Доверието в Македония трябва да се възстанови!

Еврокомисар: Събитията в Куманово не трябва да отклоняват вниманието
21 май 2015 11:40, Анисия Иванова
6
Доверието в Македония трябва да се възстанови!
Снимка: Bulgaria On Air

Възстановяване на доверието във властите в Македония, на диалога между управляващите и опозицията, свобода за изразяване на мнението на хората в страната. Тези неща изтъкна като важни еврокомисарят по хуманитарната помощ Христос Стилианидис на снощното обсъждане в Европейския парламент, посветено на обстановката в Македония.

Той беше на сесията в Старсбург от името на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини. Стилианидис определи обстановката в страната като неясна.

Според него събитията в Куманово не трябва да отклоняват вниманието от продължаващата дълго политическа криза, свързана с отчетността на властите и представените от опозицията скандални записи на телефонни разговори.

Еврокомисарят изтъкна, че и управляващи и опозиция трябва да поставят интересите на страната над партийните си интереси. 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
BUL преди 8 години
Това е Българска земя и такава трябва да е. цяла македония да се пресъедини към България за да се оправят нещата. Аре Братя идвайте към нас.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битката с албанците е загубена, имат американска и европейска поддръжка.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще ни върне Част от Македония.
2
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
еврокомисарят .. Христос Стилианидис...според теб какъв е по националност? много ясно, че се интересува от територията, а не от Патока Макдоналдс, който бил правнук на цар Самуил, който пък бил правнук на Александър Саше Великиот..Нито му дреме на еврокомисаря за Итре Петрески и Настрадин Енвер Оджа, чисти македонци..:)
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От изказването на еврокомисаря оставам с впечатлението, че е загрижен повече за територията на Македония, отколкото за населението й. Едва ли не да не обръщаме внимание на дребни неща като терористични актове в Куманово, а да се концентрираме над това Брюксел да поеме контрол над Македония.