От Скопие: България иска конфедерация с Македония

"Американският измекярин Борисов вече е отписал Груевски"
28 апр 2016 17:14, Елка Василева
248
От Скопие: България иска конфедерация с Македония
Снимка: архив, Reuters

Забъркаха грозно името на България в македонската криза. В материал на небезизвестния Стефан Влахов Мицов, публикуван в Нет прес, се твърди, че представители на Бойко Борисов били предложили "спасение" на Македония чрез конфедерация с България.

В публикацията под заглавие: "Долу ръцете от Македония!" се казва, че за разлика от останалите съседи - Гърция, Албания и Косово, България "ще предложи "подкрепа". Само че такава "подкрепа", както и в миналото, ще бъде, за да заграби територията на цяла Македония. Или ако не може цялата, поне източната част".

"В момента, както и през миналата година, БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙСКИ ПРОВЕЖДАТ УЧЕНИЯ В БЛИЗОСТ ДО МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА /главните букви са използвани в македонското издание – бел. ред./. Но тогава – около 18 май, това се правеши открито, а сега – тихо. Все едно става дума за предислоциране на военни части", пише авторът.

Той твърди, че преди известно време "представители на българския премиер Борисов са осъществили среща с висш македонски функционер. На тази среща било направено предложение за "спасение" на Македония чрез конфедерация с България, съставена от българско и македонско Събрание и общо главно ръководство. Както например функционира Босна и Херцеговина".

Според автора "македонската страна трябвало да регистрира "Партия на македонските българи", а в замяна за всичко това този висш македонски функционер щял да стане бъдещият премиер. Груевски трябвало да бъде елиминиран. В тази връзка не е случайно изявлението на премиера Борисов: "На Груевски не искам дори "Добър ден" да кажа, избягвам всякаква среща с него", твърди Стефан Влахов Мицов. 

Очевидно, пише авторът, "американският измекярин" Борисов вече е отписал Груевски.

Според Мицов не е случайно заявеното от българския външен имнистър Митов от Солун преди дни, че "политическата ситуация при вас не дава оптимизъм, че скоро ще бъде подписан договор за приятелство с България".

Нали в една конфедерация такъв договор е ненужен, оценява авторът на публикацията. Българите, пише той, както много пъти досега по отношение на Македония, са слагали тигана, докато рибата е още в морето.

"Не бива обаче да бъдем слепи и глухи за чуждите служби и диверсанти, които кръстосват из Македония", пише авторът и добавя, че "независима Македония няма нужда от наставници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
16
 
! Отговори
Aloo преди 8 години
До Анонименне се секирайте ционистите са измислили отново война на балканите искат пак да пълнят гушки по специално *** на чичко Ротшилд и роднината му сорос така наречените евроатлантици начело с ненаялия се Соломон паси
169
2
 
18
 
! Отговори
Ще целува преди 8 години
Стар,но въпреки това добре работещ номер е когато у вас ти нещата не вървятда извадиш от гардероба скелета на някаква външна заплаха.Това измествафокуса на общественото внимание от тежките вътрешни проблеми и го насочва къмлошите "чужденци"от изток,късащи живо месо от тялото на Мак.!Мицов иска спасение от запада,като забравя,че на запад от М.се намира мюсюлманскаАлбания с химерите си за Велика Албания(с М.в нея).Забравя и че пътят на М.към ЕС минава през Бг.Ще трябва да целува,където плюе!
168
4
 
4
 
! Отговори
родопа преди 8 години
***, защо ни са още промити мозъци комунистически?Ние от нашите едвам въхваме и вървим бавно напред към истинската демокрация, която е постигната отдавна в скандинавските страни.Не, не ви искаме, а на вас ви се иска, но няма да я бъде.Стойте си на промитите ***.
167
3
 
15
 
! Отговори
Пере преди 8 години
Този явно пак е прекалил с хапчета...
166
8
 
33
 
! Отговори
НАПРОТИВ преди 8 години
НАПРОТИВ ИСКАМЕ СИ Я ТЯ Е НАША !!! ИСКАМЕ СИ БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ДА ГРАНИЧИ НА ТРИ МОРЕТА . НЕ ИСКАМЕ МНОГО ИСКАМЕ СИ НАШЕТО !!!
165
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли кой да им каже на скапаните македонци че НИКОЙ НЕ ИМ ИСКА СКАПАНАТА ТЕРИТОРИЯ ...че без пари да ни я дават, ще кажем - не благодаря !
164
9
 
14
 
! Отговори
европа преди 8 години
Бат Бойко играе за България и се справя добре в тази много сложна геополитическа обстановка и с оглед на качеството в отбора.
163
2
 
22
 
! Отговори
nina преди 8 години
До HELLAS ARMED FORCESХелас,я си гледайте икономиката и бежанците,че още малко и сте дали фира отвсякъде..
162
25
 
3
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 8 години
РАЙОН ''СКОПЯНИА = СКОПИА'' СТАВА ЧАСТ ОТ МАЙКА ГЪРЦИЯ, ТОЧНО ЗА ЕДИН ЧАС И 35-40 МИНУТИ !!ЗИТО ХЕЛЛАС !А ''ПЕЛАГОНИА И МОНАСТИРИА'' = ЗА 15 МИНУТИС !!
161
3
 
23
 
! Отговори
nina преди 8 години
#196Брате македонски,и езика ви,и имената ви са български.Не е наша вината,че останахте под турско робство толкова години след нас и ви откъснаха.Нали виждаш,че не можем да пр*днем без Великите сили да кажат как и колко....
160
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Московски и той македонец ама от ромските македонци
159
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ ИСКА ДА НИ СКАРА С ВСИЧКИТЕ НИ СЪСЕДИ, АЗ СЕ ДОСЕЩАМ А ВИЕ- НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ПЪРЗАЛКИ...........
158
3
 
7
 
! Отговори
Адам преди 8 години
Борисов сам призна че е приятел с Зоран Заев. Този последния е лидер на СДСМ партията която от вече година и половина се опитва с помощта на Сорос да предизвика криза в Македония на фона на тази с бежанците. Това което трябва да се знае е че СДСМ е директен наследник на комунистическата партия на Македония т.е само си смени името след 91-ва година. Т.е СДСМ = БСП. Бойко имал дядо бит от комунистите а бил телохранител на Живков. Партията му е в дясно а първа дружка с комунистите в Македония
157
4
 
19
 
! Отговори
nina преди 8 години
Стефан Влахов Мицов,O,неразумни юроде,поради що се срамиш да се наречеш Българин??Каква Македония,всичките сте си чисти българи с промити мозъци...
156
1
 
7
 
! Отговори
men преди 8 години
друго си е да станеш албански поданик и донор на органи за израел. парче от вишата раса така да се каже. живели велика албания.
155
2
 
19
 
! Отговори
да преди 8 години
мерси, нямаме интерес към тоя клозет Македония конфедерация се прави между държави - Македония е само географско понятие
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя познава Пепи Москов от неговите хапчета взима
153
4
 
8
 
! Отговори
ONASSIS преди 8 години
До ШопКрайно време е гръцката армия да въдвори ред в тази размирна провинция.
152
3
 
22
 
! Отговори
-- преди 8 години
Приятели Македонци! Никой българин не иска граница с Албания и Косово,така че вие сте ни като буфер... Извинявайте,но си е така!
151
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я?То и армия сме имали . И то срташна.Че и учения прави.