Гръцките фермери плашат с още по-големи блокади от утре

Ръцете са ни вързани, призна министър Московски
5 фев 2016 19:47,
22
Гръцките фермери плашат с още по-големи блокади от утре
Снимка: БТА

Протестиращите гръцки фермери заплашиха от утре на обед да увеличат блокадите по граничните пунктове, пътищата и летищата, ако властите не им предложат отстъпки. Това пише вестник "Катимерини".

Още по темата
Земеделците са взели това решение след шестчасови преговори с представители на властите.

Днес в центъра на Атина е планирана голяма демонстрация на полицаи, в която ще се включат и пожарникарите. Те са недоволни от неспазените обещания на правителството за ограничаване на безработицата и защита на пенсиите, които през последните години бяха намалявани няколко пъти.

Блокадата днес бе временно вдигната. Така днес преминаваха и леки автомобил, и автобуси, и товарни автомобили.

Междувременно министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че държавата ни е безсилна да се справи с блокадата на границата. "За решаване двустранно на проблема към момента вие знаете, че два разговора има между премиера Борисов и г-н Ципрас и каквото е могло, е направено. От тук нататък ръцете ни са вързани дотолкова, доколкото не можем тука двустранно да решим въпроса", заяви министър Московски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вързани му били ръцете. Ми Точка-У бе!
15
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
На български с кирилица моля, ако се смятате за българи.
14
0
 
6
 
! Отговори
Блокадьор преди 8 години
ВЕЛИКДЕНСКА ОТВЕТНА БЛОКАДА ОТ НАША СТРАНА МУ Е МАЙКАТА. НЕ НА ДУМИ А С ДЕЙСТВИЯ. ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ ДА ПОМИСЛЯТ ПО ВЪПРОСА.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен трябва транспортните фирми да се обединят и юли и август да блокират те границата и правителството ни да се прави на умряла лисица и междувременно негласно да ги подкрепя!Ако това се случи, при следващата блокада на границата от гръцките селяни, хотелиерите им сами ще ги пребият и ще отворят границата!
12
0
 
0
 
! Отговори
Датеебаумангала преди 8 години
Ех, ти щастливецо с трите лева...
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vvvSamo teb ta 4akame,krai ve4e turizma umrq zashoto bai ganio ot selo tragnal agneta da plashi.Ujass....Verno 4e naroda i4 ne e nared .....
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Фън ШуиAmi palnqt si gi,da ne gi palnqt s neshastnizi koito 2 lv nqmat kato teb.Xaxa.........
9
6
 
3
 
! Отговори
войвода преди 8 години
Министъра какво си мислеше,че ще постигне отивайки там....това да не са примирените с мизерията и безпаричие Българи....
8
3
 
8
 
! Отговори
Фън Шуи преди 8 години
Когато някой посяга с алчната си мързелива ръка към последните стотинки на сиромаха, напълно си е заслужил шут в зъбите от сиромаха.Нито крачка отстъпки на алчното и мързеливо племе. Да си пълнят курортите с гостите на Меркелица като са много ербап.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да го ду...ш ! Какъв министър си когато не можеш да защитиш интересите на подопечното ти министерство. По тази логика както ти си безсилен така и ние сме безсилни да плащаме данъци! Съсздали са се фосмажорни обстоятелства, ами ще действаш адекватно ! На 6-тия част от блокадата трябваше да е на границата ,на 12-тич да са осигурени храни ,напитки и линейка на 24-тия да ехти целия европарламент ,че не се спазват основни права на европейски граждани и фирми, на 48-мия да да се внесе иск.
6
2
 
19
 
! Отговори
селчо преди 8 години
Само като крадете не са ви вързани ръцете,нали!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега бат Бойко да им спре вноса на гръцки лимони и лакърдии, блокада на нашата страна на границата и да ходят да се жалват на арменския поп.
4
4
 
20
 
! Отговори
vvv преди 8 години
Таз година ша *** фанат за .... шлифера малаките, да почивам там!!!
3
1
 
15
 
! Отговори
Jon преди 8 години
Как вързани бе мишок. Кажи на нашите фермери ,че имат безплатен трактор на границата с Гърция и всичко ще си дойде на мястото.
2
3
 
3
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
NITO KRACHKA NAZAD....AM BRAWO......
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да бъде!!! Бойко така ги уплаши, че две седмици ше сънуват гейпорно! Не вервам да са толко глупави да продължат с блокадите...