Гърция се отрече от почти всички свои претенции

Членове на кабинета на Ципрас с резерви за списъка с реформи
Обновена: 25 фев 2015 14:26 | 25 фев 2015 09:29, Елка Василева
46
Гърция се отрече от почти всички свои претенции
Янис Варуфакис. Снимка: Reuters

Като "повратна точка" за Гърция определя новото правителство в Атина одобреното вчера от Еврогрупата четиримесечно удължаване на спасителната програма за страната.

ЕС, МВФ и ЕЦБ оценяват "списъка Варуфакис" (на името на финансовия министър на страната Янис Варуфакис) като надеждна точка за рестартиране на гръцката икономика, но членове на кабинета са резервирани по отношение на предложените реформи, информират гръцките вестници днес.

Още по темата

В. "Етнос" пише, че пакетът с реформи включва радикални промени в пенсионната и данъчна система, както и в държавния сектор. В рамките на тези реформи са предвидени още промени в данъчните ставки, а също и по отношение на коефициента на данък добавена стойност.

Кабинетът на гръцкия премиер Алексис Ципрас смята да въведе единна данъчна таблица и електронен имотен регистър с цел да се спрат данъчните измами. Предвижда се също да бъдат спрени преждевременните пенсионирания, а също осигуровките да бъдат обвързани с доходите и новата схема за заплати в държавния сектор.

Представители на финансовото министерство определят споразумението с Еврогрупата като "начало на нов процес" в страната, в рамките на който ще бъде преразгледан въведеният от предишното правителство единен данък и ще бъде вдигнат таванът на необлагаемия мининимум, посочва в. "Та неа".

В. "Нафтемборики" пише, че днес споразумението ще бъде тема на заседанието на парламентарната група на управляващата партия СИРИЗА, което ще се състои на фона на изразени резерви от страна на членове на кабинета във връзка с поетите от кабинета ангажименти за реформи.

"Гърция се отрече от почти всички свои претенции", цитира в. "Катимерини" статия на сп. "Икономист", в която се отбелязва, че въпреки удължения срок на спасителната програма правителството в Атина ще продължи да бъде изправено пред множество реакции и пречки в рамките на тези четири месеца и че никак няма да е леко на новите управляващи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Гърцияреформи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
22
 
! Отговори
факт преди 9 години
В момента гърците са вежливо надупени в посока Германия. Гърция отново е в характерна гръцка чупка!
15
5
 
17
 
! Отговори
До 19 преди 9 години
Значи според теб тези, които взимат заеми не трябва да ги връщат и тези, които нахлуват с войски в суверенни държави трябва да се толерират???Ами, с това мислене...си само за Русия или Гърция.
14
4
 
27
 
! Отговори
фалит на Гърция преди 9 години
Ципурас уж голяма го вадеше, революция щеше да прави, щеше да гони тройката от Гърция, нямаше повече да взема заеми - а се оказа най-обикновена джудже с голяма гръцка уста! Чудя им се на акъла на гърците, които гласуваха за него.
13
4
 
11
 
! Отговори
keles преди 9 години
До superMuzzy"Жалко за гърците!" ?! - знаеш ли колко си ***?
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на гърците - показаха, че са още по-големи ***-шарани от българите!
11
21
 
7
 
! Отговори
superMuzzy преди 9 години
Жалко за Гърците! И Тоя падна в краката на "шепата ***"от МВФ, ЕЦБ..няма да изкара мандата си!!
10
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наште медии имат голяма цензура. те и минсокот споразумение го представиха като голяма загуба за Путин, само дето Поршенско отстъпва. Споко Меркел ще усети колко дълбоко го е поела с Ципрас.....
9
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ципрас вече н не допуска въобще тройката в Гърция за анализи. Плановете се изготвят от него, на база на данни които ТОЙ подава (те може и да не са верни)
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще си ги получи. Меркел е мноог, зле верно.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахаха от ЕС му се вързаах на Ципрас той никога няма да събере толокав пари, колокото еобекщал за разпращане, но иначе парите по програмитгте
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
споко след четири месеца ще ссе говори пак като Ципрас откаже да се разплаща.. Сега му трябав временно стабилизиране за два-три меса, за да погаси два близик падежа през март и май - другите са далече - тях няма да ги плаща.
5
17
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Еврогейска пропаганда - вижте, че цитират ционисткото сп. Икономист. Според др. Волгин, др. Симов и верните им последователи, Сириза отвори нова страница в европейската история - ще разбие ЕС и ще покаже пътя на народите - радикален социализъм и революция - вземане от богатите, раздаване на бедните и пак като едно време всички ще мечтаят да са зарзаватчии, че там е далаверата
4
2
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
1, малка корекцийка - навсякъде червенотиквеничетата са еднакви ;)Не, че другите много стават, но тия са уникално зле, и винаги приказват по един и същ начин, а накрая нищо не правят..
3
9
 
22
 
! Отговори
fj преди 9 години
Хахахаха, *** византийци-сблъсъка с реалността е много тежък, седнаха си на дирниците (по-точно седнаха на европейския член, поради липсата на дребното мъжко достойнство на др. Шуткин). Фашистката *** Раша помага само, когато ще има възможност да дои кравата до безкрай!
2
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбрахте ли, че чудеса в бедна държава не стават Почвайте да работите защото няма кой да ви хрантути левичари мързеливи
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тези взеха властта с кухи обещания, покрякаха и спряха. Навсякъде политиците са лъжци.