Над 8600 военни са участвали в пуча в Турция

Използвани са 35 самолета, 37 хеликоптера, 246 бронирани машини...
27 юли 2016 16:37, Елка Василева
46
Над 8600 военни са участвали в пуча в Турция
Снимка: Reuters

Броят на турските военни, участвали в опита за преврат, е 8651 души, съобщиха Турските въоръжени сили. Армията изнесе и данни за използваната техника при опита на 15 юли за сваляне на властта в Турция, които са цитирани днес от частните турски телевизии СиЕнЕн-Тюрк и НТВ.

Посоченият брой на военнослужещите гюленисти се равнява на 1,5 процента от състава на армията, посочиха още въоръжените сили.

В изявлението се отбелязва, че тези войници принадлежат към "терористична" мрежа, ръководена от Фетхуллах Гюлен - живеещ в САЩ ислямски духовник, който от години ръководи религиозно движение.

При опита за преврат са били използвани 35 самолета, 37 хеликоптера, 246 бронирани машини, от които 74 танка, и три кораба.

"Турските въоръжени сили имат мощта и решимостта както досега и занапред да елиминират всяка заплаха, насочена срещу нашата страна и нашия народ. Нека никой да няма и най-малко съмнение за това", обяви армията. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
турските сериали продьлжават нямаме мира от тези османлии500 години стигат
33
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Очевидно ни представиха най-мащабната турска "сапунка"!
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха участвували толкова Ердоган отдавна да е при девиците.
31
1
 
16
 
! Отговори
лупи преди 7 години
С тази техника дори метежниците могат да превземат България за 1 ден.
30
11
 
8
 
! Отговори
100 преди 7 години
Стига бе, имаше 20-30 човека , един хеликоптер и 2 самолета , 2,3 камиона и толкова танка ...тези си повярваха..
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България Орешарски беше свален с "преврат". За 1 милиард дълг по цял ден тъпани и вувузели. Продажни "журналисти" по медиите. Даже прасета докараха пред Парламента, Боко заплашваше, че този кредит ще бъде причина да станем като Гърция. Дпс които се целуваха със Станишев свалиха Орешарски. Тогава шеф на ДПС беше Местан. Сега Бойко изтегли 30 милиарда а българина си мълчи защото е овца. Турците са съвсем друг манталитет и се изправиха срещу танковете. Българина ако беше с такова мислене онези с тъпаните щяха да ядат ях пердах.
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всички е ясно къде е планиран преврата, както е ясно, че е планиран и да не успее. Само това е начинът да бъде прикоткан Ердоган и преориентиране политиката му. Едва ли има някой на който да не му е ясно, че никакви инициативи не могат да се осъществят в региона без съгласието на Анкара.
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Руската пропаганда превръща мозъка във вата!
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руска или турска не знам. Но е факт, че след свалянето на руския самолет руските военни в Сирия разкодират съобщенията на турската армия. Това е нормално. Просто руснаците искат да знаят какви неща им готвят турците. След като установяват какво предстои в Турция - централната власт в Русия е информирана. КГБ от своя страна уведомява МИТ. Със заповед на Путин разбира се. Същия ден Джон Кери е в Москва и вечерта набързо се прибира в САЩ и говори за "приемственост" но после си променя мението и "осъжда" преврата. Обама пък свиква съвета за нац.сигурност.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 27Това руска или турска пропаганда ли е? Или руско-турска!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е уведомен за преврата и три самолета излитат едновременно от Мармарис. Най близкия му офицер се интересува за къде ще лети Ердоган. Отговарят му Анкара.Ердоган не казва нищо преди самолета му да излети. След като са във въздуха заповядва на пилота: Истанбул.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25Изобщо не гледам филми, но ти си този който много се връзва на зле скалъпен театър. Ако преврата беше действително координиран от някой, който иска да премахне амгъл, щеше да почне със сериозна бомбардировка на местоположението му. А те все го "изпускат на косъм" - не един, не два, а цели три пъти. Ако си способен да вярваш в такъв "късмет" явно си тотално промит мозък.Целта е Турция да се ползва за троянски кон срещу Русия, но Русия няма да допусне Турция близо дори и с този театър.
22
13
 
2
 
! Отговори
22 преди 7 години
Много филми гледаш. Американците Кастро го "изпаряваха" 60-70 пъти и винаги се оакв... излагаха. А и Куба не е Турция. Турция е много изостанала, ориенталска държава, но военните и службите им са на световно ниво. Ердоган ще им е доста по-труден за "изпаряване" на американчетата.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има снимка в нета месеци преди преврата. Ердоган и Акън Йозтурк се здрависват. Ердоган го гледа с усмивка. Йозтурк го гледа доста надменно. Останалите фицери гледат Йозтурк а не Ердоган. Месец преди преврата имат официална вечеря военните с Ердоган. Ердоган протяга ръка към всички но не поглежда даже Йозтурк. Йозтурк е ас в пилотирането на самолети но като характер е доста нагъл и високомерен. Останах с такова впечатления след като изгледах негови интервюта преди преврата.
20
2
 
6
 
! Отговори
20 преди 7 години
Ясно е, че Ердо Ислямиста няма как да си направи преврата, но може да се направи на незнаещ и дори с поставени лица да настърчи враговете си да направят опит за преврат. После пуска пропагандната машина и от мухата прави слон. Арестува и избива хиляди, без захабените турци да могат да разберат какво им се случва. След това се бетонира и ставайки васал на Путин си гарантира дълъг и спокоен живот на султан.Лично аз намирам само една пробойна в това планче - Путин не забравя и не прощава на никой.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aабе групички подкрепяни от ФАЩ - връзвате се на тоя театър като абсолютни уфтсе, краварите ако искаха да махнат амгъл днес нямаше и кост да е останала от него, щяха директно да го изпарят
18
4
 
1
 
! Отговори
Турски глупости преди 7 години
Ако някой има 8600 военни и 35 самолета на разположение, този някой може да свали дори Путин и Обама. Истината явно е съвсем различна. Някаква малка групичка подкрепяна от Щатите, се опитала да гътне султан Ердогей, но *** си искат ислямиста и пуча не успява. Може би рашките са казали на Ердогей, за случващото се както писаха иранските вестници, за да направят мръсно на американците, а и за да го държат здраво за топките после.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще си го направи сам преврата Ердоган бе?Да оставим всички останали генерали. Представете си, че сте на мястото на Акън Йозтурк и Ердоган ви казва "искам да ми направите едно превратче, че да имам повече власт".Акън Йозтурк: "А какво ще стане с нас?"Ердоган: "Нищо. Ще ядеш бой, ще ти отрежат ухото. Ще построим специална килия за теб без прозорци с три кв.метра размер и няма да виждаш близките си. Като умреш ще те заровим в специално гробище за предатели. Ако не са европейците ще те обесим
16
6
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 години
35 самолета участвали и нито един не е бил свален? А къде са сега тези самолети? Кой луд ще се върне, ако има самолет пълен с гориво? Турската театрална постановка е на нивото на сериалите им - пълна аматьорщина.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пучистите са унищожили един Хеликоптер Скиорски като видяли, че преврата е неуспешен. Лоялните на Ердоган военни са свалили няколко хеликоптера. В поделение в Анкара лоялните на властта са направили неизползваеми 200 танка, не са взривени. Бъркали им в електрониката. Пучистите са пуснали в една нива 9 тона гориво. Пучистите опитали да извадят от строя 4 спътника в орбита. Бомбардират меджлиса с Ф16, един офицер от пучистите стреля от вхрха на моста в истанбул и убива дестки цивилни.