Напук на прогнозите: Ръст на туризма в Гърция

Повишението е с 6,5% в сравнение с 2014 година
11 авг 2015 13:07, Елка Василева
46
Напук на прогнозите: Ръст на туризма в Гърция
Снимка: архив, Reuters

Туризмът в Гърция е отбелязал ръст през седемте месеца на годината, противно на негативните прогнози на международните туроператори, свеждащи се до опасенията им за сериозни последиците върху бранша от референдума и от наложения контрол върху движението на капитали в страната, съобщава в. "Нафтемборики".

По данни на Съюза на гръцките туристически агенции за седемте месеца на годината туристическият поток в Гърция е нараснал с 6,5 на сто в сравнение със същия период на миналата година, което означава, че 529 905 туристи повече са пристигнали по въздух в страната.

За седемте месеца на годината Гърция е била посетена по въздух от 8 695 269 туристи срещу 8 165 364 туристи за същия период на миналата година.

Гръцките туроператори са убедени, че заложената от тях първоначална цел в началото на 2015 г. за рекорден брой от 25 милиона туристи е постижима и че техният брой ще е с един милион повече в сравнение с 2014 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: туризъмГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция има само мързеливи средиземноморци, живеещи на гърба на цяла Европа. В България има прилични хотели от 60 лв. до 300 лв. даже и вили до морето за по 1000 лв. на вечер. И море и гледки каквито никъде другаде няма. Ама тука шепа платени ще си счупят пръстите да хвалят чуждото за 10 лв. на ден.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция има нещо за всеки джоб. Има и "море за ден", има и луксозни скъпи курорти. Луксозните са повече посещавани от британци, не българи. Обслужването и храната са добри почти навсякъде. България има много красиви кътчета и невероятна природа. Пътищата са ужасни за европейския турист, обаче, и си личи че новите хотели са строени на бързо, все с някакъв дефект за посетителя. Разнообразна храна няма. Целенасочена, национална програма за туризъм и реклама липсват. Жалко!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците да не са *** като нашите селяци да си ритат печалбите. Докато нашите упорито прогонват читавото и се правят на велики, гърците си правят бизнеса.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напук и на завистливите *** тракийци.
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Морето си е там слънцето си пе4е Туриста се излежава гърка му слугува Какво се е променило та да има спад .....
29
3
 
17
 
! Отговори
Az преди 8 години
Че какво му е на туризма в Гърция ? Да не би поради фалита на държавата морето да е станало по-мътно или по-безсолно ? Или слънцето не грее така силно, както преди ? Всичко си е както преди, дори и цените, защото както е всеизвестно, западаът наля още парички и еврото продължава да бъде официалната валута на страната. Въобще, защо се хабите да пишете ГЛУПОСТИ ?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кое *** е дало прогнозите но при проблемите който има гърция обеднява гърка НЕ туриста съответно няма при4ини да има спад.
27
10
 
8
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Туризма в Гърция върви чудесно затова им трябват платени *** да го възпяват в българските сайтове.
26
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция запада, а при нас нещата вървят напред и нагоре. В Гърция се ходи само при баба хазяйка, за същите пари у нас взимаш апартамент в комплекс с басейни, кортове, и фитнес.
25
3
 
20
 
! Отговори
Чинцано преди 8 години
През последните 7-8 години, все повече мои приятели, колеги и познати предпочитат да ходят на море в Гърция. Не съм чул, някой от тези хора да почива отново на Черноморието, след като опитал почивката в Гърция. Естествено, говорим за нормални хора. На алкохолиците, в Гърция ще им е скучно.
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой лъже и кой не, но всички които се върнаха от там казват, че е фрашкано с хора. А за гръцката криза знаем само ние българите от новините, хората там си живеят живота и не им пука.
23
0
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Чакай да направят магистралата София-Кулата, и туризма ще се увеличи с още 1 млн. софиянциПък нашите хотелиери и тези в министерствата да си се чешат по носа.
22
2
 
8
 
! Отговори
UU преди 8 години
"Туризмът в Гърция е отбелязал ръст през седемте месеца на годината, противно на негативните прогнози на международните туроператори....."Ако тези тур-оператори са завършили престижни университети като Оксфорд и Кембридж, нищо чудно, че прогнозите им си сриват.Та нали от техните прогнози и анализи светът навлезе в тази безкрайна икономическа криза... Защото не се занимават с икономика, а изпълняват политически поръчки.
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на нашето море ходят хора да се удавят в алкохол ,на мен това време ми мина а и никога не съм харесвал да ходя сред сганта посещаваща Слънчев бряг и Златните
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция е Мазерати на европа а ние сме Мсквича от 60та година и такива ще си останем!
19
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръст с -35%? Ако на това му казват ръст, то у нас същият е -8.5%. Миналата година наистина беше много силна за гърците но за тая лъжат яко.
18
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЛЧНИТЕ ГЪРЦИ СА ОПОЗОРЕНИ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОДЪЛЖИ С ХРАНТУТЕНЕТО ИМ ТОЗИ ПЪТ ОТ ВСИЧКИ НАС В ЕВРОСЪЮЗА!!!!КОЙТО ИМА И ГРАМ МОРАЛ НЯМА ДА СТЪПИ В ГЪРЦИЯ ПРИ ТАЗИ НАГЛА БЕЗМОРАЛНА ЛЪЖЛИВА СБИРЩИНА ИНТЕРЕСЧИЙ!
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами браво на гърците и жлако за нас!Те във време на криза отчитат ръст, а ние тъй като сме страшно финансово стаблини сме пред срив!!Явно проблемът е кой и как прави туризъм в БГ!
16
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е лошо в Гърция като изключим факта че в Средиземно море се давят по 1000 африканци годишно. На мен ми е гадничко да плувам сред трупове, но на който не му пречи, няма проблем.
15
1
 
18
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
За разлика от България. Преди 2 дни бях на Камчия и видях резултата от безхаберното говорене на истъкнатите ни политици от най-високо ниво!