Мигрант се жали в Сърбия: Най-лошо бе в България!

Всеки ден над 200 мигранти влизат от България в сръбския Димитровград
30 сеп 2015 11:08, Елка Василева
97
Мигрант се жали в Сърбия: Най-лошо бе в България!
Снимка: архив, Reuters

По над 200 бежанци влизат всеки ден от България на територията на сръбската община Димитровград, пише на сайта си РТС.

Сръбската гранична полиция ги регистрира, Червеният кръст им осигурява храна и вода, но не достигат топли дрехи, обувки и помещения за настаняване.

Два месеца е продължил пътят на Емир от Афганистан до Сърбия. Мъжът показва изранените си крака и обяснява, че най-лошо е било отношението към тях в България, където два дни били в ареста.

"Сърбия е добро място и отношението към бежанците е добро. Бягаме от Афганистан, защото там не ни оставят да живеем спокойно. Целта ни е страна от ЕС, на първо място – Германия", казва Емир.

Подобна е съдбата и на останалите бежанци, но всички те се надяват на по-добър живот.

"Идвам от Афганистан. Отивам в Германия, тъй като в моята страна има война. Постоянно се страхуваме от талибаните. Пътуваме вече 25 дни. В Сърбия не сме имали никакви проблеми", казва един бежанец.

Всеки ден от Димитровград към Белград тръгват 4-5 извънредни автобуса. "Цените на билетите са обичайните. В автобусите има надписи на английски и сръбски език за дестинацията, цената и начина на плащане", казаха от автотранспортно предприятие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
главата на дръвника и покръстване както преди 500 години да видимефекта тогава
63
0
 
5
 
! Отговори
Кети преди 8 години
Напускане, но явно желаещи да се установят трайно. Тъй, че, прав си е човекът, като е писал "мигранти".
62
0
 
1
 
! Отговори
Кети преди 8 години
Даскале, мигрант не е българска дума, и означава човек, който се придвижва от една държава-област и тн в друга за постоянно, обикновено на големи групи-миграционни вълни, акцентът се поставя на самото придвижване. Докато емигрант-е по-скоро индивидуално емигриране от една държава в друга, като акцент се поставя на причините за придвижване - има се предвид най-вече политическа емиграция. Журналистът тук е сложил ударение на масовото придвижване на големи групи от хора с неясни причини за
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Istinata e kasal. To i balgarite bagat
60
0
 
8
 
! Отговори
sdsd преди 8 години
Бягали от война, целта била Германия. Без коментар. Само дето Германия е най-гъсто населена на света, а европа се нанася 6 пъти на африка. Ате искат и от азия да влизат. Толкова гладни за пари. А в прескъпата им германия дса се намъкнали 4000 покрай тези икономически мигранти. И какво размахват тези два пръста-превърнали са европа в помийна яма.
59
1
 
3
 
! Отговори
Даскала преди 8 години
Мигрант или Емигрант? Кой от Днес.бг не е посещавал редовно часовете по български език?
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези просто си пазаруват държави. Не е виновен който яде зелника. Като са им отворили така вратите на тия тълпи, без да знаят колко са криминално проявени, колко са ненормални, ще си сърбат попарата. В Швеция, в Икеа, майка и син шведи са били зверски прободени с ножове от "мигрант" преди 6 седмици без никакво предизвикателство. Нито дума за това в българските новини.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами връщай си се там откъдето си изпълзял.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това на никой емигрант не го пожелавам да попадне в България.
55
0
 
4
 
! Отговори
до сънуващия преди 8 години
До DreamTheaterхаха ,ти си смешен наистина ,Сега се сетиха да поучелчиат запалтите на лекарите -винаги са се търсили лекари и инженери ,но д осега имаше образовани таквиа които нямаше как да се махнат от Бг .Затова от 1990 г насам се гавреха с тези кадри и и мдаваха смешни запалтки ,Майак ми -инженер ,знаеш л иколко й плащаха 500 лв ..ннооо се пенсионират ази годиан ,мда свърпват старите кадри.Ипри лекарите е така,тепърва ще се наложи повече да плащат на лекари ,учители .-25 без пари ,сега -не
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по добре -да си излизат ,няма да им затваряме пътя
53
0
 
8
 
! Отговори
Странно преди 8 години
Уж "затворихме" границата, пък от България в Сърбия влизат транзитно по 200!? на ден
52
3
 
19
 
! Отговори
anonumvs преди 8 години
Градът се казва Цариброд, не Димитровград. А "бежанците" няма да ги коментирам.
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бреии да живеели добре в авганистан къде има война а ? Вие не сте никакви мигранти вие искате да взимате от немците парите и да си купувате мазерати е аджиба как да се държим с такива като вас които по цял ден стоят на банкоматите и имат 100 карти ти не си мигрант ти си пришелец гад *** то и аз искам да отида в америка за по добър живот ама не става така
50
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...ъъъъ ...идвам от пещерата с сала !Имам 18 висши образования и 14 деца и искам ...Мерцедес !!Кво?!...виза ли ?! Бежанец съм!!Не,Шкода -не става ! Тс!!Мерцедес !!!
49
2
 
35
 
! Отговори
Ташакчорба преди 8 години
Като напусне Сърбия ще разказва, че лошо са се отнасяли към него, докато стигне до .....Финландия. После на този ще му стане скучно в Хелзинки и ще поиска да се върне ...... Абе ....откъде ли да знам какво точо искат тези "бежанци".....
48
6
 
31
 
! Отговори
Катипо преди 8 години
Има много лесен начин да се прекрати емигрантската криза. Да започнат да покръстват емигрантите, така тези които ни ги пращат сами ще спрат да го правят, защото ще се обезмисли тяхната цел, даже ще се получи обратния ефект.
47
2
 
7
 
! Отговори
aa преди 8 години
До АнонименЛошия диктаор в Афганистан са го свалили руснаците преди много време. По-лошото е, че след него са дошли талибаните.
46
1
 
53
 
! Отговори
Ей завоевателите, преди 8 години
да не би да си мислите, че сте тръгнали на курорт та да очаквате кой знае колко? За без пари толкова. Както се размножавате сте по-бетер от ***. Сега за сега само завоювате терен, но като свирнат кукловодите и ще се обърнете срещу коренното население. Ще поставяте условия, искания и накрая оръжие. Ето защо овреме трябва да бъдете изгонени обратно! Ква Германия, кви 5 лева? Вън от Европа! *** и пасмина. Вън!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а мините - кога???