Ципрас положи клетва като премиер на Гърция

Отказа да се закълне с ръка върху Библията
Обновена: 26 яну 2015 16:52 | 26 яну 2015 16:32, Елка Василева
139
Ципрас положи клетва като премиер на Гърция
Каролос Папуляс и Алексис Ципрас. Снимка: БТА

Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас положи клетва като премиер на Гърция.

Ципрас се закле да спазва конституцията и законите на страната и да служи на интересите на гръцкия народ.

Церемонията се състоя в президентския дворец в присъствието на гръцкия държавен глава Каролос Папуляс, предаде ТАСС.

Още по темата

За първи път в историята на Гърция премиерът се закле на политическа, а не на религиозна церемония.

Алексис Ципрас посети по-рано днес архиепископ Йеронимос, за да го информира, че няма да положи религиозна клетва с ръка на Библията, както повелява традицията в силно религиозната Гърция.

Ципрас стана най-младият премиер в историята на Гърция.

Коалицията на радикалните леви сили СИРИЗА победи на проведените в неделя предсрочни парламентарни избори в Гърция, като събра 36,34% от гласовете. Това сочат данните след обработката на 100% от бюлетините.

По данни на гръцкото вътрешно министерство, в което постъпват данните от избирателните комисии, 36,34% от гласовете дават на СИРИЗА право на 149 депутатски места в еднокамарния парламент с 300 места, пише ТАСС.

Дясноцентристката „Нова демокрация“ на досегашния премиер Андонис Самарас печели 27,81% от гласовете /76 места/. На трето място е ултрадясната „нова зора“ с 6,28% /17 места/. Следват центристката партия „Потами“ с 6,05% /17 места/, Комунистическата партия на Гърция с 5,47% /15 места/, дясноцентристката „Независими гърци“ с 4,75% /13 места/ и ПАСОК с 4,68% /13 честа/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GARKINIA TARSI RABOTA KATO DOMASHNA SLUGINIA V BALGARIA
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не плюйте,а се учете. Живейте днес,комунизма има кой да го построи.00262
104
1
 
1
 
! Отговори
част2 преди 9 години
Византийските номера ще минат и Ханс, но и ***, беден *** ще плати гръцката сметка.
103
2
 
1
 
! Отговори
част1 преди 9 години
Сега ще видим дали гърците ще напуснат Еврозоната, НАТО и ЕС. Боже Господи, пееха "Бандера роза" и развяваха знамена със сърп и чук. Ципрас кръстил сина си на Че Гевара - латиноамерикански терорист и убиец. Ще напуснат ли гурците ЕС или не? Да, ама НЕ!Това са стари византийски номера. Гърците ще изнудват Европа да им опрости над 330 млрд. евро. Дълг, за който те самите са виновни. Защо докато г-н Ханс работи, работи и пак работи, другаря Ставрос спи следобяд и си прави сиеста?
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцката "криза" е мечта за българите. Средната пенсия в България е 300 лева, а в бедна Гърция е 500 евро. Ало, Брюксел за какво става въпрос? Гърците като искат комунизъм да вървят в Северна Корев или в най-добрия случай в Евроазиатския съюз. Гърците трябва да целуват г.. на Чърчил, че не ги даде на Сталин. Ако ги мачкаше съветски ботуш никога нямаше да помислят да развяват знаме със сърп и чук. Гърците са мързеливи и живеят на гърба на Европа и няма да напуснат ЕС, а ще изнудват и изнудват!
101
1
 
7
 
! Отговори
нико преди 9 години
Така се работи. Ако беше у нас една седмица щяха да броят бюлетините е 1 месец да съставят правителство. Раз раз за да няма мушекация с бюлетините.
100
8
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Абе другарю червен и много т....п *** . Какво ние ще се поучим от Гърция , като те се поучиха от нас . Това , че ние 55 години развяваме знамето на комунизма и социализма и сега го предаваме на Гърците . Защо не се поучихме от Германия , Англия или Франция , а все от *** балканци ще се учим . Вие да не смятате , че сиренето и кашкавала пак ще го крадете от мандрите .
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците ни се кефеха на февруарските протести. Но родната олигархия си назначи хиляди тролетини и после си спретна протест срещу ... самата себе си. Целия ЕС да стане по-социалин и справедлив, то родната олигархия ще ни държи в мизерия и даже ще ни извади от ЕС само и само да си продължи хунтаджийската политика. Най-долните олигархични слуги са родени в БГ.
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, хубаво оплювате цели народи и страни, Гърция е на ред. Обаче тия които ви плащат са мързеливите, те са тия които искат много голям безплатен обяд за сметка на малките държави. След като през 1953 година на Германия и е опростен половината външен дълг, тогава Германия дръпва напред. Иначе сега да е по-зле от Гърция. Нито една държава не може да се съвземе заробена с дългове. Разбрахте ли сега защо са прави гърците.
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно всичките писания показват, че някой мноого го е страx да не се поучим на нещо от гърците, затова е цялата помия, която се излива тука. Този Някой може да е спокоен като гледам народа скоро няма да си отвори очите.Прочети още на: dnes.bg/balkani/2015/01/26/gyrciia-veche-ima-kabinet-siriza-i-nezavisimi-gyrci.252450#comment-newest
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя усмян пичага искам да му видя физиономията на първата му среща със фрау Меркел. Мисля че няма да му е до смях.
95
3
 
8
 
! Отговори
Ципрас преди 9 години
играе, на тука има, тука нема, *** работа
94
10
 
4
 
! Отговори
Ше падне сеир... преди 9 години
Ше гледаме как от Сириза , ще се усере генерално...!Тоя кво си мисли ...че ще уплаши Европа ,ли...ха,ха,хаааааааа..САМО ДО ЛЯТОТО ....И ЩЕ *Т ГЛАДНИ КИРЕтата ....!Ше им умрат сите "субсидии" от ЕС!
93
1
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
До сърп и чукЩе си изберат комитети на партията, другарю! Ще си изберат. Не бързай! А интернационала ще пуснат когато и ние съвсем скоро се присъединим към техния модел на управление. Тогава над двете държави ще се развяват червени знамена със сърп и чук, а крадците, мошениците и измамниците ще бъдат в затвора. И няма се плезят в интернет и да драскат в днес.бг тъпите си коментари.
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция ако излезе от ЕС ще откажат тръба от Турски поток към България. Турция също отказа на България.
91
2
 
3
 
! Отговори
. преди 9 години
Таман се зарече Ципрас и гръцки изтребител падна,хммм...rt/news/226383-spain-jet-crash-albacete/
90
18
 
9
 
! Отговори
Пари преди 9 години
Голямо нещастие за Гърция.Путин ще ги прилапа, отдавна иска излаз на Средиземно море.Те не са доволни от Ес, но като стане при тях по-лошо от Русия... тогава и да убият това момче- късно ще е..Вси чеченци, казахстанци ще се пекат на островите.. ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!! А бяхте хитри, гърци???
89
3
 
3
 
! Отговори
, преди 9 години
Атеизъм ли е комунизмът?Троцки пише в атобиографията си,че по време на престоя си в затвора започва интереса му към масонството и в продължение на няколко месеца изучава книги по темата донасяни му от роднини и приятели.
88
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да е ч1естито на Гърция това ,от което ние се отърваваме вече 25 години.....Само да не я докарат пак до гражданска война.
87
3
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
каква стана тя;още избирателите не са се...наспали и победилата партия направи правителствов Гърция.Нашите се туткат цял...месец;ЦИК,президент,консултации,натаманяване.Ето в такава държава си заслужава да живееш;там където чиновниците действат...експедитивно.