Напук на прогнозите: Ръст на туризма в Гърция

Повишението е с 6,5% в сравнение с 2014 година
11 авг 2015 13:07, Елка Василева
46
Напук на прогнозите: Ръст на туризма в Гърция
Снимка: архив, Reuters

Туризмът в Гърция е отбелязал ръст през седемте месеца на годината, противно на негативните прогнози на международните туроператори, свеждащи се до опасенията им за сериозни последиците върху бранша от референдума и от наложения контрол върху движението на капитали в страната, съобщава в. "Нафтемборики".

По данни на Съюза на гръцките туристически агенции за седемте месеца на годината туристическият поток в Гърция е нараснал с 6,5 на сто в сравнение със същия период на миналата година, което означава, че 529 905 туристи повече са пристигнали по въздух в страната.

За седемте месеца на годината Гърция е била посетена по въздух от 8 695 269 туристи срещу 8 165 364 туристи за същия период на миналата година.

Гръцките туроператори са убедени, че заложената от тях първоначална цел в началото на 2015 г. за рекорден брой от 25 милиона туристи е постижима и че техният брой ще е с един милион повече в сравнение с 2014 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: туризъмГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях.Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия.
13
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война. Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота,
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 8 години сме в Гърция всяко лято, тази година април месец успях да резервирам последния апартамент в хотела. Догодина резервацията трябва да се прави март месец.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първите ми впечатления от Гърция бяха много хубавите пътища, изключително поддържаните и чисти селца с къщи, които нямат дворове и къщите започват буквално от тротоарите и многото щъркелови гнезда, които бяха навсякъде по пътищата. Нищо общо с нашата ***.
10
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 8 години
Българите в Гърция са в началото и края на сезона и то главно в Северна Гърция. Август месец по островите българите са голяма рядкост.Колкото до приходите - не са спаднали. Имам приятели гърци, които се занимават с хотелиерство и бяха се поуплашили в края на юли, но се оказа, че отписванията бяха много малко и като цяло сезона е по-добър от предишната година. Всяка година съм по 1 месец в Гърция и трябва да ти кажа, че с просто око се вижда, че туристите са повече.
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8:Дааа, те, "краварите" за всичко са виновни. Да живеят доблестните съветско-руски путлерци.
8
17
 
4
 
! Отговори
българин преди 8 години
Тия започнаха да дращят лакърдии като нашата "туристическа индустрия". Дано сами да си вярват. Интересно ми е, при това люто увеличение на броя на туристите, с колко са се увеличили ПРИХОДИТЕ. Защото, бас ловя, че мнозинството туристи в Гърция са БЪЛГАРИ.
7
5
 
32
 
! Отговори
2 преди 8 години
Ти май си от пишман хотелиерчетата на Кафяво море и си останал празен този сезон :) Не бой се, все ще се намери някой *** с Голфа и шайгата домати да дойде, за да си платиш цигарите :) А Гърция е пълна на 100% ! Преди 4-5 дни се върнах от разходка по островите и навсякъде беше пълно, а хората щастливи. Не като на Кафяво море по бункерите ви, къде се вихрят само английски алкохолици и БГ чалгари :)
6
0
 
14
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Ами евала. Нека има повече работа за частниците, а държавните чиновници да ги намлят още веднъж наполовина. Ще си стъпят бързо на краката.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашето Черноморие има абсолютна възможност да стане едно от най-привлекателните места за туризъм за европейците и не само, ако се развива правилно. Но всичко, свързано с туризма, е под всякаква критика просто... Имаме прекрасна природа, климат и т.н, но тук всички са само печалбари и не не виждат цялостната картинка около себе си... Това е.
4
8
 
24
 
! Отговори
Просто факти преди 8 години
Гърция се пука по шевовете от туристи, а "фалиралите" гърци прибират милиарди от тях. През това време "просперираща" България отчита спад с поне 30-40 процента в туризма. Лично аз не познавам НИТО ЕДИН човек, който да е отишъл в бетонната дупка Черноморие.Вярвайте на Тиквун, че сте добре и че скоро ще имате гъркини за домашни прислужници :) Истината е, че докато вие живейте в мизерия, хората в Гърция си живеят живота и печелят много добре !
3
2
 
23
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Странна работа всички се гласяха на срив ,а то какво стана даже нашите "велики" разбирачи от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация бяха сложили тигана за по-вече туристи за сметка на комшиите ,но не би.Като гледам ще излезе ,че на загуба ще са именно нашите курорти и то заради отлива на туристи от изток.
2
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛЪЖАТ!!!СРИНА ИМ СЕ ТУРИЗМА!!!!НО ГЪРЦИЯ Е СТРАНАТА НА ЛЪЖАТА И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ!
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са нашите биснесменчета да ги чуя да мрънкат как няма персонал, няма клиенти и т.н. Ако мързеливия грък го може и прави, какво говори това за нашето бизнесменче??