Македонските медии избухнаха ведно: Борисов ни се закани!

"Цяла България, се вдигна срещу Миленко и Македония"
25 сеп 2016 21:30,
351
 Македонските медии избухнаха ведно: Борисов ни се закани!
Миленко Неделковски в акция. Снимка: Facebook

Българският премиер Бойко Борисов предупреди Македония, че трябва да се разграничи от действията на журналиста Миленко Неделковски, защото в противен случай няма да получи помощ, тогава когато и е необходима най-много, пише скопското електронно издание "МКД".

Същото издание съобщава, че директорът на Националният исторически музей професор Божидар Димитров възнамерява да съди Миленко Неделковски за вандалския му акт. Новината се потвърждава и от електронното издание "Фактор".

"Позитив" смята, че Миленко Неделковски и Божидар Димитров са причината за българо-македонското напрежение.

"Локално" обобщава, че има още много паметници за чупене от Миленко Неделковски, а Божидар Димитров е патриотът от българска страна.

"Репортер" цитира българския премиер, според който "за тези, които чупят българските паметници, ще има нежелани последици".

Агенция "Мета" препоръчва на България да се придържа към международните договори.

"Либертас" пък цитира позицията на македонското външно министерство, според която паметната плоча е била поставена незаконно.

Проправителственото електронно издание "Пулс 24" радостно отбелязва:"Цяла България, член на ЕС и НАТО, се вдигна срещу Миленко и Македония".

Поругаването на паметната плоча на загинали в Първата световна война на наши офицери и войници бе навръх Деня на независимостта – на 22 септември, когато македонският телевизионен водещ Миленко Неделковски се похвали с кадри във Facebook, от които се вижда как я руши с чук.

"Мисията е изпълнена. Незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници е напълно унищожена и превърната в прах", написа гордо той във Facebook-а си.

Паметникът на български войници на връх Каймакалан, чието разрушаване разбуни духовете у нас, ще бъде възстановен. Инициатива за това поде Националният исторически музей (НИМ), а съдействие обеща и Министерството на външните работи. За целта са необходими около 50 000 лв., които ще се наберат с дарителска кампания, обясни днес директорът на НИМ Божидар Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
1
 
! Отговори
НИШАВСКИ преди 7 години
НЕ СИ ПРАВ ОХРИДСКИ. ТОВА Е МАЛКО.Македония ще се промени спрямо България ,когато българските танкове и БТР влязат в Пирот ,Ниш и Белград. Сърбия е държавата на злото и сатаната. Тя е подстрекателката ,която трябва да блъде унищожена завинаги и теритоията и поделена между България ,Унгария , Албания и Хърватска.
254
2
 
1
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 7 години
Македония ще се промени само когато българските танкове влязат в Скопие,Дебър Щип ,Охрид и Битоля.
253
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еми не вярвам Миленко и неговите другари да останат цели а паметника ще се въстанови!!!!
252
3
 
7
 
! Отговори
Di преди 7 години
Чупете бе...всичко се пише, рано или късно всеки си плаща сметката :) Само показвате на цяла европа, че сте на нивото на онея *** в другия край на света. Всеки, който руши история, не е дорасъл да е създаде. Вие няма да видите велика Македония, защото сте дребни човечета.
251
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се занимавате с тия?Ако не се издрискат на някой на главата света ще ги забрави, те от това живеят
250
3
 
20
 
! Отговори
Антимакедон преди 7 години
Най-враждебната и най-антибългарски настроена страна по света е Македония-повече от Сърбия,Турция и Русия,взети заедно.Някога Ф.Д. и други заблудени първи ги признаваха,танкове им подаряваха,наивници.Не да им подаряват,а използуват срещу тях трябваше.Сега ще гледат през крив макарон ЕС,изолирани не само от гърците,но вече и от нас.
249
3
 
20
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Някакъв разбива паметник на хора, пролели кръвта си, за да освободят дедите на този няк'ъв...нечовек. Няма какво да го коментираме повече...той си е наказан явно от раждането.
248
2
 
3
 
! Отговори
Сиусука Ташото преди 7 години
от нагъзаки
247
2
 
1
 
! Отговори
misekachi nakura преди 7 години
domadoto
246
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nagrada za zaloviavaneto na milenko jiv ili martav. Davaite
245
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това макетата са големи завистници и комплексарчета ,така че да не чакат повече помощи и подаръци от България
244
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Polvin Makedonia sa albanci. Kato izbuhne Konflikt da ne tarsiat BULGARIA za kakvoto i bilo. Mnogo vi molia!
243
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
македонците много мразят пългари, но много обичат "бугарски пасоши", че да могат и те "Европата" да видят
242
2
 
14
 
! Отговори
God преди 7 години
Точно така. Македонските българи с явната и скрита помощ от България са водели борба за освобождение на Македония от Османската империя и последващото й обединение с България. Всички водачи на ВМРО са българи и винаги са били с българско самосъзнание. За съжаление, макетата са взели най-лошите черти на българите и затова ги е срам да се нарекат такива. Българският лъв не може да се занимава с македонски мухи. За тях най-добре го е казал Джеймс Бонд "Live and let them die."
241
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради туй кьоше Македония България губи Беломорска Тракия така че въобще не ми трябват македонци да си седят там гърците ги мразят ние ги защитавахме досега обаче дано да е било , а за сърбите е въпрос на търпение да им бият един шут така че стига вече с тях сме се занимавали
240
3
 
5
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
Отлично. Можете да започнете с невероятния дисниленд "Скопе 2014".
239
3
 
9
 
! Отговори
Монтана преди 7 години
В сръбското село Иново (Пиротско) точно до Мотела "Етносело", на скалите до реката има "паметна" плоча, заклеймяваща " бугарските фашисти"... Предлагам на БГ феновете да посетят тази плоча и да преценят какви инструменти да вземат със себе си...
238
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хич не ми трябват някакви си македонци,които се отричат от всичко българско,за какво са ни?насила хубост не става,ще накарате ли някой да ви заобича,пази,уважава насила??за какво са ни?или обичаш нещо или не,да си ходят при албанците,че са един манталитет,на мен такива не ми трябват да са ми сънародници,стига се пънахте,ами ги отрежете за винаги.
237
25
 
4
 
! Отговори
Makedonia преди 7 години
Oshte che chupime imame hubavi chukove
236
6
 
7
 
! Отговори
хмммм преди 7 години
50 000 лв за една плоча?? нещо много ми се вижда