Пореден ден блокади, гърците увеличават продължителността

Гръцкото правителство покани фермерите на преговори
Обновена: 9 фев 2016 09:18 | 9 фев 2016 09:08,
9
Пореден ден блокади, гърците увеличават продължителността
Снимка: БТА

Ден пореден на блокадите по границата ни с Гърция. Километричните опашки от превозни средства се увеличават и от българска, и от гръцка страна. На ГКПП "Илинден - Ексохи" са се струпали 120 тежкотоварни автомобила.

Още по темата
В същото време гръцките фермери се заканиха да засилят протеста си. Те решиха да увеличат часовете на блокадите, които вече са почти 70 в Гърция.

Гръцките фермери бяха поканени на среща днес в правителството. Вместо това, те се заканиха да организират пълна блокада на Атина в петък с трактори и автобуси от цялата страна. По думите им там те щели да останат няколко дни, докато властите не чуят исканията им.

По-късно през деня се очаква и информация за периодите на затваряне на българо-гръцката граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 7. Брюкселските бюрократи нито ще помогнат с нещо, нито се интересуват. Те са там, за да си взимат големите заплати. а ние се набутахме в ЕС, ЗА ДА ИМ ГИ ПЛАЩАМЕ.
4
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 6. Ами като не може нищо да направи ЕС да не се перчи с празнодумия и приемане на кухи закони, чието изпълнение не може нито да наложи, нито да контролира. Не съм юрист но предполагам че има начини, поне на книга разписани, да бъде принудена Гърция да спазва тези закони, както и да се наложат санкции при неспазването им. Друг е въпроса че никой от евролапачите няма да си мръдне пръста.
3
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Това си е нарушение на правилата на ЕС за свободно движение на хора и стоки. Къде спи ЕС, или всичко при тях е само на книга. Налапали там разни евролапачи топлите местенца за много пари и толкова.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав си 3. Нищоправещи са. Но и аз съм прав. Те могат да говорят дълго и обстойно, без да кажат нищо съществено. Имаме и ние школувани кадри от тази система- Кристалина, Меглена....
1
4
 
10
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Няма ли някой чичка със стар ЗИЛ да мине през смешните им тракторчета?Какво е това овчедушие?...