гърция , одма ке идем "горянин"!!!Ке си оттепам на ***, ка съм се нажежил.Кой ке ме запре бре макята...??!!
44
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 55 Аз не си искам лада самарата, за която чаках 4 години.Не искам и гадното ми панелно жилище, за което трябваше да се моля.Не искам и "спокойствието".Искам да си бачкам, бизнеса ми да върви, да правя клиентите щастливи и да си карам мерцедеса.П.С. И не, не крада от никой.С труд съм го постигнал, колкото и да не им се иска да повярват на ***, милеещи по комунизма.Само некадърниците си мечтаят отново за комунизма.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизмът досега не е бил реализиран в нито една държава по света, гърците от какво са се уплашили? А и добре си поживяха, ядоха, пиха и се веселиха, и не реваха... Щели да си вземат приватизираните летища... Я, къде ги убивал чепика някои хора!!!! Ами да си ги вземат. То приватизация и концесия са си евфемизъм на думичките кражба и заграбвам.
42
12
 
15
 
! Отговори
Greece uber alles преди 9 години
по *** народ от Българите няма !!!
41
6
 
29
 
! Отговори
ганя преди 9 години
абе тея са като чорбарите,все другите им са виновни,къв СССР кви пет лева,на всички Русия и комунистите им са виновни,стига с тея комунисти ставате смешни....
40
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се вземат в ръце маляките, че са ми любимите комшии--и храната им храна, и всичко им е супер.
39
11
 
10
 
! Отговори
До СССР 2 преди 9 години
Вземи си жигули ,отиди в сибир ,кои те спира и всичко е ОК .Там е все още тая мизерия дето беше и тука за всички.
38
11
 
9
 
! Отговори
8 преди 9 години
До СССР 2земи си жигули, отиди на село и кой те спира? Свобода...
37
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силно се надявам гръцката *** да си го втъкне сама на 25.01. с избора на Сириза ! След това техния сеир край няма да има !
36
19
 
21
 
! Отговори
атакисть преди 9 години
Соросни медузи, както и да наричате национализма или отгоеорното политическо поведение на достойните политици, посветили се на държавния интерес - комунизъм, популизъм, СССР, диктатура, бла бла, хората не ви се връзват повече, просто защото сте жалки вече!
35
8
 
8
 
! Отговори
Византийски господар преди 9 години
Може да стане! Имаме си республики: Маседония, ***,Висантийска Трасия с Константинополис, Тесалия,Пелопонис, Кефалония и т.н.
34
7
 
23
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Умирам от кеф да видя мързеливите гърци на ленински съботници ! И гръцки стахановци ,герои на труда ,първенци в социалистическото съревнование и носители на орден Червено знаме на труда .