Винят Варуфакис за щети от над ?20 млрд.

Може да го съдят за държавна измяна към Гърция
Обновена: 24 юли 2015 14:21 | 24 юли 2015 13:12, Анисия Иванова
47
Винят Варуфакис за щети от над ?20 млрд.
Снимка: Bulgaria On Air

Втори иск срещу Янис Варуфакис. Адвокат от Атина обвинява бившия финансов министър, че чрез измамни действия е нанесъл щети за над 20 милиарда евро на гръцкия народ.

Той призовава висшите съдебни органи да повдигнат срещу Варуфакис обвинения в углавно престъпление за подготовка на извършване или за опит на извършване на държавна измяна.

В допълнение адвокатът призовава искът му да бъде внесен в парламента, за да могат депутатите да се обявят за или против свикването на извънреден съд за Янис Варуфакис. 

Искът на адвоката срещу Варуфакис е вторият пореден след този на кмета на Стилида и лидер на извънпарламентарната партия "Телия" ("Точка") Апостолос Глецос. Според него вината за тежкото финансово състояние на гърците принадлежи изцяло на Янис Варуфакис.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
ком преди 8 години
Отмъщението на финансовите акули.За С. Кан сексскандал за Варуфакис-финансов.Нищо ново под слънцето.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай иванTi mnogo sa opravi 4e golemia razbiratel stana,a pa nie ot poslenite 25 godini trqbva da gi smenqme.ama bati ivan tragnal drugite da oprava...Ujas!!!
29
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
Варуфакис е мозък. Една птичка пролет не прави. намериха си виновен. А другите от партията мкой знае каква сопа е играла
28
8
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Така де, нали Варуфакис беше много умен? Като Ципрас? Хем икономисти, хем марксисти :)? Смях. И нашият разбирач Виденов беше такъв. И той разби банките и подлуди народа, та сега заради "невинното" момче няма деца в училищата... Това е съдбата на неподготвените за властта хора. Проблемът е, че тези, които са ги избрали (GR и БГ), също са *** и също са комунисти-марксисти, та и от двете страни на границата ще има проблеми :(
27
5
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Гръците си намериха изкупителна жертва са майката ще му разкатаят ако че вината за дългогодишното пиене на узо, сиртакита и харчлък не е негова.
26
3
 
14
 
! Отговори
God преди 8 години
До Анонимен 37Защо тогава Варуфакис живее и работи в САЩ - страната с най-мрачният капитализъм и неравенство, която му плаща несправедливо висока заплата за бедната му марксистка душа? Защо не отиде там, където марксизмът е победил и здравите сили са взели превес над здравият разум - КНДР и Венецуела например, защото кубинците започнаха да се събуждат.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 38 По-скоро ще заведат дело срещу идола ти. Стой та гледай.
24
4
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Toi vsushtnost kakvo se opitvashe da postigne??????spored men narochno iskashe da prezaka gurzite druga logika niamashe v durjanieto mu
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще заведат дело срещо перхидроления пудел за държавна измяна?
22
16
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
ВИДЯХА ЕДИН НАИСТИНА УМЕН МЪЖ, КОЙТО БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВА ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТИЯ ГЕЙОВЕ ОТ ЕС И ИМ ИЗКАРА САМО ОТБЕЛЯЗВАМ САМО ЧАСТ ОТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ И САТАНИНСКАТА ИМ ПОЛИТИКА И ЗА ТОВА И СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА,У ЗАЩОТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА СТИГА ДО КРАЙ. ИЗКАРАХА ГО САТАНАТА А ТИЯ ОТ ЕС СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ САТАНИ. ГЛЕДАЙАТЕ КАК СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА НИ С МИЛИОНИ ИЗИСКВАНИЯ УЖ А ТО Е БИЛО СЪВСЕМ ДРУГО. ИМАМЕ ЛИ ИКОНОМИКА, СЕЛ. СТОПАНСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТА, ПАЗАРИ НАВЪН НЕЕЕЕЕЕ!!!!!!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия постановки са изучени много добре от нашите политици. Имат откъде да черпят идеи.
20
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех си, че на всички стана ясно, че гърците не искат да връщат безумни лихви, които МВФ са си начислили, а не взетите заеми...
19
1
 
11
 
! Отговори
do adolf №27 преди 8 години
Какво си тръгнал, приятелю, да обясняваш на българина?! Той все "едно и едно" си знае! Върви му обяснявай, че на свободния пазар всеки може да тегли кредит на каквата лихва му изнася и да връща според договора за него! Върви му обяснявай, че като вземеш, примерно, 10 лв, няма как да върнеш пак 10 лв или по малко заради куп причини... Ами то и при комунизЪма го няма това "дай ми 10, на ти 7"... ама Ципракис като подаде оставката след 2-3 месеца, ей тогава гледай шоу без пари, наивний ми българино
18
2
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Най-виновни са последните три правителства на Гърция, трябва да търсят сметка на всички тях.
17
8
 
18
 
! Отговори
Путев преди 8 години
А дано Варуфакиса е следващия премиер на Гърция. Кефи ме тоя пич как ги загроби. По-добър е от Сергея по прецакване на собствените гласоподаватели!Евала и дълбок поклон от мен!
16
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи ако се опълчиш срещу световните изедници и управляващи биваш осъден , искат да сплашат и следващите които започват да проглеждат , ще си мълчите и ще слушате защото ще бъдете осъдени
15
6
 
11
 
! Отговори
adolf преди 8 години
До 24А тия 500 милиарда, кой ще ги връща? Някой да ги е карал да ги взимат? Не стига, че взимат пари, а след това не искат да ги връщат. Защитниците на Ципрас и Варуфакис, забравихте ли когато гърците, през 2003, наемат Goldman Sachs за да прикрият колосалния си дълг за да ги приемат в ЕС. Като се взимат пари на заем, трябва да се връщат!Накрая Европа била виновна, че Гърците не искат да си връщат парите. Как може да са такива ***, че да си искат парите обратно... бедните гърци.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърчалята стават все по-смешни и безсилни с всеки изминал ден! Варуфакис е американски възпитаник и могат да го хванат за шлифера!
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта на "занятието" е да предизвикат недоволство срещу Проф.Янис и Ципрас за да могат подобно на Украйна да направят преврат и тези от ЕС ДА СИ ПЪЛНЯТ СПОКОЙНО ГУШКИТЕ...
12
4
 
12
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Казаха "не", после приеха всичко и сега почват да се е.ат един друг. Те това те са маляките.