Ципрас създава министерство за кредиторите

Новият кабинет на Гърция ще се закълне утре
22 сеп 2015 13:01,
11
Ципрас създава министерство за кредиторите
Снимка: Reuters

Новото правителство на Гърция ще положи клетва в сряда сутринта и ще остане в основни линии в същия състав, в който бе и предишният кабинет на Алексис Ципрас. Това съобщава РИА Новости, като се позовава на източник, близък до правителствените кръгове в Атина, съобщи ”Дарик”.

Още по темата
Никос Кодзиас отново ще бъде министър на външните работи, Панос Каменос - министър на отбраната, посочва източникът.

За министър на финансите ще бъде назначен Евклид Цакалотос, който води преговорите за третата спасителна програма на балканската страни и замени като финансист номер едно на Гърция Янис Варуфакис.

Йоргос Хулиаракис, който бе финансов министър в служебното правителство, ще оглави ново министерство - за реализацията на меморандума с кредиторите.

Изменения се очакват в някои „второстепенни" министерства.

По думите на източника, „има проблем с кандидатите за поста председател на парламента" и се обсъждат две кандидатури на бивши министри - Никос Вуцис и Тодорис Дрицас

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главната работа на това министерство,е отбиване на по дълго отсрочване на дълга и баламосване на кредитприте!
6
2
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
ПОЗОР!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То уважение ,то чудо.Не знам,откъде иде изразът.Гръцки номера!
4
4
 
7
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 8 години
Чак пък да ги уважават ....... уважават ги такива като тебе, които говорят в множествено число, за да ангажират и другите с диагнозата си !
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от АхелойТака се прави чиче! Затова гърците ги уважавати живеят по-добре. Колкото до цирка е нищо в сравнение на цирка който се разиграва у нас!
2
2
 
11
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 8 години
По всичко личи, че циркът, който ни раизграват гърчолята няма да приключи скоро. Европа не е дойна крава, от която могат да цицат някакви хрантутници, а факта че в 21 век, там се въдят комунисти, анархисти, националисти и всякакви други крайно леви и десни радикални елементи, говори за качеството на населението по тези географски ширини. Така, че е крайно време Европата, да разчисти малко къщата си и да дезинфекцира срещу ***, като започне от ПЕСовете на СерГЕЙ, наметени под килима и !
1
8
 
13
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 8 години
Гърция така и не научи урока си за европейско поведение, цирковата трупа отново е на манежа и предстои поредното представление !